2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
Ⅰ. 根据句意及单词首字母提示写出单词
1. The
2. The scientific
3. The
4. Advances in virology (病毒学) have allowed scientists to develop vaccines that can effectively target the
5. The scientist
6. The scientist
7. The renowned scientist relied heavily on his talented
8. The scientist decided to
9. The scientist showed great
10. The scientist admitted his
11. The scientist painted a
12. The scientist, who had once worked as a
1. The
initial
step in the science experiment was to measure the temperature of the reactants (反应物).2. The scientific
framework
helps us understand complex data.3. The
microscope
is a crucial tool in scientific research, allowing scientists to observe and analyse the structures and life phenomena in the microscopic world (微观世界).4. Advances in virology (病毒学) have allowed scientists to develop vaccines that can effectively target the
virus
.5. The scientist
cast
a critical eye over the experiment results.6. The scientist
poured
his passion into the research, working tirelessly to unlock the secrets of the universe. (链接《提分手册》P6)7. The renowned scientist relied heavily on his talented
assistant
to organise and analyse the vast amount of data collected from their groundbreaking research.8. The scientist decided to
shift
her research direction towards sustainable energy solutions after realising the urgent need for environmental protection. (链接《提分手册》P8)9. The scientist showed great
leadership
in leading the team.10. The scientist admitted his
fault
in the experiment's design, which led to inaccurate results. (链接《提分手册》P8)11. The scientist painted a
vivid
picture of the cellular structure, making the complex concepts accessible to every student.12. The scientist, who had once worked as a
mechanic
, applied his mechanical skills to design and build a prototype (原型) for the new invention.
答案:
Ⅰ. 1. initial 2. framework 3. microscope 4. virus
5. cast 6. poured 7. assistant 8. shift 9. leadership
10. fault 11. vivid 12. mechanic
5. cast 6. poured 7. assistant 8. shift 9. leadership
10. fault 11. vivid 12. mechanic
Ⅱ. 完成句子
1. 事实是他没有真正地努力。
The fact was
2. 问题是这部电影是否值得观看。
The question is
3. 现在看起来她好像认识米莉好多年了。
Now
4. 我的建议是你应该尽可能经常地练习说英语。
My advice is that you
5. 那就是我第一次遇见她的地方。
That's
6. 问题是谁才是真正适合做这份艰苦工作的人。
The problem is
1. 事实是他没有真正地努力。
The fact was
that he didn't really try
.2. 问题是这部电影是否值得观看。
The question is
whether the film is worth seeing
.3. 现在看起来她好像认识米莉好多年了。
Now
it seems as though/if
she had known Millie for years.4. 我的建议是你应该尽可能经常地练习说英语。
My advice is that you
should practise speaking English
as often as possible.5. 那就是我第一次遇见她的地方。
That's
where I first met her
.6. 问题是谁才是真正适合做这份艰苦工作的人。
The problem is
who is really fit for
the hard job.
答案:
Ⅱ. 1. that he didn't really try 2. whether the film is worth seeing 3. it seems as though/if 4. should practise speaking English 5. where I first met her 6. who is really fit for
Ⅲ. 新情境 (2024·天津河东区期末) 阅读理解 主题语境: 人与社会 语篇类型: 说明文 建议用时: 8
Have you ever lost something in a hard - to - reach space, like behind a couch or a cupboard? Wouldn't it be nice to just be able to squeeze (挤) in and out? New innovations in the field of robotics will soon be able to make this nice idea into a reality.
In a study published on Jan. 25 in the science journal Matter, engineers from the Chinese University of Hong Kong and Carnegie Mellon University in the US have developed small robots that can quickly change back and forth from liquid to solid states.
According to the website Mashable, the scientists were inspired by sea cucumbers (海参). They are able to change the stiffness (僵硬度) of their body or reduce the potential for physical damage. The robots in the study were made from gallium, a soft metal with a low melting point of 30°C. The scientists then used changes in the magnetic field to control the magnetic particles (粒子) inside the gallium material to provide heat. This heat then allowed the robots to change between solid and liquid states as well as to move around.
As the website Tech Xplore pointed out, other similar materials require external heat sources such as heat guns and electrical currents to induce (触发) a change of states; but now, the robots can use a heat source inside itself to change states independently.
During the robots' experimental trials, the scientists conducted a number of tests. These tests included having the robots melt into liquid and re - form to escape a prison - like cage. The robot is also able to build and repair hard - to - reach circuits (电路). The robots' ability to switch between states of matter allows for a number of possible uses and advancements in different fields, such as the biomedical and circuit assembly (组装) industries.
Still, in the words of senior author Carmel Majidi at Carnegie Mellon University, for now these are all just "proofs of concept" which show the abilities of these new kinds of robots.
1. What can we learn about the small robots?
A. Chinese and British scientists co - produced them.
B. Sea cucumbers provided inspiration for them.
C. They were made from a newly invented material.
D. They can switch between three states of matter.
2. How did scientists change the state of the robots?
A. By using heat guns.
B. By employing a heat source.
C. By using electrical currents.
D. By controlling the magnetic particles.
3. What is Paragraph 5 mainly about?
A. The features of the robots.
B. The limitations of the robots.
C. The applications of the robots.
D. The challenges of testing the robots.
4. What can be inferred about the robots from Majidi's words?
A. They have great market potential.
B. Their abilities are overstated.
C. More proof is needed for their abilities.
D. It will take more time for them to be widely used.
Have you ever lost something in a hard - to - reach space, like behind a couch or a cupboard? Wouldn't it be nice to just be able to squeeze (挤) in and out? New innovations in the field of robotics will soon be able to make this nice idea into a reality.
In a study published on Jan. 25 in the science journal Matter, engineers from the Chinese University of Hong Kong and Carnegie Mellon University in the US have developed small robots that can quickly change back and forth from liquid to solid states.
According to the website Mashable, the scientists were inspired by sea cucumbers (海参). They are able to change the stiffness (僵硬度) of their body or reduce the potential for physical damage. The robots in the study were made from gallium, a soft metal with a low melting point of 30°C. The scientists then used changes in the magnetic field to control the magnetic particles (粒子) inside the gallium material to provide heat. This heat then allowed the robots to change between solid and liquid states as well as to move around.
As the website Tech Xplore pointed out, other similar materials require external heat sources such as heat guns and electrical currents to induce (触发) a change of states; but now, the robots can use a heat source inside itself to change states independently.
During the robots' experimental trials, the scientists conducted a number of tests. These tests included having the robots melt into liquid and re - form to escape a prison - like cage. The robot is also able to build and repair hard - to - reach circuits (电路). The robots' ability to switch between states of matter allows for a number of possible uses and advancements in different fields, such as the biomedical and circuit assembly (组装) industries.
Still, in the words of senior author Carmel Majidi at Carnegie Mellon University, for now these are all just "proofs of concept" which show the abilities of these new kinds of robots.
1. What can we learn about the small robots?
A. Chinese and British scientists co - produced them.
B. Sea cucumbers provided inspiration for them.
C. They were made from a newly invented material.
D. They can switch between three states of matter.
2. How did scientists change the state of the robots?
A. By using heat guns.
B. By employing a heat source.
C. By using electrical currents.
D. By controlling the magnetic particles.
3. What is Paragraph 5 mainly about?
A. The features of the robots.
B. The limitations of the robots.
C. The applications of the robots.
D. The challenges of testing the robots.
4. What can be inferred about the robots from Majidi's words?
A. They have great market potential.
B. Their abilities are overstated.
C. More proof is needed for their abilities.
D. It will take more time for them to be widely used.
答案:
Ⅲ. 语篇导读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了可以转换形态的新型机器人。
1. B 细节理解题。根据第三段中的"According to the website Mashable, the scientists were inspired by sea cucumbers(海参)."可推知,关于小型机器人我们了解到的是海参为科学家们提供了灵感。故选B。
2. D 细节理解题。根据第三段最后两句可推知,科学家们通过控制磁性粒子来改变机器人的状态。故选D。
3. C 主旨大意题。根据第五段内容可知,在机器人的试验中,科学家们进行了许多测试。这些测试包括让机器人融化成液体,然后重新塑形以逃离监狱般的笼子。该机器人还能够构建和修复难以触及的电路。机器人在物质状态之间切换的能力在不同领域有许多可能的用途和发展,例如生物医学和电路组装行业。可知本段主要讲述这种机器人的应用。故选C。
4. D 推理判断题。根据最后一段可知,用第一作者卡内基梅隆大学的卡梅伦·马吉迪的话来说,目前这些都只是"概念证明",用于展示这些新型机器人的能力。故可推知,机器人需要更多时间才能被广泛使用。故选D。
素养解读 本文围绕学习能力、语言能力和思维品质等学科素养展开。本文介绍一种利用磁场变换来控制磁性粒子从而改变状态的机器人,文中的词语很多是科学术语,尤其是文中长难句的理解对于提高学生的学习能力和语言能力有很大的帮助。另外文中谈到这种机器人在不同领域的使用,预测将来这种机器人还需要更多时间才能被广泛应用,这对提升学生探索科技的能力,培养学生创新思维,鼓励他们不断求知、不断尝试去开拓未来有一定的促进作用。
长难句分析 In a study published on Jan. 25 in the science journal Matter, engineers from the Chinese University of Hong Kong and Carnegie Mellon University in the US have developed small robots that can quickly change back and forth from liquid to solid states.
分析:本句中的published on Jan. 25 in the science journal Matter是过去分词短语作后置定语,修饰a study,句中的主语为engineers,have developed是主句的谓语,that引导定语从句修饰small robots。
译文:在1月25日发表在科学期刊《物质》上的一项研究中,来自香港中文大学和美国卡内基梅隆大学的工程师开发出了可以快速从液态到固态来回变化的小型机器人。
1. B 细节理解题。根据第三段中的"According to the website Mashable, the scientists were inspired by sea cucumbers(海参)."可推知,关于小型机器人我们了解到的是海参为科学家们提供了灵感。故选B。
2. D 细节理解题。根据第三段最后两句可推知,科学家们通过控制磁性粒子来改变机器人的状态。故选D。
3. C 主旨大意题。根据第五段内容可知,在机器人的试验中,科学家们进行了许多测试。这些测试包括让机器人融化成液体,然后重新塑形以逃离监狱般的笼子。该机器人还能够构建和修复难以触及的电路。机器人在物质状态之间切换的能力在不同领域有许多可能的用途和发展,例如生物医学和电路组装行业。可知本段主要讲述这种机器人的应用。故选C。
4. D 推理判断题。根据最后一段可知,用第一作者卡内基梅隆大学的卡梅伦·马吉迪的话来说,目前这些都只是"概念证明",用于展示这些新型机器人的能力。故可推知,机器人需要更多时间才能被广泛使用。故选D。
素养解读 本文围绕学习能力、语言能力和思维品质等学科素养展开。本文介绍一种利用磁场变换来控制磁性粒子从而改变状态的机器人,文中的词语很多是科学术语,尤其是文中长难句的理解对于提高学生的学习能力和语言能力有很大的帮助。另外文中谈到这种机器人在不同领域的使用,预测将来这种机器人还需要更多时间才能被广泛应用,这对提升学生探索科技的能力,培养学生创新思维,鼓励他们不断求知、不断尝试去开拓未来有一定的促进作用。
长难句分析 In a study published on Jan. 25 in the science journal Matter, engineers from the Chinese University of Hong Kong and Carnegie Mellon University in the US have developed small robots that can quickly change back and forth from liquid to solid states.
分析:本句中的published on Jan. 25 in the science journal Matter是过去分词短语作后置定语,修饰a study,句中的主语为engineers,have developed是主句的谓语,that引导定语从句修饰small robots。
译文:在1月25日发表在科学期刊《物质》上的一项研究中,来自香港中文大学和美国卡内基梅隆大学的工程师开发出了可以快速从液态到固态来回变化的小型机器人。
查看更多完整答案,请扫码查看