2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社七年级提优版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社七年级提优版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社七年级提优版》

4. 满足$|a+5|+|a-2|= 11$的所有整数 a 的积为
$-28$
.
答案: 4. $-28$
5. 已知:$|a|= 5,|b|= 3.$
(1)若$c= 6$,且$ab<0,bc>0$,求$a-b-(-c)$的值;
-2

(2)若$|a-b|= b-a$,求$a+b$的值.
-2或-8
答案: 5.
(1) $\because |a|=5,|b|=3,\therefore a=\pm 5,b=\pm 3$.
$\because c=6,bc>0,\therefore b>0,\therefore b=3$.
$\because ab<0,\therefore a<0,\therefore a=-5$,
$\therefore a-b-(-c)=-5-3-(-6)$
$=-5+(-3)+6=-2$.
(2) $\because |a|=5,|b|=3,\therefore a=\pm 5,b=\pm 3$.
$\because |a-b|=b-a,\therefore a-b\leqslant 0$, 即 $a\leqslant b$,
$\therefore a=-5,b=3$ 或 $a=-5,b=-3$,
当 $a=-5,b=3$ 时, $a+b=-5+3=-2$;
当 $a=-5,b=-3$ 时, $a+b=-5-3=-8$.
综上, $a+b$ 的值是 $-2$ 或 $-8$.
1. There are
all kinds of
books in the library.
2. Simon has lots of
hobbies
like playing basketball,reading,swimming and so on.
3. Qi Baishi was a master of Chinese
painter
. Guaguotu is one of his works of art.
4. —What great fun it is to learn
paper - cutting
!
—Yes. We all enjoy it very much.
5. To keep
fit
,you should eat less fat and more vegetables.
答案: 一、1. all kinds of 2. hobbies 3. painter
4. paper - cutting 5. fit
二 阅读理解
People in the same family often have the same eyes or hair. But do they have the same hobbies?
In my family,my mum Kate has brown eyes and blond hair. She likes books and music. My dad Peter has blue eyes and brown hair. His hobbies are sports and computers. My brother,Max,has blue eyes and blond hair. He likes music and sports. What about me? I have my mum’s brown eyes and my dad’s brown hair. But my hobby is photography(摄影).
My parents don’t have a camera. They don’t like taking photos,and photography is not one of their hobbies. But do you know who likes photography in my family? My grandpa,Paul. He loves taking photos and his photos are great! My grandpa doesn’t have brown eyes or brown hair,but we like the same thing. About 25% of the people in the UK like the same things as their parents grandparents,or grandparents’ parents!
(
C
)1. What does the writer’s mother like?
A. Music and sports.
B. Sports and computers.
C. Books and music.
D. Computers and books.
(
B
)2. Max and his ______ have blue eyes.
A. mother
B. father
C. brother
D. grandfather
(
D
)3. The passage is mainly about the ______ of the family.
A. names
B. looks
C. photos
D. hobbies
答案: 二、【文章大意】本文主要介绍了作者一家人的爱好。
1~3 CBD

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭