2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第20页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
(2025·浙江杭州一模)七选五
主题语境:人与社会
语篇类型:说明文
建议用时:7
In the freezing cold winter, air conditioners and heaters work overtime. The satisfaction of feeling a warm breeze against your skin is an amazing experience. 1
What are to blame are often the inefficient home appliances you have. Luckily, there are smart home appliances that can alleviate this burden. These appliances offer many benefits, all while keeping your electric bill manageable.
2
And smart appliances can do more. From floor - cleaning robots to smart laundry systems, these appliances are equipped with advanced sensors. They make household chores effortless, leaving you more time for recreational activities. 3
Now, if you're considering switching to smart home appliances, it's advisable to approach this gradually. 4
Switching from traditional and inefficient home appliances to smart ones is more than just a modern convenience. 5
A. But it needs a greener solution.
B. But the following electric bill can be a shock.
C. It's a significant step towards a sustainable future.
D. Smart TVs provide many entertainment options for you to explore.
E. Moreover, smart appliances extend their features beyond the chores.
F. Advanced appliances can effectively manage every aspect of your household.
G. As large appliances can be significant investments, it is easier to start with smaller items.
主题语境:人与社会
语篇类型:说明文
建议用时:7
In the freezing cold winter, air conditioners and heaters work overtime. The satisfaction of feeling a warm breeze against your skin is an amazing experience. 1
B
What are to blame are often the inefficient home appliances you have. Luckily, there are smart home appliances that can alleviate this burden. These appliances offer many benefits, all while keeping your electric bill manageable.
2
F
Smart lighting systems can detect activity in an area and adjust illumination accordingly, providing energy efficiency. In terms of security, smart door locks offer peace of mind by automatically securing your home when you leave.And smart appliances can do more. From floor - cleaning robots to smart laundry systems, these appliances are equipped with advanced sensors. They make household chores effortless, leaving you more time for recreational activities. 3
D
You can even set a romantic mood in the living room by adjusting the smart lights and playing a romantic comedy movie on the smart TV.Now, if you're considering switching to smart home appliances, it's advisable to approach this gradually. 4
G
Smart lights, switches, plugs, smart hubs, and of course, Wi - Fi are wise choices. These small items play a crucial role in your smart home setup, especially the smart hubs and the Wi - Fi.Switching from traditional and inefficient home appliances to smart ones is more than just a modern convenience. 5
C
You're not just simplifying your daily routines but actively contributing to environmental conservation efforts.A. But it needs a greener solution.
B. But the following electric bill can be a shock.
C. It's a significant step towards a sustainable future.
D. Smart TVs provide many entertainment options for you to explore.
E. Moreover, smart appliances extend their features beyond the chores.
F. Advanced appliances can effectively manage every aspect of your household.
G. As large appliances can be significant investments, it is easier to start with smaller items.
答案:
1. B 根据上文提到的空调和加热器超负荷运转以及第二段第一句可知,前文提到冬天空调和暖气运转,感受温暖微风很惬意,后文说归咎于低效家电,幸运的是有智能家电可以减轻负担,故可推知B项“但接下来的电费账单会叫人大吃一惊”符合语境。故选B。
2. F 根据下文可知,后文分别列举了智能照明系统能检测活动、调节照明进而实现节能,智能门锁能保障安全等,说明智能家电能有效管理家庭的各个方面,F项能概括这一内容,适合作段首句。故选F。
3. D 根据上文“They make household chores effortless, leaving you more time for recreational activities.”以及下文“You can even set... on the smart TV.”可知,上文说智能电视让你有更多的时间进行娱乐活动,下文说可以通过调节智能灯、播放浪漫喜剧营造浪漫氛围,这体现了智能电视更多功能拓展,D项承上启下,符合逻辑。故选D。
4. G 根据上文“Now, if you're considering switching to smart home appliances,it's advisable to approach this gradually.”以及下文“Smart lights,switches,plugs,smart hubs,and of course,Wi-Fi are wise choices.”可知,上文建议逐步更换智能家电,下文提到智能灯、开关、插头等是明智选择,衔接自然。故选G。
5. C 根据最后一段内容可知,上文说从传统低效家电转向智能家电不只是现代便利,下文说不仅简化日常还为环保做贡献,C项承上启下,符合文意。故选C。
2. F 根据下文可知,后文分别列举了智能照明系统能检测活动、调节照明进而实现节能,智能门锁能保障安全等,说明智能家电能有效管理家庭的各个方面,F项能概括这一内容,适合作段首句。故选F。
3. D 根据上文“They make household chores effortless, leaving you more time for recreational activities.”以及下文“You can even set... on the smart TV.”可知,上文说智能电视让你有更多的时间进行娱乐活动,下文说可以通过调节智能灯、播放浪漫喜剧营造浪漫氛围,这体现了智能电视更多功能拓展,D项承上启下,符合逻辑。故选D。
4. G 根据上文“Now, if you're considering switching to smart home appliances,it's advisable to approach this gradually.”以及下文“Smart lights,switches,plugs,smart hubs,and of course,Wi-Fi are wise choices.”可知,上文建议逐步更换智能家电,下文提到智能灯、开关、插头等是明智选择,衔接自然。故选G。
5. C 根据最后一段内容可知,上文说从传统低效家电转向智能家电不只是现代便利,下文说不仅简化日常还为环保做贡献,C项承上启下,符合文意。故选C。
Ⅲ. 新情境
(2024·新课标Ⅱ卷)阅读理解
主题语境:人与社会
语篇类型:说明文
建议用时:8
Given the astonishing potential of AI to transform our lives, we all need to take action to deal with our AI - powered future, and this is where AI by Design: A Plan for Living with Artificial Intelligence comes in. This absorbing new book by Catriona Campbell is a practical roadmap addressing the challenges posed by the forthcoming AI revolution (变革).
In the wrong hands, such a book could prove as complicated to process as the computer code (代码) that powers AI but, thankfully, Campbell has more than two decades' professional experience translating the heady into the understandable. She writes from the practical angle of a business person rather than as an academic, making for a guide which is highly accessible and informative and which, by the close, will make you feel almost as smart as AI.
As we soon come to learn from AI by Design, AI is already super - smart and will become more capable, moving from the current generation of “narrow - AI” to Artificial General Intelligence. From there, Campbell says, will come Artificial Dominant Intelligence. This is why Campbell has set out to raise awareness of AI and its future now—several decades before these developments are expected to take place. She says it is essential that we keep control of artificial intelligence, or risk being sidelined and perhaps even worse.
Campbell's point is to wake up those responsible for AI—the technology companies and world leaders—so they are on the same page as all the experts currently developing it. She explains we are at a “tipping point” in history and must act now to prevent an extinction - level event for humanity. We need to consider how we want our future with AI to pan out. Such structured thinking, followed by global regulation, will enable us to achieve greatness rather than our downfall.
AI will affect us all, and if you only read one book on the subject, this is it.
1. 新考法 What does the phrase “In the wrong hands” in Paragraph 2 probably mean?
A. If read by someone poorly educated.
B. If reviewed by someone ill - intentioned.
C. If written by someone less competent.
D. If translated by someone unacademic.
2. What is a feature of AI by Design according to the text?
A. It is packed with complex codes.
B. It adopts a down - to - earth writing style.
C. It provides step - by - step instructions.
D. It is intended for AI professionals.
3. What does Campbell urge people to do regarding AI development?
A. Observe existing regulations on it.
B. Reconsider expert opinions about it.
C. Make joint efforts to keep it under control.
D. Learn from prior experience to slow it down.
4. 新考法 What is the author's purpose in writing the text?
A. To recommend a book on AI.
B. To give a brief account of AI history.
C. To clarify the definition of AI.
D. To honour an outstanding AI expert.
(2024·新课标Ⅱ卷)阅读理解
主题语境:人与社会
语篇类型:说明文
建议用时:8
Given the astonishing potential of AI to transform our lives, we all need to take action to deal with our AI - powered future, and this is where AI by Design: A Plan for Living with Artificial Intelligence comes in. This absorbing new book by Catriona Campbell is a practical roadmap addressing the challenges posed by the forthcoming AI revolution (变革).
In the wrong hands, such a book could prove as complicated to process as the computer code (代码) that powers AI but, thankfully, Campbell has more than two decades' professional experience translating the heady into the understandable. She writes from the practical angle of a business person rather than as an academic, making for a guide which is highly accessible and informative and which, by the close, will make you feel almost as smart as AI.
As we soon come to learn from AI by Design, AI is already super - smart and will become more capable, moving from the current generation of “narrow - AI” to Artificial General Intelligence. From there, Campbell says, will come Artificial Dominant Intelligence. This is why Campbell has set out to raise awareness of AI and its future now—several decades before these developments are expected to take place. She says it is essential that we keep control of artificial intelligence, or risk being sidelined and perhaps even worse.
Campbell's point is to wake up those responsible for AI—the technology companies and world leaders—so they are on the same page as all the experts currently developing it. She explains we are at a “tipping point” in history and must act now to prevent an extinction - level event for humanity. We need to consider how we want our future with AI to pan out. Such structured thinking, followed by global regulation, will enable us to achieve greatness rather than our downfall.
AI will affect us all, and if you only read one book on the subject, this is it.
1. 新考法 What does the phrase “In the wrong hands” in Paragraph 2 probably mean?
A. If read by someone poorly educated.
B. If reviewed by someone ill - intentioned.
C. If written by someone less competent.
D. If translated by someone unacademic.
2. What is a feature of AI by Design according to the text?
A. It is packed with complex codes.
B. It adopts a down - to - earth writing style.
C. It provides step - by - step instructions.
D. It is intended for AI professionals.
3. What does Campbell urge people to do regarding AI development?
A. Observe existing regulations on it.
B. Reconsider expert opinions about it.
C. Make joint efforts to keep it under control.
D. Learn from prior experience to slow it down.
4. 新考法 What is the author's purpose in writing the text?
A. To recommend a book on AI.
B. To give a brief account of AI history.
C. To clarify the definition of AI.
D. To honour an outstanding AI expert.
答案:
1. C 词义猜测题。根据第二段中的“such a book could prove as complicated to process as the computer code(代码)that powers AI but,thankfully... by the close,will make you feel almost as smart as AI.”可知,坎贝尔撰写的这本书通俗易懂,如果别人写这本书的话可能就不是这样了,故可推知画线短语表示“如果是由能力较差的人写的”。故选C。
2. B 推理判断题。根据第二段中的“thankfully,Campbell has more than two decades' professional experience... almost as smart as AI.”可知,坎贝尔在书中将令人兴奋的内容转化为可理解的内容,这本书的特点是通俗易懂,故可推知它采用了接地气的写作风格。故选B。
3. C 细节理解题。根据第三段中的“She says it is essential that we keep control of artificial intelligence,or risk being sidelined and perhaps even worse.”和最后一段中的“We need to consider how we want our future with AI to pan out. Such structured thinking,followed by global regulation,will enable us to achieve greatness rather than our downfall.”可知,坎贝尔敦促人们保持对人工智能的控制,考虑人工智能的未来应如何发展,所以关于人工智能的发展,坎贝尔敦促人们共同努力将其控制住。故选C。
4. A 推理判断题。根据第一段内容和最后一段中的“AI will affect us all,and if you only read one book on the subject,this is it.”可知,本文主要介绍了卡特里奥娜·坎贝尔所著《人工智能设计:人工智能生活的计划》一书,该书作为应对AI革命挑战的实用指南,以商业视角阐述AI发展现状与前景,强调控制AI的重要性,呼吁各界协同确保人工智能安全发展,以防潜在危机,所以作者写这篇文章的目的是推荐一本关于人工智能的书。故选A。
2. B 推理判断题。根据第二段中的“thankfully,Campbell has more than two decades' professional experience... almost as smart as AI.”可知,坎贝尔在书中将令人兴奋的内容转化为可理解的内容,这本书的特点是通俗易懂,故可推知它采用了接地气的写作风格。故选B。
3. C 细节理解题。根据第三段中的“She says it is essential that we keep control of artificial intelligence,or risk being sidelined and perhaps even worse.”和最后一段中的“We need to consider how we want our future with AI to pan out. Such structured thinking,followed by global regulation,will enable us to achieve greatness rather than our downfall.”可知,坎贝尔敦促人们保持对人工智能的控制,考虑人工智能的未来应如何发展,所以关于人工智能的发展,坎贝尔敦促人们共同努力将其控制住。故选C。
4. A 推理判断题。根据第一段内容和最后一段中的“AI will affect us all,and if you only read one book on the subject,this is it.”可知,本文主要介绍了卡特里奥娜·坎贝尔所著《人工智能设计:人工智能生活的计划》一书,该书作为应对AI革命挑战的实用指南,以商业视角阐述AI发展现状与前景,强调控制AI的重要性,呼吁各界协同确保人工智能安全发展,以防潜在危机,所以作者写这篇文章的目的是推荐一本关于人工智能的书。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看