第35页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
阅读理解A week in the sun relaxing in the beautiful March weather of Varadero,Cuba is a fantastic vacation destination for anyone. Luckily,my wife,two friends and I had the chance last year. To visit Cuba,you have to talk to the Cubans. Our friends met us at the airport even at 1:00 am,which started our trip on a positive note. After a few days at the hotel,we got to know a local tour guide,Victor. The trip started off on a sunny morning. Our return trip would be along the coastline(海岸线) from Havana,but our trip to Havana would be through the countryside and the small towns. This trip was designed for us to visit the Cuban countryside. At first Victor brought us to Revolution Square,where Fidel Castro made his yearly speech praising the ideas of the revolution(革命). Our second stop was the Bocoy Rum(朗姆酒) Factory. We walked through and learned how 5,000 bottles of rum were produced each day. The smell of rum,and the huge barrels(大桶) were interesting. The final stop was the market in Old Havana. Here my wife and I went away from our friends and we toured through this large shopping center. From store to store we saw so many items(商品) that all had a clear Cuban feel to them. We bought a picture and some special local things,and then we took off to meet up with Victor. As a tourist I was able to have a quick look at Cuban life with the help of Cubans. I felt lucky to have the chance. It was an interesting experience in my life. ( )1. What time did the writer arrive in Cuba? A. A week ago. B. A few days later. C. At 1:00 am. D. At noon. ( )2. What did the writer think of the trip of Cuba? A. The trip was really boring. B. The trip was relaxing in the sun. C. The trip was exciting. D. The trip was enjoyable and interesting. ( )3. How often did Fidel Castro make his speech on Revolution Square? A. Every day. B. Every week. C. Every month. D. Every year. ( )4. How many tourists were there in the tour group? A. 2. B. 3. C. 4. D. 5. ( )5. Which of the following is NOT true about this article? A. The tour group went to Cuba in March. B. Their trip to Havana was along the coastline. C. Rum Factory can produce 5,000 bottles of rum each day. D. The writer bought some things in Old Havana.
答案:
1. C 2. D 3. D 4. C 5. B
解析:
1. 由“Our friends met us at the airport even at 1:00 am”可知,选C。
2. 最后一句“It was an interesting experience in my life”及全文语境,可知作者认为“愉快且有趣”,选D。
3. 由“where Fidel Castro made his yearly speech”可知,yearly=every year,选D。
4. 由“my wife,two friends and I”可知共4人,选C。
5. 由“our trip to Havana would be through the countryside and the small towns”可知,去哈瓦那的行程“不是沿海岸线”,B项错误,选B。
解析:
1. 由“Our friends met us at the airport even at 1:00 am”可知,选C。
2. 最后一句“It was an interesting experience in my life”及全文语境,可知作者认为“愉快且有趣”,选D。
3. 由“where Fidel Castro made his yearly speech”可知,yearly=every year,选D。
4. 由“my wife,two friends and I”可知共4人,选C。
5. 由“our trip to Havana would be through the countryside and the small towns”可知,去哈瓦那的行程“不是沿海岸线”,B项错误,选B。
查看更多完整答案,请扫码查看