2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全优方案组合训练九年级英语全一册人教版》

Piggy banks have been around for a long time, but did you ever wonder why people thought to make their banks in the shape of a pig?
Pigs have nothing to do with money. They don’t store food like a camel (骆驼) or a squirrel (松鼠). So how did we end up using a pig as the style of a bank? Believe it or not, it happened by mistake.
During the fifteenth century, metal was very expensive. Dishes and pots were made of a type of inexpensive orange clay (黏土) called “pygg”, which was pronounced just like “pig”. At that time, there weren’t banks like we have today, so people would store their money at home.
When people had extra coins to save, they would place them in clay jars or pots. Since the type of clay was called pygg, people called the jars “pygg banks”. Over time this developed into piggy banks.
After a few hundred years, people forgot that the word “pygg” referred to the clay the banks were made from. The English language was also changing and the word “pig” was more commonly used. So in the nineteenth century, when English potters (陶艺家) began to make piggy banks, they thought their customers were asking for banks in the shape of pigs, not banks made from pygg.
Today piggy banks are made from all kinds of materials, and they also come in a variety of shapes and animals. But the term “piggy bank” is still used.
(
B
)1. What is pygg?
A. A type of metal that was used to make banks.
B. A type of clay that was used to make dishes and pots.
C. A place to store money.
D. A pink farm animal with a long nose.
(
D
)2. Which are two ways that piggy banks today are different from the ones a few hundred years ago?
①materials ②prize ③color ④shapes and animals
A. ①② B. ②③ C. ③④ D. ①④
(
B
)3. Who is the most responsible for making banks in the shape of pigs?
A. Pottery makers who worked with orange clay.
B. Pottery makers who didn’t know what pygg was.
C. Customers who wanted banks with cute animal shapes.
D. Bankers who wanted something to keep people’s money in.
(
C
)4. You can see the passage ______.
A. on a school notice board
B. on a movie poster
C. in a history magazine
D. in a company introduction
答案: 1. B 【解析】词义猜测题。根据第三段第二句可知,pygg是一种黏土,用来制作盘子和罐子。
2. D 【解析】细节理解题。根据最后一段可知,如今人们制作小猪存钱罐会采用多种材质,而且存钱罐的形状各异。
3. B 【解析】细节理解题。根据倒数第二段最后一句可知,制造者不知道pygg为何物,一直误认为顾客需要的是小猪形状的存钱罐。
4. C 【解析】推理判断题。本文追溯了piggy bank的来历,从15世纪开始,涉及了语言的变迁,一直讲到19世纪,因此本文属于历史类杂志刊载的文章类型。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭