第105页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
二、阅读理解
When the two brothers were old enough to marry, their father was not happy because their family wasn't so rich that the brothers often argued with each other about some small interest and he really didn't know how they would quarrel(吵架) when they broke up the family and lived apart.
One day, their father was sick, lying in bed and staring at something, when the elder son came over to wish him good health. His father said, “Ask your brother to come here, and I have something to say.”
The younger brother arrived. Their father sat up and said, “I don't know how the disease hit. I'm feeling terribly unwell.” The brothers persuaded(劝说) their father not to worry about it, but he shook his head, “In fact I don't worry about this disease because I can manage it, but if you are in disorder with each other in the future, it will be our family's ‘disease’ and no one can deal with it.” The brothers felt ashamed.
The father got out of the bed, pointed to some chickens in the yard and said, “Look at them sitting there in peace with each other, isn't it good?” Then their father brought out a bowl of corn, went quietly behind the house and spread most of them on the ground. Then he went back to the yard with only a little corn left and flung(挥动) at the chickens. As soon as they saw the corn, the chickens jumped up, quivered their wings and fought for them. The peaceful world was now filled with “smoke of gunpowder” for some corn.
The brothers smiled and understood what their father was driving at.
Their father added, “Both of you saw more corn is always behind the house...”
Actually, aren't there many troubles in life because some corn is always scattered(散落) before us?
(
A. agree with each other
B. get on badly with each other
C. make friends with each other
D. are polite to each other
(
A. Because the chickens had already had enough.
B. Because he wanted his sons to grow more corn next year.
C. Because he wanted the chickens to fight with the rest.
D. Because he wanted to show the terrible scene to his sons.
(
A. We should find new ways to deal with troubles in life.
B. There are always bad things in our life which we should face.
C. The disease of a family is more serious than the disease of a person.
D. People should be hard-working and live peacefully together.
When the two brothers were old enough to marry, their father was not happy because their family wasn't so rich that the brothers often argued with each other about some small interest and he really didn't know how they would quarrel(吵架) when they broke up the family and lived apart.
One day, their father was sick, lying in bed and staring at something, when the elder son came over to wish him good health. His father said, “Ask your brother to come here, and I have something to say.”
The younger brother arrived. Their father sat up and said, “I don't know how the disease hit. I'm feeling terribly unwell.” The brothers persuaded(劝说) their father not to worry about it, but he shook his head, “In fact I don't worry about this disease because I can manage it, but if you are in disorder with each other in the future, it will be our family's ‘disease’ and no one can deal with it.” The brothers felt ashamed.
The father got out of the bed, pointed to some chickens in the yard and said, “Look at them sitting there in peace with each other, isn't it good?” Then their father brought out a bowl of corn, went quietly behind the house and spread most of them on the ground. Then he went back to the yard with only a little corn left and flung(挥动) at the chickens. As soon as they saw the corn, the chickens jumped up, quivered their wings and fought for them. The peaceful world was now filled with “smoke of gunpowder” for some corn.
The brothers smiled and understood what their father was driving at.
Their father added, “Both of you saw more corn is always behind the house...”
Actually, aren't there many troubles in life because some corn is always scattered(散落) before us?
(
B
)1. The underlined phrase “are in disorder” in Paragraph 3 means “______”.A. agree with each other
B. get on badly with each other
C. make friends with each other
D. are polite to each other
(
D
)2. Why did the old man spread most of the corn on the ground?A. Because the chickens had already had enough.
B. Because he wanted his sons to grow more corn next year.
C. Because he wanted the chickens to fight with the rest.
D. Because he wanted to show the terrible scene to his sons.
(
D
)3. What does the writer want to tell us?A. We should find new ways to deal with troubles in life.
B. There are always bad things in our life which we should face.
C. The disease of a family is more serious than the disease of a person.
D. People should be hard-working and live peacefully together.
答案:
1. B 【解析】词义猜测题。根据画线部分后文“it will be our family's 'disease' and no one can deal with it”可知 B 正确。
2. D 【解析】推理判断题。根据第四段中“As soon as they saw the corn,the chickens jumped up,quivered their wings and fought for them. The peaceful world was now filled with 'smoke of gunpowder' for some corn.”可知 D 正确。
3. D 【解析】主旨大意题。根据最后一段中“Actually,aren't there many troubles in life because some corn is always scattered before us?”可知,作者希望人们勤奋、和平相处。
2. D 【解析】推理判断题。根据第四段中“As soon as they saw the corn,the chickens jumped up,quivered their wings and fought for them. The peaceful world was now filled with 'smoke of gunpowder' for some corn.”可知 D 正确。
3. D 【解析】主旨大意题。根据最后一段中“Actually,aren't there many troubles in life because some corn is always scattered before us?”可知,作者希望人们勤奋、和平相处。
查看更多完整答案,请扫码查看