第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
A young man went to visit a wise man who lived deep in the mountain.
"Excuse me! Could you tell me what is the most important day in our lives? Is it the day we were born or the day we die? Is it the day we fall in love or the day we are successful?" the young man asked.
"None. The most important day in our lives is today," the wise man replied calmly.
"Why?" the young man was surprised. "Is it because there is some unusual event taking place today?"
"No. Nothing has happened today."
"So is it because of my visit?"
"Even if nobody visited me today, today is still very important, because today is the only wealth we have. No matter how important yesterday is, it has gone by; no matter how wonderful tomorrow may be, it hasn't come; no matter how ordinary and boring today is, it is in our hands."
The young man still wanted to ask something, but the wise man stopped him and said, "When talking about the importance of today, we have wasted a lot of it. That is to say, part of 'today' has passed."
Having understood this, the young man nodded and then went down the mountain.
Actually today is the only wealth and chance we have. Therefore, what we should do now is to forget yesterday and tomorrow and catch hold of today!
(
A. For the wisdom of life.
B. For secrets of success.
C. For ways of getting rich.
D. For the healthy lifestyle.
(
A. The day when we get married.
B. The day when we succeed.
C. The day when some important people arrive.
D. The day when we begin to go to school.
(
A. The wise man didn't explain the reason to the young man.
B. The wise man thought today was boring and ordinary.
C. The young man thought the past time was wealthy.
D. The young man went down the mountain with satisfaction.
(
A. To tell people what to do for tomorrow.
B. To tell people the important day in life.
C. To tell people not to forget yesterday.
D. To tell people to catch hold of today.
"Excuse me! Could you tell me what is the most important day in our lives? Is it the day we were born or the day we die? Is it the day we fall in love or the day we are successful?" the young man asked.
"None. The most important day in our lives is today," the wise man replied calmly.
"Why?" the young man was surprised. "Is it because there is some unusual event taking place today?"
"No. Nothing has happened today."
"So is it because of my visit?"
"Even if nobody visited me today, today is still very important, because today is the only wealth we have. No matter how important yesterday is, it has gone by; no matter how wonderful tomorrow may be, it hasn't come; no matter how ordinary and boring today is, it is in our hands."
The young man still wanted to ask something, but the wise man stopped him and said, "When talking about the importance of today, we have wasted a lot of it. That is to say, part of 'today' has passed."
Having understood this, the young man nodded and then went down the mountain.
Actually today is the only wealth and chance we have. Therefore, what we should do now is to forget yesterday and tomorrow and catch hold of today!
(
A
)1. Why did the young man visit the wise man?A. For the wisdom of life.
B. For secrets of success.
C. For ways of getting rich.
D. For the healthy lifestyle.
(
B
)2. What day might the young man think is the most important?A. The day when we get married.
B. The day when we succeed.
C. The day when some important people arrive.
D. The day when we begin to go to school.
(
D
)3. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The wise man didn't explain the reason to the young man.
B. The wise man thought today was boring and ordinary.
C. The young man thought the past time was wealthy.
D. The young man went down the mountain with satisfaction.
(
D
)4. What's the author's purpose of writing this passage?A. To tell people what to do for tomorrow.
B. To tell people the important day in life.
C. To tell people not to forget yesterday.
D. To tell people to catch hold of today.
答案:
1. A 【解析】细节理解题。由年轻人的问题——一生中最重要的一天是哪天可知,他想知道的是生命中的智慧。
2. B 【解析】细节理解题。根据文章的第二段中“Is it the day we fall in love or the day we are successful?”可知 B 项正确。
3. D 【解析】细节理解题。由倒数第二段中“Having understood this, the young man nodded and then went down the mountain.”可知 D 项正确。
4. D 【解析】主旨大意题。根据文章最后一句“... to forget yesterday and tomorrow and catch hold of today”可知 D 项正确。
2. B 【解析】细节理解题。根据文章的第二段中“Is it the day we fall in love or the day we are successful?”可知 B 项正确。
3. D 【解析】细节理解题。由倒数第二段中“Having understood this, the young man nodded and then went down the mountain.”可知 D 项正确。
4. D 【解析】主旨大意题。根据文章最后一句“... to forget yesterday and tomorrow and catch hold of today”可知 D 项正确。
查看更多完整答案,请扫码查看