第10页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
阅读理解
Cameron Patterson,a British student,spent his childhood in China. He has seen many great changes in the country over the past 15 years,especially trains.
At the age of 8,Patterson moved from Wales to join his father in Shanxi. In the following years,he and his parents lived in a few cities. They also travelled a lot during holidays. However,traveling itself wasn't always relaxing. When his family moved from Jiangsu to Guangdong,they took the old green train and spent one and a half days on the trip.
Now with high-speed trains,life becomes much easier. Long and boring trips in the past have become shorter. Also,the modern trains are more comfortable. “A coin(硬币) wouldn't move at all on the table of a fast moving train,” he said excitedly.
Patterson was glad to see these changes in China.
Patterson now works as a Confucius Institute volunteer at Lancaster University. “I'm proud to act as a bridge between the UK and China and help the two peoples know about each other's cultures better.”
( )1. From the first two paragraphs,what do we know about Patterson?
A. He moved to China at an early age.
B. He didn't feel any changes in China.
C. He took great interest in China's history.
D. He was always excited on the train.
( )2. The writer shows the modern trains are more comfortable by _______.
A. playing a trick
B. asking a question
C. giving an example
D. showing a picture
( )3. According to the passage,we can infer Patterson _______.
A. wants more people to travel around the world
B. enjoys acting as a bridge between the UK and China
C. thinks it is useless to learn cultures of other countries
D. feels happy to live in China with more people from the UK
Cameron Patterson,a British student,spent his childhood in China. He has seen many great changes in the country over the past 15 years,especially trains.
At the age of 8,Patterson moved from Wales to join his father in Shanxi. In the following years,he and his parents lived in a few cities. They also travelled a lot during holidays. However,traveling itself wasn't always relaxing. When his family moved from Jiangsu to Guangdong,they took the old green train and spent one and a half days on the trip.
Now with high-speed trains,life becomes much easier. Long and boring trips in the past have become shorter. Also,the modern trains are more comfortable. “A coin(硬币) wouldn't move at all on the table of a fast moving train,” he said excitedly.
Patterson was glad to see these changes in China.
Patterson now works as a Confucius Institute volunteer at Lancaster University. “I'm proud to act as a bridge between the UK and China and help the two peoples know about each other's cultures better.”
( )1. From the first two paragraphs,what do we know about Patterson?
A. He moved to China at an early age.
B. He didn't feel any changes in China.
C. He took great interest in China's history.
D. He was always excited on the train.
( )2. The writer shows the modern trains are more comfortable by _______.
A. playing a trick
B. asking a question
C. giving an example
D. showing a picture
( )3. According to the passage,we can infer Patterson _______.
A. wants more people to travel around the world
B. enjoys acting as a bridge between the UK and China
C. thinks it is useless to learn cultures of other countries
D. feels happy to live in China with more people from the UK
答案:
( )1. A ( )2. C ( )3. B
解析:
1. 根据第二段“At the age of 8,Patterson moved from Wales to join his father in Shanxi.”可知,他8岁搬到中国,属于“early age”(早年),A项正确;B项与第一段“He has seen many great changes”不符;C、D项未提及,故选A。
2. 根据第三段“A coin wouldn't move at all on the table of a fast moving train”可知,作者通过举例说明高铁的舒适,C项正确,故选C。
3. 根据最后一段“I'm proud to act as a bridge between the UK and China”可知,他喜欢作为中英桥梁的角色,B项正确;A、C、D项未提及,故选B。
解析:
1. 根据第二段“At the age of 8,Patterson moved from Wales to join his father in Shanxi.”可知,他8岁搬到中国,属于“early age”(早年),A项正确;B项与第一段“He has seen many great changes”不符;C、D项未提及,故选A。
2. 根据第三段“A coin wouldn't move at all on the table of a fast moving train”可知,作者通过举例说明高铁的舒适,C项正确,故选C。
3. 根据最后一段“I'm proud to act as a bridge between the UK and China”可知,他喜欢作为中英桥梁的角色,B项正确;A、C、D项未提及,故选B。
Task & Self-assessment
一、词汇检测
1. According to the present _______(形势),it's hopeless for our team to win.
一、词汇检测
1. According to the present _______(形势),it's hopeless for our team to win.
答案:
situation
解析:“形势”对应的名词是“situation”,此处用单数形式。
解析:“形势”对应的名词是“situation”,此处用单数形式。
2. He was feeling bad yesterday. _______(然而),he still went to work.
答案:
However
解析:“然而”对应的副词是“However”,句首首字母大写,后面用逗号隔开。
解析:“然而”对应的副词是“However”,句首首字母大写,后面用逗号隔开。
3. Has the government _______(意识到) it's a serious problem?
答案:
realized
解析:“Has+主语+过去分词”构成现在完成时,“意识到”的过去分词是“realized”。
解析:“Has+主语+过去分词”构成现在完成时,“意识到”的过去分词是“realized”。
查看更多完整答案,请扫码查看