第36页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
1.
2.
3.
4.
5.
What have you done recently?
2.
How do you like it? / What do you think of it?
3.
What do you like to do in your free time?
4.
How often do you play it?
5.
Sure, I'd love to.
答案:
1. What have you done recently? 2. How do you like it? / What do you think of it? 一题多解 根据回答“It's wonderful.”可知,此处是在询问对方对阅读《老人与海》的感受。表示“询问对方感受”的句子主要有两个:How do you like it? / What do you think of it? 均可作答。3. What do you like to do in your free time? 4. How often do you play it? 5. Sure, I'd love to.
I still remember the day that I met my best friend for the first time. I was studying for an important test in the local library, 1.
When I got home, I realised I'd forgotten one of my training books and there was 5.
I was so 8.
Jenny was kind enough to forgive me. Ever since then we've been best friends and we got along very well. I often think how 10.
From this experience I have learned that we can't judge a person by the first impression.
but
people kept disturbing (打扰) me. I was getting angry, and I couldn't stand it when I heard a girl singing 2. loudly
(loud) behind me. I turned around and looked at her. She was about my age and standing with a book in her hands. I picked up my books, looked at her and said 3. angrily
(angry), “Thanks to your noise. I can't focus on my study.” Then I 4. left
(leave) the library in a hurry.When I got home, I realised I'd forgotten one of my training books and there was 5.
nothing
(something) I could do because the library was closed now. I was so upset that I nearly 6. cried
(cry). Just then, the phone rang. A girl named Jenny had noticed my book in the library and she got my phone number from the librarian. She said she didn't live far away and could bring it 7. to
me.I was so 8.
thankful
(thank) and agreed to meet her at the store down the road. When I recognised Jenny was the girl I had shouted at for 9. singing
(sing), I was filled with shame and apologised (道歉) several times for my rude behaviour.Jenny was kind enough to forgive me. Ever since then we've been best friends and we got along very well. I often think how 10.
lucky
(luck) I am! I trust her more than anyone else.From this experience I have learned that we can't judge a person by the first impression.
答案:
1. but 2. loudly 3. angrily 4. left 5. nothing 6. cried 7. to 8. thankful 9. singing 10. lucky
Ⅶ. (2025·河北廊坊期中)阅读理解
在人际交往中,合作与分享的意识非常重要,下面这个故事就很好地体现了这一点。文中四个乞丐因为不想分享彼此的食物,最终只能喝白开水。
Once there were four beggars (乞丐). One day, they met at an old temple (寺庙) at night. They were very unhappy because none of them had enough food to eat.
“I only got a piece of meat today,” the first beggar said. “I almost got nothing,” the second beggar said. “I just found a potato outside the vegetable store during the day.” The third beggar said that all he had was a small bottle of salt (盐). The fourth beggar said, “I only got some cabbages, but they weren't very fresh!”
As they sat around the fire, the beggar with only a bottle of salt had an idea. “Let's put all things together and boil (煮) them. In this way, we can make a tasty dish and share it.” They all agreed. However, the first beggar thought, “I don't want to share. I'll just pretend (假装) to throw my meat into the pot. They'll never know and I'll eat my meat alone later.” So he pretended to put the meat into the pot. And at the same time, the other beggars had analogous ideas to his. They all didn't want to throw their things into the pot. At that time, the temple was too dark for the beggars to see what the others were doing.
Finally, one of them said that the dish should be ready so they began to enjoy it. However, they drank the hot water in silence and learned a lesson at last.
1. What did the first beggar get?
A. Some cabbages.
B. A piece of meat.
C. A potato.
D. A bottle of salt.
2. What does the underlined word “analogous” mean in Paragraph 3?
A. Crowded.
B. Enough.
C. Similar.
D. Different.
3. Which of the following will the writer probably agree with?
A. The beggars felt hungry at last.
B. The beggars went to bed happily at last.
C. The beggars made a lot of money at last.
D. The beggars ate lots of delicious food at last.
4. What can we learn from the story?
A. We should eat healthy food to become healthy.
B. We should learn to share with others.
C. We should make more money.
D. We should make more friends.
在人际交往中,合作与分享的意识非常重要,下面这个故事就很好地体现了这一点。文中四个乞丐因为不想分享彼此的食物,最终只能喝白开水。
Once there were four beggars (乞丐). One day, they met at an old temple (寺庙) at night. They were very unhappy because none of them had enough food to eat.
“I only got a piece of meat today,” the first beggar said. “I almost got nothing,” the second beggar said. “I just found a potato outside the vegetable store during the day.” The third beggar said that all he had was a small bottle of salt (盐). The fourth beggar said, “I only got some cabbages, but they weren't very fresh!”
As they sat around the fire, the beggar with only a bottle of salt had an idea. “Let's put all things together and boil (煮) them. In this way, we can make a tasty dish and share it.” They all agreed. However, the first beggar thought, “I don't want to share. I'll just pretend (假装) to throw my meat into the pot. They'll never know and I'll eat my meat alone later.” So he pretended to put the meat into the pot. And at the same time, the other beggars had analogous ideas to his. They all didn't want to throw their things into the pot. At that time, the temple was too dark for the beggars to see what the others were doing.
Finally, one of them said that the dish should be ready so they began to enjoy it. However, they drank the hot water in silence and learned a lesson at last.
1. What did the first beggar get?
A. Some cabbages.
B. A piece of meat.
C. A potato.
D. A bottle of salt.
2. What does the underlined word “analogous” mean in Paragraph 3?
A. Crowded.
B. Enough.
C. Similar.
D. Different.
3. Which of the following will the writer probably agree with?
A. The beggars felt hungry at last.
B. The beggars went to bed happily at last.
C. The beggars made a lot of money at last.
D. The beggars ate lots of delicious food at last.
4. What can we learn from the story?
A. We should eat healthy food to become healthy.
B. We should learn to share with others.
C. We should make more money.
D. We should make more friends.
答案:
1. B [解析]细节理解题。根据“‘I only got a piece of meat today,’ the first beggar said.”可知,第一个乞丐得到了一块肉。故选 B。2. C [解析]词义猜测题。根据“So he pretended to put the meat into the pot. And at the same time, the other beggars had analogous ideas to his. They all didn't want to throw their things into the pot.”可知,其他乞丐也不想把自己的东西放进锅里,所以应是有“相似的”想法,画线单词“analogous”与“similar(相似的)”同义。故选 C。3. A [解析]推理判断题。根据“However, they drank the hot water in silence and learned a lesson at last.”可知,他们最后没有吃到想象中的食物,因此很有可能是饥饿的。故选 A。4. B [解析]推理判断题。整篇文章讲述了乞丐出于自私不肯分享,最后没有得到任何好东西,最终学会应该与他人分享。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看