2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社七年级提优版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社七年级提优版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社七年级提优版》

阅读理解
Chengdu, the provincial capital of Sichuan Province, is a famous historic and cultural city with a history of over 3,000 years.
Coffee culture is growing in Chengdu but not to the detriment(损害) of the amazing tea culture. Chengdu is known for its teahouses! There are hundreds, maybe thousands. You can't see more teahouses in any other city in China. A good tea to get in Sichuan Province is the bamboo leaf green tea from Mount Emei.
Some great local specials(当地特色菜) have spicy chicken with peanuts(gongbao jiding), dry fried green beans(ganbian sijidou), mapo tofu, and twice-cooked pork(huiguo rou).
You should make enough time in Chengdu to visit the giant pandas. The pandas are lovely and are China's national animal. The Panda Research(研究) centre is the most interesting. It has the largest number of red pandas, and most possibly also giant pandas.
Chengdu is the best place to see pandas. What else? I recommend you to have a night at the Sichuan Opera house to watch the "changing faces" of Sichuan Opera, or bianlian in Chinese.
(
B
)1. Where is the bamboo leaf green tea from according to the passage?
A. Mount Wuyi. B. Mount Emei. C. Mount Dongting. D. Mount Lushan.
(
B
)2. What can we learn from Paragraph 2?
A. The bamboo leaf green tea is from Guangdong.
B. Chengdu is a city with the most teahouses in China.
C. Tea culture is not as popular as coffee culture in Chengdu now.
D. Coffee is not popular in Cheng du.
(
D
)3. The author suggests ______ at night.
A. seeing giant pandas B. visiting the teahouses
C. watching Beijing Opera D. enjoying the art of face-changing
(
D
)4. In which part of a newspaper can you see this passage?
A. Science. B. Health. C. Education. D. Travel.
答案: 【文章大意】本文主要介绍了成都的景点和特色。
1~4 BBDD
短文填空
I __1__will have__ (have) a happy day tomorrow because Neil is coming to visit my hometown. He is __2__an__ exchange student from the UK. Now, I am __3__planning__ (plan) some activities for him.
What food will I prepare __4__for__ him? Maybe I can invite him __5__to eat__ (eat) some nice food in a restaurant. There are both Chinese and __6__Western__ (West) restaurants in my hometown.
In the town, there __7__is__ also a large shopping mall, a museum and a beautiful park. First, I will take him to do some shopping in the mall. He can buy wonderful gifts for __8__his__ (he) family. After that, I plan to take him to enjoy beautiful Chinese paintings and __9__works__ (work) of art in the museum. If he wants to see hills, trees and lakes, we will go to the park.
To make Neil know my town very __10__well__ (good), I also make a video for him. I'm sure he will have a good time here.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
答案: 【文章大意】本文主要介绍了作者为朋友尼尔的到来所做的计划。
1. will have 2. an 3. planning 4. for 5. to eat
6. Western 7. is 8. his 9. works 10. well

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭