2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版》

1. The topic of this passage is about
D
in the West.
2. People will
C
when they want to burp.
3. If you eat the food
A
, people will think you have good manners.
4. When you have food in your mouth,
B
.
5. According to the passage, which of the following is good?
B
答案: Ⅶ. 【文章大意】本文主要讲述如果和西方人共进晚餐,必须格外注意餐桌礼仪。当吃东西时,尽量不要在餐桌上发出噪音或打嗝。嘴里吃着东西说话和吃的太快也会被人们认为很粗鲁。吃光盘子里所有的食物。这意味着你非常喜欢这些食物。记得要说食物很好吃。这可以让主人非常高兴。吃完饭后,要把刀叉放在一起。
1. D [解析]主旨大意题。结合全文内容和第一段中“Here are some good table manners for you.”可知,本文主要讲述了餐桌礼仪。故选 D。
2. C [解析]细节理解题。根据文中“People will say 'Excuse me' when they want to burp.”可知,打嗝时要说“对不起”。故选 C。
3. A [解析]细节理解题。根据文中“So you must eat the food quietly and slowly. If you eat too fast, people think you are rude, too.”可知,吃饭要保持安静,慢慢吃。故选 A。
4. B [解析]细节理解题。根据文中“Do not talk with others when you have food in your mouth.”可知,嘴里有东西时不能和别人说话。故选 B。
5. B [解析]细节理解题。根据文中“It is good to eat all the food on your plate. This means you like the food very much.”可知 B 正确。根据第三段内容可判断 A、C 错误。根据文中“Remember to say the food is nice. And this can make the host(主人) very happy.”判断 D 错误。故选 B。
Ⅷ.任务型阅读
青春期对青少年来讲是一个非常重要的阶段。在这个阶段青少年可能会经历许多变化,与父母的关系也会受到影响。让我们一起来了解一下吧!
Adolescence(青春期)is a challenging period for teenagers. It takes place when you are aged between ten and nineteen. 1
B
You may go through some changes. For example, you used to be happiest in the company of your parents. But now you need your own space and privacy(隐私). In the past, your parents made most decisions for you, but now you want to decide things for yourself.
2
D
But it is important to remember that they will affect your relationship with your parents. So what can you do to make sure that you stay on good terms with your parents?
Firstly, your parents will feel much better if you let them know that you still love and value them. 3
E
They may not say so, but they are probably feeling a sense of loss.
Secondly, try to agree with your family rules. You may feel these are unnecessary, but your parents' main concern is just to keep you safe. 4
C
It may feel like a nuisance(麻烦事)to remember to call them and let them know where you are, but make the effort anyway.
5
A
When your parents feel less connected with you, they often become more suspicious(多疑的)and controlling. So you should keep talking to your parents, tell them what you did today, let them know where you are going, and ask for advice if needed.
A. Finally, it's all about communication!
B. As your body changes, you also begin to think and feel differently.
C. Once you have agreed with the rules, try to stick to them.
D. All these changes are perfectly normal.
E. Remember that they have forever lost the little child you once were.
1. ____ 2. ____ 3. ____
4. ____ 5. ____
答案: Ⅷ. 【文章大意】本文讲述了青少年在青春期面临的变化以及他们如何与父母保持沟通、表达对他们的爱和尊重,以及遵守家庭规则来确保与父母保持良好的关系。
1. B [解析]根据上文“Adolescence(青春期) is a challenging period for teenagers. It takes place when you are aged between ten and nineteen... You may go through some changes.”和选项可知,进入青春期,青少年的身体会发生变化,选项 B“当你的身体发生变化时,你也开始有不同的想法和感觉。”符合语境。故选 B。
2. D [解析]根据下文“they will affect your relationship with your parents”可知,青春期时的变化是正常的,但是这些变化会影响你和父母的关系,选项 D“所有这些变化都是完全正常的。”符合语境。故选 D。
3. E [解析]根据下文“feeling a sense of loss”可知,父母有失落感是因为他们永远失去了小时候的你,选项 E“记住,他们已经永远失去了曾经是个小孩子的你。”符合语境。故选 E。
4. C [解析]根据上文“try to agree with your family rules”可知,此处和家庭规则有关,选项 C“一旦你同意了规则,就要尽量遵守。”符合语境。故选 C。
5. A [解析]根据上文“Firstly”和“Secondly”可知,此处讲最后一点建议,选项 A“最后,这都是关于沟通!”符合语境。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭