2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练八年级英语上册外研版》

任务1 根据短文内容补全下面句子。
1. To make the friendship lasting, we should
get along well
with our friends.
2. We need to talk with our friends often to find
the common interests
.
任务2 阅读短文,回答问题。
3. 中考新考法 主旨归纳 What does the passage mainly talk about?
How to keep friendships forever.

4. What can we do to show that we really care about our friends?
Listen to them.
答案: 任务1 1.get along well 2.the common interests
任务2 3.How to keep friendships forever.
4.Listen to them.
情境4 Lily认为,朋友有很多种,年龄差距很大的人也可以成为好朋友。我们来看看Lily和老妇人Anna的故事吧。
In a bustling city park, an elderly woman named Anna sat alone on a bench, her eyes filled with sadness. 精题详解 The world seemed to pass her by, and she felt lost in her thoughts of a life that once was. Her husband had recently passed away, leaving her feeling 1
A
and disconnected from the world around her.
One sunny afternoon, a young girl named Lily skipped through the park, her laughter ringing out like a melody. As she passed Anna's bench, Lily 2
C
the sadness on the woman's face. Without hesitation, the little girl got closer to Anna and asked, "Why are you so sad?" Surprised by the child's 3
B
, Anna shared her story of loss and loneliness. Lily listened carefully, her young heart filled with compassion (怜悯). From that moment on, Lily made up her mind to bring 4
C
back into Anna's life.
Every day after school, Lily would visit Anna in the park. They would talk, laugh, and share stories of their lives. Anna began to 5
D
these meetings, feeling a renewed sense of purpose and connection. Lily's simple act of kindness paid off, pulling Anna out of her hopeless situation.
Meanwhile, Lily learned valuable lessons from Anna's life experiences as their friendship 6
A
. Lily's youthful enthusiasm and love for life remotivated the hope within Anna's heart. Together, they discovered that 7
A
was no barrier to friendship and that a helping hand could come from the most unexpected places.
Lily's compassion and Anna's recovery (恢复) show a simple act of kindness can change someone's life. By reaching out to those in need, we can bring 8
B
into their darkest days and create meaningful connections beyond age and circumstances.
任务1 阅读短文,选择最佳选项。
1. A. lonely
B. angry
C. fresh
D. full
2. A. described
B. disliked
C. noticed
D. minded
3. A. plan
B. care
C. service
D. suggestion
4. A. peace
B. health
C. happiness
D. understanding
5. A. try
B. miss
C. share
D. expect
6. A. grew
B. appeared
C. happened
D. changed
7. A. age
B. interest
C. education
D. role
8. A. art B. light C. truths D. thanks
任务2 阅读短文,选择最佳选项。
1. 中考新考法 短语猜测 What does the underlined phrase "passed away" mean in Chinese?
A. 经过 B. 走开 C. 出差 D. 去世
答案:
D

2. 中考新考法 标题归纳 Which can be the best title of the passage?
A. A bench to sit on B. A girl named Lily
C. A hand to hold D. A sad old woman
答案:
C
答案: 任务1 1.A 2.C 3.B 4.C5.D 6.A 7.A 8.B
任务2 1.D 2.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭