2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社七年级提优版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社七年级提优版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
4. 小军同学在自学了电脑编程后,设计了如图所示的程序,若他输入的数是 3,则输出的数为
$-168$
.
答案:
4. $-168$
5. 计算:$-4^{2} - 16÷(-2)×\frac{1}{2} - (-1)^{2025}$.
答案:
5.
(1) 原式$=-16+8×\frac {1}{2}+1=-16+4+1=-11$.
(2) 原式$=\sqrt {3}-5+3-\sqrt {3}+\frac {1}{8}=-1\frac {7}{8}$.
(1) 原式$=-16+8×\frac {1}{2}+1=-16+4+1=-11$.
(2) 原式$=\sqrt {3}-5+3-\sqrt {3}+\frac {1}{8}=-1\frac {7}{8}$.
阅读与表达
Hello, everyone. My name is Bob. I am from the UK, but now I live with my family here in China because both my father and mother are now working here. I was born in 2012. I am good at Maths, and I want to learn Chinese. That's really not easy, but many Chinese friends are ready to help me. I like playing sports, and I like swimming best. I usually go swimming on Saturdays and Sundays. And I am in the school swimming team. Next month, I have an important match.
My father is Alfred. He is 40 years old. He is a doctor. He enjoys playing basketball in his free time. It can make him relaxed and happy.
My mother is called Sally. She is 39 years old. She is an English teacher in my school. Many students like her, saying she is nice to them.
My sister is Lucy. She is only 6 years old. Sometimes she is very cute, but sometimes she is difficult and hard to please. She likes dressing up(打扮) as different kinds of animals.
1. What subject is Bob good at?
2. How old is Lucy?
3. Do you want to make friends with Bob? Why or why not?
Hello, everyone. My name is Bob. I am from the UK, but now I live with my family here in China because both my father and mother are now working here. I was born in 2012. I am good at Maths, and I want to learn Chinese. That's really not easy, but many Chinese friends are ready to help me. I like playing sports, and I like swimming best. I usually go swimming on Saturdays and Sundays. And I am in the school swimming team. Next month, I have an important match.
My father is Alfred. He is 40 years old. He is a doctor. He enjoys playing basketball in his free time. It can make him relaxed and happy.
My mother is called Sally. She is 39 years old. She is an English teacher in my school. Many students like her, saying she is nice to them.
My sister is Lucy. She is only 6 years old. Sometimes she is very cute, but sometimes she is difficult and hard to please. She likes dressing up(打扮) as different kinds of animals.
1. What subject is Bob good at?
2. How old is Lucy?
3. Do you want to make friends with Bob? Why or why not?
答案:
一、【文章大意】本文主要介绍了鲍勃及其家人的情况。
1. Maths. /He's good at Maths.
2. 6. /6 years old. /She is 6 years old.
3. Yes, because I like swimming too. We can go swimming together. (开放性试题,言之有理即可。)
1. Maths. /He's good at Maths.
2. 6. /6 years old. /She is 6 years old.
3. Yes, because I like swimming too. We can go swimming together. (开放性试题,言之有理即可。)
短文填空
People call the Chinese diving(跳水) team a "dream team". Its future 1 (look) good with a sports star. She is one of the youngest 2 (play) in the diving team.
The girl 3 (come) from Zhanjiang, Guangdong. She enjoys swimming. She started to learn diving at the age of 7. "It was so much fun," she said. She gets up at 6 a. m. every day to practise 4 (jump) from the diving platform(跳台) and even 5 (thousand) of times a day.
She 6 (have) an eating habit. She needs 7 (eat) beef, fish, and vegetables every day, but she likes noodles 8 (well). She can't eat too much because she can't be fat. It is very important for her to keep 9 (health).
The girl is trying 10 (she) best to improve herself. We are waiting for her progress(进步)!
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
People call the Chinese diving(跳水) team a "dream team". Its future 1 (look) good with a sports star. She is one of the youngest 2 (play) in the diving team.
The girl 3 (come) from Zhanjiang, Guangdong. She enjoys swimming. She started to learn diving at the age of 7. "It was so much fun," she said. She gets up at 6 a. m. every day to practise 4 (jump) from the diving platform(跳台) and even 5 (thousand) of times a day.
She 6 (have) an eating habit. She needs 7 (eat) beef, fish, and vegetables every day, but she likes noodles 8 (well). She can't eat too much because she can't be fat. It is very important for her to keep 9 (health).
The girl is trying 10 (she) best to improve herself. We are waiting for her progress(进步)!
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
答案:
二、【文章大意】本文主要介绍了中国跳水队的一名优秀的运动员。
1. looks 2. players 3. comes 4. jumping
5. hundreds 6. has 7. to eat 8. best 9. healthy
10. her
1. looks 2. players 3. comes 4. jumping
5. hundreds 6. has 7. to eat 8. best 9. healthy
10. her
查看更多完整答案,请扫码查看