2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版》

Ⅶ. 跨学科 植物能发出声音 阅读理解
科学家发现植物能够发出声音,辨音 AI 智能系统帮你分析,这对农民是很有帮助的。
① Scientists have found that plants can make sounds.
② A scientist Lily Hadany and her team recorded (录制) tomato plants at different times. It showed that the plants made ultrasonic (超声波) sounds. People could only hear them with the help of a computer. They were noises like clicking sounds.
③ As the scientists studied the sounds, they began to find some interesting facts. Plants made different sounds at different times. They seldom clicked (发出咔嗒声) when they had enough water, but when they needed water, they clicked more and more. Scientists also found that plants made sounds when they got hurt. When scientists cut off a leaf from the plants, the plants also clicked more. But the clicking wasn’t the same as when the plants needed water.
④ Some scientists designed a computer AI system to tell the different kinds of clicking sounds. It was able to find the difference between plants that needed water and plants with cuts. It means that one day we may be able to use these sounds to find out when it is in difficult time, and what problem it is having. That could be very helpful to farmers.
⑤ The team’s finding changes our ideas about plants. As Dr Hadany says, “Even in a quiet field, there are sounds made by plants, and those sounds carry information and may help us a lot.”
1. 中考新考法 图片理解 Which of the following may you need if you want to hear the sounds of plants?

2. 中考新考法 推断文章写作方法 How does the writer show the interesting facts in Paragraph 3?
A. By giving examples.
B. By telling stories.
C. By asking questions.
D. By using numbers.
3. What can people do with the help of the team’s finding?
A. Stop people from cutting down trees.
B. Know how to tell different sounds faster.
C. Help farmers to know more about their plants.
D. Hear more beautiful sounds from different plants.
4. 中考新考法 推断篇章结构 What is the structure (结构) of the passage?
A. ①/②/③④⑤
B. ①②③④/⑤
C. ①/②/③/④⑤
D. ①/②③④⑤
答案: 1. B [解析]细节理解题。根据第二段第三句可知,人们想要听到植物的声音,需要通过电脑。故选B。2. A [解析]细节理解题。根据第三段第三句到第五句可知,作者通过举例的方法,说明一些有意思的事实。故选A。3. C [解析]细节理解题。根据第五段最后一句可知,植物的声音可以帮助我们更多的了解植物。故选C。4. D [解析]篇章结构题。第一段总体指出植物能发出声音;根据第二、三、四、五段的句首中心句可知,这四段说的是科学家们对此观点进行了不同的论证。本文属于总分结构。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭