第96页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
二、阅读理解
Last weekend at the airport, I had some extra time before going through security (安检) to catch my flight. While wondering what to do, I decided it was the perfect time and place to look for an act of kindness to do.
Outside security there was a girl having flowers for sale. I told her that I'd like to buy flowers for someone else, and she could decide who to give them to. She looked a little confused(困惑的), so I suggested perhaps she should give them to someone who looked a little sad. That was because he or she might need some cheering up.
At first, the girl answered, “That's crazy. ” But then I explained a little more about the idea of doing something kind for a stranger, and she understood.
“I'll never know how it turns out,” I said. “But you will have the opportunity to make someone have a good day. ” At that time, she started to seem excited about it.
She went to take the flowers out of the water they were sitting in, and I explained, “It's fine to leave them there until the person you want to cheer up comes. ”
At that point, I think she was between surprised and happy, because it might be her first time to meet a customer like me. I paid for the flowers, said goodbye, and joined in the security line. What a nice day I had!
(
A. the author wanted to buy flowers for the girl
B. the author wanted to buy flowers for someone that is happy
C. the author wanted the girl to buy flowers for herself
D. the author wanted to buy flowers from the girl
(
A. Kind. B. Crazy. C. Bored. D. Rich.
(
A. the author was a kind person
B. the author liked the girl
C. the girl liked flowers
D. the girl was the author's friend
Last weekend at the airport, I had some extra time before going through security (安检) to catch my flight. While wondering what to do, I decided it was the perfect time and place to look for an act of kindness to do.
Outside security there was a girl having flowers for sale. I told her that I'd like to buy flowers for someone else, and she could decide who to give them to. She looked a little confused(困惑的), so I suggested perhaps she should give them to someone who looked a little sad. That was because he or she might need some cheering up.
At first, the girl answered, “That's crazy. ” But then I explained a little more about the idea of doing something kind for a stranger, and she understood.
“I'll never know how it turns out,” I said. “But you will have the opportunity to make someone have a good day. ” At that time, she started to seem excited about it.
She went to take the flowers out of the water they were sitting in, and I explained, “It's fine to leave them there until the person you want to cheer up comes. ”
At that point, I think she was between surprised and happy, because it might be her first time to meet a customer like me. I paid for the flowers, said goodbye, and joined in the security line. What a nice day I had!
(
D
)1. Paragraph 2 mainly tells us that ______.A. the author wanted to buy flowers for the girl
B. the author wanted to buy flowers for someone that is happy
C. the author wanted the girl to buy flowers for herself
D. the author wanted to buy flowers from the girl
(
B
)2. What did the girl think of the author at first?A. Kind. B. Crazy. C. Bored. D. Rich.
(
A
)3. From the passage we know that ______.A. the author was a kind person
B. the author liked the girl
C. the girl liked flowers
D. the girl was the author's friend
答案:
1. D 【解析】细节理解题。根据第二段内容,尤其第二句前半句话“I told her that I'd like to buy flowers for someone else”可知,作者想从女孩那里买了一些花。
2. B 【解析】细节理解题。根据第三段第一句“At first,the girl answered,‘That's crazy.’”可知,刚开始女孩认为作者疯了。
3. A 【解析】推理判断题。根据全文内容,作者在飞机场进行安检前从女孩那里买了一些花,建议女孩送给一些伤心、难过的人,以使他们振作起来。由此可推知,作者是一个善良的人。
2. B 【解析】细节理解题。根据第三段第一句“At first,the girl answered,‘That's crazy.’”可知,刚开始女孩认为作者疯了。
3. A 【解析】推理判断题。根据全文内容,作者在飞机场进行安检前从女孩那里买了一些花,建议女孩送给一些伤心、难过的人,以使他们振作起来。由此可推知,作者是一个善良的人。
查看更多完整答案,请扫码查看