2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
Ⅰ. 跨学科
(2025·广东清中、河中等六校联考一模)阅读理解
主题语境:人与社会
语篇类型:新闻报道
建议用时:8
At just 14 years old, Heman Bekele became the Nicole of the 2023 3M Young Scientist Challenge, standing out among nine other finalists with his creative invention known as the Skin Cancer Treating Soap. An recognition of his exceptional achievement, this ninth - grade teenager is set to receive a cash award of $25,000.Bekele's revolutionary concept, presented through a brief two - minute video, centres on the development of a soap that is not only affordable, priced at less than $10 per bar, but also has the potential to reactivate (重新激活) dendritic cells—the body's natural defenders of the skin—to fight against skin cancer.
In Bekele's own words, “Curing cancer, one bar of soap at a time.” His passion for biology and technology was the driving force behind this ingenious creation, and the 3M Young Scientist Challenge provided him with the perfect platform to showcase his visionary ideas.
Reflecting on his inspiration, Bekele shared that his childhood in Ethiopia played a significant role in shaping his creative thinking. Having witnessed people work tirelessly under the burning sun, he couldn't help but wonder how many were aware of the risks associated with prolonged sun exposure.
“I wanted to make my idea not only scientifically exceptional but also accessible to a broad audience,” Bekele expressed during an interview with The Washington Post. To aid him in realising his big plans, he received invaluable guidance from Deborah Isabelle, a product engineering specialist at 3M, who connected him with other scientists. Eventually, the path forward for Bekele's creation includes obtaining FDA approval.
During his presentation at the 3M global headquarters in Saint Paul, Minnesota, Bekele passionately articulated his vision of turning the soap into a “symbol of hope, accessibility, and a world where skin cancer treatment is within reach for all”.
Over the coming five years, Bekele longs to perfect his invention and establish a non - profit organisation dedicated to distributing his innovative creation to under - served communities, offering hope and a practical solution in the fight against skin cancer.
1. What does the underlined word “Nicole” mean in Paragraph 1?
A. Hero.
B. Winner.
C. Example.
D. Specialist.
2. How did Bekele get the idea of his invention?
A. He was guided by relevant experts.
B. He watched a video about science.
C. He saw people work in the hot sun.
D. He dealt with scientists in the field.
3. Which of the following can best describe Bekele?
A. Gifted and reliable.
B. Creative and adaptable.
C. Humble and enthusiastic.
D. Caring and ambitious.
4. 新考法 What is the text probably?
A. A children's story.
B. A medical paper.
C. A news report.
D. A diary entry.
Ⅱ.
(2025·广东清中、河中等六校联考一模)阅读理解
主题语境:人与社会
语篇类型:新闻报道
建议用时:8
At just 14 years old, Heman Bekele became the Nicole of the 2023 3M Young Scientist Challenge, standing out among nine other finalists with his creative invention known as the Skin Cancer Treating Soap. An recognition of his exceptional achievement, this ninth - grade teenager is set to receive a cash award of $25,000.Bekele's revolutionary concept, presented through a brief two - minute video, centres on the development of a soap that is not only affordable, priced at less than $10 per bar, but also has the potential to reactivate (重新激活) dendritic cells—the body's natural defenders of the skin—to fight against skin cancer.
In Bekele's own words, “Curing cancer, one bar of soap at a time.” His passion for biology and technology was the driving force behind this ingenious creation, and the 3M Young Scientist Challenge provided him with the perfect platform to showcase his visionary ideas.
Reflecting on his inspiration, Bekele shared that his childhood in Ethiopia played a significant role in shaping his creative thinking. Having witnessed people work tirelessly under the burning sun, he couldn't help but wonder how many were aware of the risks associated with prolonged sun exposure.
“I wanted to make my idea not only scientifically exceptional but also accessible to a broad audience,” Bekele expressed during an interview with The Washington Post. To aid him in realising his big plans, he received invaluable guidance from Deborah Isabelle, a product engineering specialist at 3M, who connected him with other scientists. Eventually, the path forward for Bekele's creation includes obtaining FDA approval.
During his presentation at the 3M global headquarters in Saint Paul, Minnesota, Bekele passionately articulated his vision of turning the soap into a “symbol of hope, accessibility, and a world where skin cancer treatment is within reach for all”.
Over the coming five years, Bekele longs to perfect his invention and establish a non - profit organisation dedicated to distributing his innovative creation to under - served communities, offering hope and a practical solution in the fight against skin cancer.
1. What does the underlined word “Nicole” mean in Paragraph 1?
A. Hero.
B. Winner.
C. Example.
D. Specialist.
2. How did Bekele get the idea of his invention?
A. He was guided by relevant experts.
B. He watched a video about science.
C. He saw people work in the hot sun.
D. He dealt with scientists in the field.
3. Which of the following can best describe Bekele?
A. Gifted and reliable.
B. Creative and adaptable.
C. Humble and enthusiastic.
D. Caring and ambitious.
4. 新考法 What is the text probably?
A. A children's story.
B. A medical paper.
C. A news report.
D. A diary entry.
Ⅱ.
答案:
1. B 词义猜测题。根据画线词后文“standing out among nine other finalists with his creative invention known as the Skin Cancer Treating Soap”可知,年仅14岁的Heman Bekele凭借他的创新发明——抗皮肤癌肥皂,从其他九名决赛入围者中脱颖而出,成为2023年3M青年科学家挑战赛的赢家。故画线词意思是“赢家”。故选B。
2. C 细节理解题。根据第四段内容可知,当Bekele在童年时目睹了在烈日下不知疲倦地工作的人们时,他有了发明抗皮肤癌肥皂的想法。故选C。
3. D 推理判断题。根据第五段第一句以及最后一段内容可知,Bekele是一位充满爱心和雄心勃勃的人。故选D。
4. C 推理判断题。根据第一段内容可知,文章首段为报道的主题,下文具体介绍了背景、细节等,故本文可能是一篇新闻报道。故选C。
2. C 细节理解题。根据第四段内容可知,当Bekele在童年时目睹了在烈日下不知疲倦地工作的人们时,他有了发明抗皮肤癌肥皂的想法。故选C。
3. D 推理判断题。根据第五段第一句以及最后一段内容可知,Bekele是一位充满爱心和雄心勃勃的人。故选D。
4. C 推理判断题。根据第一段内容可知,文章首段为报道的主题,下文具体介绍了背景、细节等,故本文可能是一篇新闻报道。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看