2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版》

Ⅶ. 跨学科 帮助鱼洄游的方式 (2025·浙江杭州余杭区期中)阅读理解
听见门铃声人们就知道要开门,那你听说过“鱼门铃”吗?现在人们通过“鱼门铃”这个创新的方法来帮助鱼在洄游过程中通过水闸。
Doorbells are the bells (铃) for people to ring at a door. When someone hears it, he or she can open the door. Do you know that you can ring a doorbell for fish, too?
Every spring, millions of fish migrate (洄游) along the river in the city to find better places to lay eggs. But in the river, there are many locks (水闸). They stop fish from swimming through. Weerd Lock is in Utrecht, the fourth largest city in the Netherlands. When fish get there, they have to wait a long time before the lock opens for boats to pass through. The lock keeper there is glad to open the lock for fish, but he cannot tell when fish want to get through. So in 2021, Mark, a scientist, came up with a good idea to help solve this problem—by using the fish doorbell.
Under the water near the lock, there's a camera. People from around the world can visit a website to see fish through the camera. When you see a group of fish waiting, you can ring the doorbell on the screen. And when the lock keeper notices it, he will open the lock for the fish.
In its first spring season in 2021, people around the world rang the fish doorbell more than 100,000 times. If you want to join them to help fish, visit the website and ring the fish doorbell next spring!
1. Why do fish migrate along the river in the city?
A. To find better places to live.
B. To go through locks.
C. To lay eggs.
D. To see the camera.
2. Why did Mark want to help solve the problem?
A. He wanted to stop the fish.
B. He wanted to invent a doorbell.
C. He wanted to use the doorbell.
D. He wanted to help the fish.
3. What can people do through the website?
A. Catch the fish.
B. See the fish.
C. Open the lock.
D. Feed the fish.
4. 中考新考法 主旨归纳 What's the text mainly about?
A. How to help fish migrate.
B. The migration of fish.
C. The introduction of doorbells.
D. The use of cameras in locks.
答案: 1. C [解析]细节理解题。根据“Every spring, millions of fish migrate(洄游) along the river in the city to find better places to lay eggs.”可知,每年春天,数百万条鱼沿着城市河流洄游,寻找更好的地方产卵。故选 C。 2. D [解析]推理判断题。根据“When fish get there, they have to wait a long time... So in 2021, Mark, a scientist, came up with a good idea to help solve this problem—by using the fish doorbell.”可知,当鱼到达这里时,它们必须等待很长时间,直到水闸为船只打开才能通过,水闸管理员愿意为鱼打开水闸,但他无法知道鱼何时想要通过,Mark 作为一名科学家,提出了使用“鱼门铃”这个创意来解决这个问题。因此,Mark 想要帮助解决这个问题的原因是出于对鱼类的关心和保护。故选 D。 3. B [解析]细节理解题。根据“People from around the world can visit a website to see fish through the camera.”可知,人们可以通过网站看到水下摄像头拍摄到的鱼。故选 B。 4. A [解析]主旨归纳题。通读全文可知,文章主要讲述了如何通过“鱼门铃”这个创新的方式来帮助鱼在洄游过程中通过水闸,因此选项 A“如何帮助鱼类洄游”最能准确概括文章的主要内容。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭