第32页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
三、任务型阅读
阅读下面短文,根据短文内容,从短文后的方框中选出能填入空白处的最佳选项。
Teenage Life—Better Now, Or in the Past?
Does this situation sound familiar (熟悉的)?
You are complaining (抱怨) to your parents about something. Maybe your computer isn’t powerful enough to play the latest games. (1)
“When I was your age, there weren’t any computers or video games. And I didn’t get a bike until I was sixteen. And it was secondhand. (2)
So, is it really true that life is better for teenagers now? It is certainly true that many teenagers have got more things nowadays. (3)
(4)
However, technology often means we spend more time at home. And often it’s just us, with our computer or television. Teenagers don’t do enough exercise. (5)
What do you think? Is teenage life better these days?
A. And it was too big for me.
B. A typical family is smaller now.
C. Or your friends’ bikes are better than yours!
D. So they aren’t as healthy as teenagers in the past.
E. Technology is probably the greatest change in our life.
阅读下面短文,根据短文内容,从短文后的方框中选出能填入空白处的最佳选项。
Teenage Life—Better Now, Or in the Past?
Does this situation sound familiar (熟悉的)?
You are complaining (抱怨) to your parents about something. Maybe your computer isn’t powerful enough to play the latest games. (1)
C
Then you hear...“When I was your age, there weren’t any computers or video games. And I didn’t get a bike until I was sixteen. And it was secondhand. (2)
A
”So, is it really true that life is better for teenagers now? It is certainly true that many teenagers have got more things nowadays. (3)
B
So parents have got more money to spend on each child. And many things are cheaper than they were when our parents were children.(4)
E
Forty years ago, no one could imagine a world with tiny computers and amazing smartphones. And now these things are necessary we can’t imagine living without them!However, technology often means we spend more time at home. And often it’s just us, with our computer or television. Teenagers don’t do enough exercise. (5)
D
And, although young people still get on well with their friends, some people think teenagers today don’t have so many social activities as they did in the past.What do you think? Is teenage life better these days?
A. And it was too big for me.
B. A typical family is smaller now.
C. Or your friends’ bikes are better than yours!
D. So they aren’t as healthy as teenagers in the past.
E. Technology is probably the greatest change in our life.
答案:
1. C 【解析】本段意:你会向你的父母抱怨一些事情。或许你会抱怨你的电脑不能玩最新的游戏……C项(或者你朋友们的自行车比你的好)也属于抱怨的内容之一。
2. A 【解析】由上文“And I didn't get a bike until I was sixteen. And it was second-hand.”可知,上文是父母对孩子说的话,他们年轻时拥有的自行车是二手的,选项A也是父母对那个年代自行车的描述,因此A项符合语境。
3. B 【解析】由空格后的“So parents have got more money to spend on each child.”可知,父母在每个孩子身上花的钱更多了。由此可推断,现在每个家庭的孩子少了,也就是家庭的规模越来越小了,故选B项。
4. E 【解析】本段是对过去和现在在科技方面的对比,因此E项(科技可能是我们生活中最大的改变)符合文意。
5. D 【解析】由空格前的“Teenagers don't do enough exercise.”以及空格后的内容可知,本段主要讲了现在的青少年远不如过去的青少年健康,故D项符合文意。
2. A 【解析】由上文“And I didn't get a bike until I was sixteen. And it was second-hand.”可知,上文是父母对孩子说的话,他们年轻时拥有的自行车是二手的,选项A也是父母对那个年代自行车的描述,因此A项符合语境。
3. B 【解析】由空格后的“So parents have got more money to spend on each child.”可知,父母在每个孩子身上花的钱更多了。由此可推断,现在每个家庭的孩子少了,也就是家庭的规模越来越小了,故选B项。
4. E 【解析】本段是对过去和现在在科技方面的对比,因此E项(科技可能是我们生活中最大的改变)符合文意。
5. D 【解析】由空格前的“Teenagers don't do enough exercise.”以及空格后的内容可知,本段主要讲了现在的青少年远不如过去的青少年健康,故D项符合文意。
查看更多完整答案,请扫码查看