第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
任务1 阅读短文,用括号里所给词的适当形式填空。
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
任务2 阅读短文,根据短文内容回答问题。
1. What was Anne interested in?
2. Was the early science exploration easy for Anne?
3. When was Anne required to do a project for the science fair?
4. How did Anne received recognition at the science fair?
5. 中考新考法 开放式谈主人公成功的秘诀 What makes Anne succeed?
1.
played
2.
interested
3.
getting
4.
to get
5.
kinds
6.
seeing
7.
didn't
8.
myself
9.
run
10.
more important
任务2 阅读短文,根据短文内容回答问题。
1. What was Anne interested in?
Trying to understand how different pieces could fit together.
2. Was the early science exploration easy for Anne?
No,it wasn't./No,it wasn't easy.
3. When was Anne required to do a project for the science fair?
When Anne went to middle school.
4. How did Anne received recognition at the science fair?
By following the steps of the scientific method and then creating a good presentation.
5. 中考新考法 开放式谈主人公成功的秘诀 What makes Anne succeed?
Her curiosity,the spirit of never giving up and attitudes towards learning and the process of finding answers.(开放性试题,言之有理即可)
答案:
任务1 1.played 2.interested 3.getting 4.to get 5.kinds 6.seeing 7.didn't 8.myself 9.run 10.more important
任务2 1. Trying to understand how different pieces could fit together.
2. No,it wasn't./No,it wasn't easy.
3. When Anne went to middle school.
4. By following the steps of the scientific method and then creating a good presentation.
5. Her curiosity,the spirit of never giving up and attitudes towards learning and the process of finding answers.(开放性试题,言之有理即可)
任务2 1. Trying to understand how different pieces could fit together.
2. No,it wasn't./No,it wasn't easy.
3. When Anne went to middle school.
4. By following the steps of the scientific method and then creating a good presentation.
5. Her curiosity,the spirit of never giving up and attitudes towards learning and the process of finding answers.(开放性试题,言之有理即可)
情境3 Alice在甘肃旅游时认识了一位农民朋友张家成,他通过直播的方式售卖农产品,帮助当地农民致富,获得巨大成功。我们来听听他的故事。
Zhang Jiacheng, a farmer in Li County, Gansu Province, is working around his orchard, full of flowers and apple trees. As he works, he looks at a camera on his phone and tells the onliners what makes apples delicious. "Look! You can get to know how we grow our apple trees. They taste so good because the height of our orchard is more than 1,000 metres. The weather here is cooler, but we have fresher air and enough sunshine. You can see the good growing environment right from my broadcast." said the 59-year-old during one of his weekly broadcasts on Taobao Live. Any of his fans wishing to buy some farm products, including apples, potatoes and black fungi(黑木耳), can just click(点击) a photo on the screen.
Zhang learned his new skills last summer from a tech team at Taobao Live, as part of a plan to help out of poverty(脱贫) in the countryside by boosting(使增长) live-streaming sales.
Thanks to live-streaming, Zhang can sell around 100 to 150 kilograms of apples per day. "Customers believe me as they see where the products are from in my live-streaming." said Zhang. He plans to go on his daily live-streaming and has set himself the number of selling 50,000 kilograms of apples this year, up from 30,000 kilograms last year.
任务1 阅读短文,选择最佳选项。
1. What might the underlined word "orchard" mean in English?
A. Road.
B. Farm.
C. Shop.
D. Pool.
2. How many kilograms of apples did Zhang Jiacheng sell last year?
A. 100.
B. 150.
C. 30,000.
D. 50,000.
3. Which is WRONG according to the passage?
A. Zhang thinks live-streaming sales is helpful.
B. Zhang's new skills make his apples taste delicious.
C. It's easy for fans to buy farm products on his broadcasts.
D. People can buy apples, potatoes and black fungi from Zhang's broadcast.
4. 中考新考法 主旨归纳 What is the main idea of this passage?
A. Zhang Jiacheng is good at selling apples.
B. Zhang Jiacheng shares ways of growing apples.
C. Farmers use new skills to grow their products.
D. Taobao's Live-streaming helps farmers boost sales.
任务2 阅读短文,选择图片。
中考新考法 图片理解 Which picture can show the underlined sentence "As he works, he looks at a camera on his phone and tells the onliners what makes apples delicious."?

Zhang Jiacheng, a farmer in Li County, Gansu Province, is working around his orchard, full of flowers and apple trees. As he works, he looks at a camera on his phone and tells the onliners what makes apples delicious. "Look! You can get to know how we grow our apple trees. They taste so good because the height of our orchard is more than 1,000 metres. The weather here is cooler, but we have fresher air and enough sunshine. You can see the good growing environment right from my broadcast." said the 59-year-old during one of his weekly broadcasts on Taobao Live. Any of his fans wishing to buy some farm products, including apples, potatoes and black fungi(黑木耳), can just click(点击) a photo on the screen.
Zhang learned his new skills last summer from a tech team at Taobao Live, as part of a plan to help out of poverty(脱贫) in the countryside by boosting(使增长) live-streaming sales.
Thanks to live-streaming, Zhang can sell around 100 to 150 kilograms of apples per day. "Customers believe me as they see where the products are from in my live-streaming." said Zhang. He plans to go on his daily live-streaming and has set himself the number of selling 50,000 kilograms of apples this year, up from 30,000 kilograms last year.
任务1 阅读短文,选择最佳选项。
1. What might the underlined word "orchard" mean in English?
A. Road.
B. Farm.
C. Shop.
D. Pool.
2. How many kilograms of apples did Zhang Jiacheng sell last year?
A. 100.
B. 150.
C. 30,000.
D. 50,000.
3. Which is WRONG according to the passage?
A. Zhang thinks live-streaming sales is helpful.
B. Zhang's new skills make his apples taste delicious.
C. It's easy for fans to buy farm products on his broadcasts.
D. People can buy apples, potatoes and black fungi from Zhang's broadcast.
4. 中考新考法 主旨归纳 What is the main idea of this passage?
A. Zhang Jiacheng is good at selling apples.
B. Zhang Jiacheng shares ways of growing apples.
C. Farmers use new skills to grow their products.
D. Taobao's Live-streaming helps farmers boost sales.
任务2 阅读短文,选择图片。
中考新考法 图片理解 Which picture can show the underlined sentence "As he works, he looks at a camera on his phone and tells the onliners what makes apples delicious."?
答案:
任务1 1.B [解析]词义猜测题。根据“full of flowers and apple trees”可知,orchard是有花和苹果树的地方,farm(农场)符合语境。故选B。
2.C [解析]细节理解题。根据“He plans to...up from 30,000 kilograms last year.”可知,去年苹果的销售量为3万公斤。故选C。
3.B [解析]细节理解题。根据“Any of his fans wishing to buy some farm products,including apples,potatoes and black fungi(黑木耳),can just click(点击)a photo on the screen.”和“Thanks to live-streaming,Zhang can sell around 100 to 150 kilograms of apples per day.”可知,选项A、C、D均正确。选项B“张先生的新技术让苹果更美味。”不正确。故选B。
4.D [解析]主旨归纳题。通读全文可知,文章主要介绍了甘肃李村的农民张先生,通过淘宝直播的形式售卖农产品,销量提高的故事。选项D“淘宝直播帮助农民提高销量”符合文章的主要内容。故选D。
任务2 B [解析]推理判断题。根据画线句子“As he works,he looks at a camera on his phone and tells the onliners what makes apples delicious.”可知,他工作时在手机前向在线观众介绍苹果。B选项的图片,符合描述。故选B。
2.C [解析]细节理解题。根据“He plans to...up from 30,000 kilograms last year.”可知,去年苹果的销售量为3万公斤。故选C。
3.B [解析]细节理解题。根据“Any of his fans wishing to buy some farm products,including apples,potatoes and black fungi(黑木耳),can just click(点击)a photo on the screen.”和“Thanks to live-streaming,Zhang can sell around 100 to 150 kilograms of apples per day.”可知,选项A、C、D均正确。选项B“张先生的新技术让苹果更美味。”不正确。故选B。
4.D [解析]主旨归纳题。通读全文可知,文章主要介绍了甘肃李村的农民张先生,通过淘宝直播的形式售卖农产品,销量提高的故事。选项D“淘宝直播帮助农民提高销量”符合文章的主要内容。故选D。
任务2 B [解析]推理判断题。根据画线句子“As he works,he looks at a camera on his phone and tells the onliners what makes apples delicious.”可知,他工作时在手机前向在线观众介绍苹果。B选项的图片,符合描述。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看