2025年评优监测课时作业八年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年评优监测课时作业八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年评优监测课时作业八年级英语下册译林版》

拓展延伸 阅读表达
请认真阅读下面短文,回答短文后的问题。
Children may stop putting coins in piggy banks(存钱罐) for much longer. With the move towards a cashless society,pocket money is moving digital(数字化).
To reflect this trend,a number of mobile budgeting(理财) apps aimed at children have come out around the world,such as GoHenry,Gimi and Osper.
These apps offer a simple money management service for children,often for a monthly service fee paid by the parents. Parents can add money to children's accounts. Then children can choose to save their money or spend it using a prepaid card that works like a bank card.
The companies behind the apps argue that in an increasingly(越来越) cashless society,they can be a valuable way of teaching young children about money.
According to a survey,one in four teenagers can't make even simple decisions on everyday spending. These apps aim to overcome this,helping to teach children to learn about budgeting.
One concern is that introducing digital money apps to young children could help to encourage bad spending habits. However,most people believe these apps can teach children good spending habits whereas schools tend to focus more on economic theory. Philip Haglund,CEO of Gimi,says children are protected from this as parents can monitor(监管) their spending habits and none of the services offer an overdraft(透支) so children cannot go into debt.
"Plus,it is important for kids to learn and make mistakes," says Haglund. "If children are going to make a mistake of 10 pounds at 8,it's better than making a mistake of 1,000 pounds when children are 28."
1. Why may children stop saving coins in piggy banks?
2. How often does the money management service need to be paid?
3. Do you think it's a good idea to introduce digital money apps to young children? Why or why not?
答案: 1. Because pocket money is moving digital with the move towards a cashless society. 解析:根据“With the move towards a cashless society,pocket money is moving digital”可知,由于向无现金社会发展,零花钱数字化,孩子们可能不再往存钱罐里放硬币。
2. Monthly. / Once a month. 解析:根据“often for a monthly service fee paid by the parents”可知,理财服务费用是每月支付一次。
3. Yes. Because these apps can teach children good spending habits and budgeting, and parents can monitor their spending. (或No. Because introducing digital money apps may encourage bad spending habits. 答案合理即可) 解析:根据“most people believe these apps can teach children good spending habits... parents can monitor their spending habits”可回答同意的理由;若不同意,可结合“One concern is that introducing digital money apps to young children could help to encourage bad spending habits”回答。
3. Do you think it's a good idea to introduce digital money apps to young children? Why or why not?
答案: Yes, I think so. Because these apps can be a valuable way of teaching young children about money and budgeting. Parents can monitor their spending habits, and there is no overdraft so children can't go into debt. They help children learn to make decisions on everyday spending, which is important for their growth.
解析:短文提到“these apps can be a valuable way of teaching young children about money”“helping to teach children to learn about budgeting”“parents can monitor their spending habits”“none of the services offer an overdraft so children cannot go into debt”,这些都是支持引入此类应用的理由,可据此组织答案。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭