第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
1.
4.
E
2. B
3. D
4.
F
5. C
答案:
1. E 2. B 3. D 4. F 5. C
Ⅵ. 完形填空
邻里之间应该互相帮助。本文的作者在困境中得到邻居们的帮助,从此,他开始和邻居们友好地交流。
My family moved to Happy Neighbourhood when I was eight. At that time I was 1 and afraid to talk to others, so I didn’t have any friends here. One day, I 2 and I couldn’t find my parents. 3, people in the neighbourhood came and helped me. After that, I started to make friends with them.
Our neighbourhood is very beautiful and convenient (便利的). There is a sports hall across from the park. The post office is on Haitang Street. It is next to the 4 and you can buy vegetables and clothes there. There are many bus stops. It is 5 to get to any place by bus.
People around us are very 6, just like a big family. We often help each other. In the morning, the old like to dance in the neighbourhood. And children walk to school every day 7 the school is near our neighbourhood. In the afternoon, some students play 8 in the sports hall. Some students go to the library or the science museum. People take a 9 in the park after dinner and it is healthy. They talk about daily trifles (日常小事) and 10 there.
The neighbourhood is a big home for me, and we all love to live here.
1. A. sorry
B. shy
C. strict
D. tired
2. A. got together
B. got dressed
C. got lost
D. got popular
3. A. Luckily
B. Usually
C. Quickly
D. Differently
4. A. bank
B. park
C. restaurant
D. supermarket
5. A. slow
B. easy
C. boring
D. healthy
6. A. busy
B. young
C. friendly
D. noisy
7. A. so
B. before
C. but
D. because
8. A. basketball
B. chess
C. card
D. computer
9. A. trip
B. picture
C. shower
D. walk
10. A. relax
B. read
C. fight
D. shop
邻里之间应该互相帮助。本文的作者在困境中得到邻居们的帮助,从此,他开始和邻居们友好地交流。
My family moved to Happy Neighbourhood when I was eight. At that time I was 1 and afraid to talk to others, so I didn’t have any friends here. One day, I 2 and I couldn’t find my parents. 3, people in the neighbourhood came and helped me. After that, I started to make friends with them.
Our neighbourhood is very beautiful and convenient (便利的). There is a sports hall across from the park. The post office is on Haitang Street. It is next to the 4 and you can buy vegetables and clothes there. There are many bus stops. It is 5 to get to any place by bus.
People around us are very 6, just like a big family. We often help each other. In the morning, the old like to dance in the neighbourhood. And children walk to school every day 7 the school is near our neighbourhood. In the afternoon, some students play 8 in the sports hall. Some students go to the library or the science museum. People take a 9 in the park after dinner and it is healthy. They talk about daily trifles (日常小事) and 10 there.
The neighbourhood is a big home for me, and we all love to live here.
1. A. sorry
B. shy
C. strict
D. tired
2. A. got together
B. got dressed
C. got lost
D. got popular
3. A. Luckily
B. Usually
C. Quickly
D. Differently
4. A. bank
B. park
C. restaurant
D. supermarket
5. A. slow
B. easy
C. boring
D. healthy
6. A. busy
B. young
C. friendly
D. noisy
7. A. so
B. before
C. but
D. because
8. A. basketball
B. chess
C. card
D. computer
9. A. trip
B. picture
C. shower
D. walk
10. A. relax
B. read
C. fight
D. shop
答案:
1. B [解析]句意:那时我很害羞,不敢和别人说话,所以我在这里没有朋友。sorry 抱歉的;shy 害羞的;strict 严格的;tired 疲倦的。根据“and afraid to talk to others”可知,那时我很害羞。故选 B。2. C [解析]句意:有一天,我迷路了,我找不到我的父母。get together 聚在一起;get dressed 穿衣;get lost 迷路;get popular 受欢迎。根据“I couldn't find my parents”可知,有一天,我迷路了。故选 C。3. A [解析]句意:幸运的是,邻居来帮助我。Luckily 幸运地;Usually 通常;Quickly 快速地;Differently 不同地。根据“people in the neighbourhood came and helped me”可知,幸运的是,邻居来帮助我。故选 A。4. D [解析]句意:它紧挨着超市,你可以在那里买蔬菜和衣服。bank 银行;park 公园;restaurant 餐厅;supermarket 超市。根据“you can buy vegetables and clothes there.”可知,它紧挨着超市。故选 D。5. B [解析]句意:坐公共汽车去任何地方都很容易。slow 慢的;easy 容易的;boring 无聊的;healthy 健康的。根据“There are many bus stops”可知,坐公共汽车去任何地方都很容易。故选 B。6. C [解析]句意:我们周围的人都很友好,就像一个大家庭。busy 忙碌的;young 年轻的;friendly 友好的;noisy 吵闹的。根据“We often help each other.”可知,我们周围的人都很友好。故选 C。7. D [解析]句意:孩子们每天走路上学,因为学校离我们社区很近。so 所以;before 在……之前;but 但是;because 因为。根据“And children walk to school every day”可知,孩子们每天步行上学,是因为学校离我们社区很近。故选 D。8. A [解析]句意:下午,一些学生在体育馆打篮球。basketball 篮球;chess 国际象棋;card 纸牌;computer 电脑。根据“in the sports hall”可知,一些学生在体育馆打篮球。故选 A。9. D [解析]句意:人们晚饭后在公园散步,这是有益健康的。trip 旅行;picture 图片;shower 淋浴;walk 散步。根据“it is healthy”可知,人们晚饭后在公园散步。故选 D。10. A [解析]句意:他们谈论日常琐事,在那里放松。relax 放松;read 阅读;fight 打斗;shop 购物。根据“They talk about daily trifles”可知,在那里放松。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看