2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
C(2024.广东深圳期末统考)
跨学科 What can a seal teach us about the deep ocean?Plenty-as long as it's wearing satellite-linked devices on its head. Clive McMahon,who works on an elephant seal tagging project at the University of Tasmania in
Australia, said that deep-diving seals can provide scientists with a wealth of information on the structure of the ocean floor.
To gather this information,McMahon and his team attached small satellite-linked devices to seals. The devices took measurements of temperature and depth as the seals swam.Since 2004,McMahon's team has tracked more than 500,ooindividual seal dives beneath the East t
Anta rct tic continental shelf,which is the edge off a continent that lies under the ocean.
“ Given the remote nature of Antarctica and the surrounding Southern Ocean,only a small part of the Antarctic continental shelf was surveyed by ships in the past,” McMahon said.“ So the information available about this area is sparse.” But seals are helping s cie ntt is tt s fill in the pieces to this puzzle. In July 2023,McMahon and his team published a study about their work with deep-diving seals in a scientific journal.
Information from seal dives is helping scientists understand how the ocean affects
Antarctica's role in global climate.“ We found in some regions that more than 25 percent of previous estimates of the ocean depths were wrong,” said Mark Hind ell,who also worked on the study.“ We only know this now because the seals were diving hundreds of metres below those depths.In the most extreme cases,they dived more than 1,000 metres(3,281 feet)
deeper than what we thought was the ‘ ocean
floor ”.”
The data,or information,from the dives
also revealed new underwater features,
including troughs,which are long,wide and
deep sunken areas in the ocean floor.Thanks to
the seals,the scientists also found a deep canyon
near the Van der ford Glacier,which is a slow-
moving river of ice hundreds or thousands of
metres deep.
28.What is the main purpose of the article?
A.Analysing the East Antarctic shelf's
geography.
B. Discussing ocean impacts on climate
change.
C. Describing satellite devices in ocean
research.
D.Introducing seals' role in collecting ocean
data.
29.Which is closest in meaning to “ sparse ” in
Paragraph 3?
A.Limited. B.Plentiful.
C.Complex. D.Unrelated.
30.Why is the seal-gathered data considered
important?
A.Seals dive deeper than other marine
animals.
B.Seals are able to replace extensive ship
surveys.
C.Seals are equipped with advanced
technology in devices.
D.Seals access remote ocean areas beyond
humans' knowledge.
31.新考法 What might the article continue
talking about?
A.The impact of seal dives on ocean
ecosystem research.
B.The challenges faced by scientists in
tracking seal dives.
C.The significance of the newly discovered underwater features.
D.The applications of satellite-linked devices in other animal studies.
跨学科 What can a seal teach us about the deep ocean?Plenty-as long as it's wearing satellite-linked devices on its head. Clive McMahon,who works on an elephant seal tagging project at the University of Tasmania in
Australia, said that deep-diving seals can provide scientists with a wealth of information on the structure of the ocean floor.
To gather this information,McMahon and his team attached small satellite-linked devices to seals. The devices took measurements of temperature and depth as the seals swam.Since 2004,McMahon's team has tracked more than 500,ooindividual seal dives beneath the East t
Anta rct tic continental shelf,which is the edge off a continent that lies under the ocean.
“ Given the remote nature of Antarctica and the surrounding Southern Ocean,only a small part of the Antarctic continental shelf was surveyed by ships in the past,” McMahon said.“ So the information available about this area is sparse.” But seals are helping s cie ntt is tt s fill in the pieces to this puzzle. In July 2023,McMahon and his team published a study about their work with deep-diving seals in a scientific journal.
Information from seal dives is helping scientists understand how the ocean affects
Antarctica's role in global climate.“ We found in some regions that more than 25 percent of previous estimates of the ocean depths were wrong,” said Mark Hind ell,who also worked on the study.“ We only know this now because the seals were diving hundreds of metres below those depths.In the most extreme cases,they dived more than 1,000 metres(3,281 feet)
deeper than what we thought was the ‘ ocean
floor ”.”
The data,or information,from the dives
also revealed new underwater features,
including troughs,which are long,wide and
deep sunken areas in the ocean floor.Thanks to
the seals,the scientists also found a deep canyon
near the Van der ford Glacier,which is a slow-
moving river of ice hundreds or thousands of
metres deep.
28.What is the main purpose of the article?
A.Analysing the East Antarctic shelf's
geography.
B. Discussing ocean impacts on climate
change.
C. Describing satellite devices in ocean
research.
D.Introducing seals' role in collecting ocean
data.
29.Which is closest in meaning to “ sparse ” in
Paragraph 3?
A.Limited. B.Plentiful.
C.Complex. D.Unrelated.
30.Why is the seal-gathered data considered
important?
A.Seals dive deeper than other marine
animals.
B.Seals are able to replace extensive ship
surveys.
C.Seals are equipped with advanced
technology in devices.
D.Seals access remote ocean areas beyond
humans' knowledge.
31.新考法 What might the article continue
talking about?
A.The impact of seal dives on ocean
ecosystem research.
B.The challenges faced by scientists in
tracking seal dives.
C.The significance of the newly discovered underwater features.
D.The applications of satellite-linked devices in other animal studies.
答案:
28.D 推理判断题。根据第一段内容以及第二段前两句并结合全文内容可知,文章讨论了海豹如何通过佩戴与卫星相连的设备,为科学家提供有关深海的宝贵信息,包括温度、深度和水下特征,即本文的主要目的是介绍海豹在收集海洋数据中的作用。故选D。
29.A 词义猜测题。根据画线词上一句“Given the remote nature of Antarctica and the surrounding Southern Ocean, only a small part of the Antarctic continental shelf was surveyed by ships in the past”可知,只有一小部分南极大陆架被船只勘测过,由此可推知,关于这个地区的信息比较匮乏。由此可知,画线单词的意思和“很少,有限”相近。故选A。
→A项Limited意为“有限的”
30.D 推理判断题。根据第三段中的“‘Given the remote nature of Antarctica and the surrounding Southern Ocean, only a small part of the Antarctic continental shelf was surveyed by ships in the past,’ McMahon said. ‘So the information available about this area is sparse.’ But seals are helping scientists fill in the pieces to this puzzle.”以及第四段内容可知,海豹可以进入人类所知甚少的遥远海域,所以海豹收集的数据是很重要的。故选D。
31.C 推理判断题。根据最后一段可知,来自潜水的数据和信息还揭示了新的水下特征,由此可推知,文章接下来可能继续谈论新发现的水下特征的重要性。故选C。
29.A 词义猜测题。根据画线词上一句“Given the remote nature of Antarctica and the surrounding Southern Ocean, only a small part of the Antarctic continental shelf was surveyed by ships in the past”可知,只有一小部分南极大陆架被船只勘测过,由此可推知,关于这个地区的信息比较匮乏。由此可知,画线单词的意思和“很少,有限”相近。故选A。
→A项Limited意为“有限的”
30.D 推理判断题。根据第三段中的“‘Given the remote nature of Antarctica and the surrounding Southern Ocean, only a small part of the Antarctic continental shelf was surveyed by ships in the past,’ McMahon said. ‘So the information available about this area is sparse.’ But seals are helping scientists fill in the pieces to this puzzle.”以及第四段内容可知,海豹可以进入人类所知甚少的遥远海域,所以海豹收集的数据是很重要的。故选D。
31.C 推理判断题。根据最后一段可知,来自潜水的数据和信息还揭示了新的水下特征,由此可推知,文章接下来可能继续谈论新发现的水下特征的重要性。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看