2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版》

Ⅴ. 补全对话(有两项多余)
A: Hi, Emma! Do you have many family rules?
B: Yes. 1
G
I have to study maths for 40 minutes after dinner to prepare for tests.
A: Interesting! 2
B

B: Sure! I can't use the phone after 7 pm to avoid distractions. How about you?
A: My parents are strict, too. 3
F
They say it's to develop good habits.
B: Wow! 4
A

A: Yes! On Saturdays, I must clean my bike to keep it shiny. Do you do chores?
B: 5
E
What's your least favourite rule?
A: Going to bed at 9:30 to stay energetic. It feels so early!
A. What about your weekend rules?
B. Do you have any screen time limits?
C. My mum makes me practise the piano daily to relax.
D. To keep my phone battery charged(充电), I plug it in early.
E. Yes, I must walk the dog after school to help my parents.
F. I need to finish homework before 8 pm to watch TV.
G. My parents ask me to read 30 minutes every night to learn new words.
答案: 1. G 2. B 3. F 4. A 5. E
1 Mike Smith is from ____.
D

A. America
B. Canada
C. Australia
D. the UK
2. Mike bought his ticket to Tianjin ____.
A

A. on his phone
B. from the high-speed rail ticket office
C. from the subway ticket office
D. with the help of his friend
3. According to the passage, Mike thinks that the trip is so ____.
D

A. comfortable
B. convenient
C. cheap
D. A, B and C
4. How many traffic tools (工具) did Mike use from his apartment to his hotel in Tianjin?
B

A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
5. 中考新考法 推断作者情感态度 What is Mike's attitude to Chinese high-speed rail train?
C

A. He looks down upon it.
B. He dislikes it.
C. He praises it.
D. He hates it.
答案: 1. D [解析]细节理解题。根据“I am Mike Smith,a doctor from London.”可知,迈克来自英国伦敦。故选 D。2. A [解析]细节理解题。根据“I picked up my ticket,which I had bought on my phone while on the subway”可知,迈克用手机买了去天津的票。故选 A。3. D [解析]推理判断题。根据“It is amazing that the whole experience took no more than a few hours,with no cars,no airports,no credit cards(信用卡) and no long lines,just my smartphone,only a few USA dollars and comfortable walking shoes.”可知,迈克认为此次旅行是舒适、方便和便宜的。故选 D。4. B [解析]细节理解题。根据“I left my Beijing apartment (公寓) and walked half a street to the subway station. About twelve stops later,I reached the high-speed rail station. After two minutes of security(安检),I picked up my ticket,which I had bought on my phone while on the subway. Then I walked to the platform(站台) and got on the train.”可知,迈克用了地铁和高铁这两种交通工具。故选 B。5. C [解析]推理判断题。根据“So in my opinion,if we think highly of China's modern wonders,I believe its high-speed rail system must be one of them. And it's one symbol of a new China and a sign of China's strength as well.”可知,迈克对中国的高铁系统持高度赞扬的态度。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭