第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
阅读理解When you are about to do something brave,a cheerful wish of "Good luck!" from a friend can be helpful. But if you think you need lots of luck,what else might you do? In the UK and the USA there are some strange traditions for bringing yourself a little more good luck. Some are hundreds of years old and some are much newer. Have you heard the saying "when you wish upon a star"? If you are looking up at the sky on a clear night and you see a sudden flash of light,it is probably a shooting star! Seeing one doesn't happen very often. The saying goes that if you see one you will be very lucky,and so if you make a wish,it may come true. Maybe you have heard of the lucky rabbit's foot. Some people believe that rabbits are lucky animals,so they carry a part of the rabbit,its foot,for good luck. There are all kinds of strange,unclear rules about which of the rabbit's feet is the luckiest. It is said that this good luck tradition is the oldest one of all. However، as the funny saying goes، "Depend on the rabbit's foot if you will، but remember it didn't work for the rabbit!" People in Britain love trees. If it is autumn and leaves are falling from the trees,some people try to catch the leaves as they fall because they think each leaf they catch will bring them a lucky month in the following year—they will need to catch 12 falling leaves to have a whole year of good luck! ( )1. ______ is mentioned in the oldest good luck tradition. A. A rabbit's foot B. A falling leaf C. A cheerful wish from friends D. A shooting star ( )2. From Paragraph 3,we know that ______. A. shooting stars can often be seen B. people can see a shooting star on a rainy night C. your wish may come true if you see a shooting star and make a wish D. people believe that it's unlucky to see a shooting star ( )3. British people try to catch 12 falling leaves because ______. A. the leaves fall in autumn B. there are so many leaves to catch C. the leaves can bring them a lucky month D. they want to have a whole year of good luck ( )4. In Paragraph 5,the underlined word "them" refers to "______". A. trees B. people C. leaves D. years ( )5. The passage is mainly about ______. A. how to wish upon a star B. things that bring good luck C. British people loving leaves D. the lucky rabbit's feet
答案:
1. A 2. C 3. D 4. B 5. B
解析:
1. 由“it is said that this good luck tradition is the oldest one of all”及上文“lucky rabbit's foot”可知,选A。
2. 第3段提到“if you see one... if you make a wish,it may come true”,选C。
3. 最后一段提到“catch 12 falling leaves to have a whole year of good luck”,选D。
4. “some people try to catch the leaves... bring them a lucky month”中,them指代“people”,选B。
5. 文章主要介绍英美国家“带来好运的事物”,选B。
解析:
1. 由“it is said that this good luck tradition is the oldest one of all”及上文“lucky rabbit's foot”可知,选A。
2. 第3段提到“if you see one... if you make a wish,it may come true”,选C。
3. 最后一段提到“catch 12 falling leaves to have a whole year of good luck”,选D。
4. “some people try to catch the leaves... bring them a lucky month”中,them指代“people”,选B。
5. 文章主要介绍英美国家“带来好运的事物”,选B。
查看更多完整答案,请扫码查看