2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第82页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
THE CORE COMPETENCIES
答案见 D32
阅读理解
【素养解读】本单元以饮食与文化为话题。文化和饮食是相辅相成的,饮食是文化的一部分,文化也在饮食中得到体现。从不同视角了解自己国家的文化有利于加深对祖国文化的理解,培养学生的国际视野文化意识,增强文化自信。
传统文化
A British friend told me he couldn’t understand why Chinese people love eating sunflower seeds as a snack so much. “I’ve met a lot of older Chinese and many have a crack in their front teeth;I believe that’s from cracking the seeds,” he said.
I had never noticed the habit, but once he mentioned it, I suddenly became more aware. I realised that whenever I’m watching TV or typing a report, I always start mindlessly cracking sunflower seeds. My friend doesn’t like sunflower seeds, and, to him, it seems unnecessary to work so hard just to get one small seed.
When we were young, the whole family would usually get together for Chinese New Year. Then, we all lived close to one another, usually in a small city, and sometimes even neighbours would go door to door on Chinese New Year’s Eve to check out what every household was making.
I remember my parents would be in the kitchen cooking. In the living room, a large table would already be laid out, complete with a fancy tablecloth, ready-made dumpling fillings, and dishes full of candy, fruits and sunflower seeds.
Some of the dishes were to be offered to our ancestors later, while others were for neighbours and children to eat before the evening feast. I must have learned how to crack sunflower seeds back then.
I don’t think it’s right to criticise one’s choice in food or eating habits, no matter how strange they may seem.
It’s not only in China. When I went abroad, I found people had all sorts of strange habits when it came to food. In Denmark, they put salted red fish on bread and eat it for dinner, no matter how much it ruins their breath. They think it’s a delicacy, and it’s connected with their culture. I think it’s a wonderful tradition.
1.〔学习能力〕What lesson can we learn from the passage?
A. One kind of food doesn’t necessarily suit everyone.
B. Eating habits come from a certain culture.
C. It is good to form healthy eating habits.
D. Changing your eating habits will change your life.
2.〔思维品质〕What did the writer become aware of?
A. She had ever typed a report about seeds.
B. She ate various snacks while watching TV.
C. She has a habit of cracking sunflower seeds.
D. She damaged her teeth by eating sunflower seeds.
3.〔文化意识〕What does the writer prove by mentioning Chinese New Year?
A. The traditions of celebrating it disappear.
B. Children can eat delicious food on that day.
C. The families would get together for it.
D. Eating sunflower seeds is related to it.
4.〔思维品质〕The writer’s attitude to Denmark’s way of eating bread is ______.
A. acceptable
B. critical
C. neutral
D. doubtful
答案见 D32
阅读理解
【素养解读】本单元以饮食与文化为话题。文化和饮食是相辅相成的,饮食是文化的一部分,文化也在饮食中得到体现。从不同视角了解自己国家的文化有利于加深对祖国文化的理解,培养学生的国际视野文化意识,增强文化自信。
传统文化
A British friend told me he couldn’t understand why Chinese people love eating sunflower seeds as a snack so much. “I’ve met a lot of older Chinese and many have a crack in their front teeth;I believe that’s from cracking the seeds,” he said.
I had never noticed the habit, but once he mentioned it, I suddenly became more aware. I realised that whenever I’m watching TV or typing a report, I always start mindlessly cracking sunflower seeds. My friend doesn’t like sunflower seeds, and, to him, it seems unnecessary to work so hard just to get one small seed.
When we were young, the whole family would usually get together for Chinese New Year. Then, we all lived close to one another, usually in a small city, and sometimes even neighbours would go door to door on Chinese New Year’s Eve to check out what every household was making.
I remember my parents would be in the kitchen cooking. In the living room, a large table would already be laid out, complete with a fancy tablecloth, ready-made dumpling fillings, and dishes full of candy, fruits and sunflower seeds.
Some of the dishes were to be offered to our ancestors later, while others were for neighbours and children to eat before the evening feast. I must have learned how to crack sunflower seeds back then.
I don’t think it’s right to criticise one’s choice in food or eating habits, no matter how strange they may seem.
It’s not only in China. When I went abroad, I found people had all sorts of strange habits when it came to food. In Denmark, they put salted red fish on bread and eat it for dinner, no matter how much it ruins their breath. They think it’s a delicacy, and it’s connected with their culture. I think it’s a wonderful tradition.
1.〔学习能力〕What lesson can we learn from the passage?
A. One kind of food doesn’t necessarily suit everyone.
B. Eating habits come from a certain culture.
C. It is good to form healthy eating habits.
D. Changing your eating habits will change your life.
2.〔思维品质〕What did the writer become aware of?
A. She had ever typed a report about seeds.
B. She ate various snacks while watching TV.
C. She has a habit of cracking sunflower seeds.
D. She damaged her teeth by eating sunflower seeds.
3.〔文化意识〕What does the writer prove by mentioning Chinese New Year?
A. The traditions of celebrating it disappear.
B. Children can eat delicious food on that day.
C. The families would get together for it.
D. Eating sunflower seeds is related to it.
4.〔思维品质〕The writer’s attitude to Denmark’s way of eating bread is ______.
A. acceptable
B. critical
C. neutral
D. doubtful
答案:
1.B 推理判断题。通读全文,根据最后一段中的"It's not only in China. When I went abroad,I found people had all sorts of strange habits when it came to food. In Denmark,they put salted red fish on bread and eat it for dinner, no matter how much it ruins their breath. They think it's a delicacy, and it's connected with their culture."可知,通过本文,我们可以了解到饮食习惯来自特定的文化。故选B。
2.C 细节理解题。根据第二段中的"I realised that whenever I'm watching TV or typing a report, I always start mindlessly cracking sunflower seeds."可知,作者意识到了自己有嗑葵花籽的习惯。故选C。
3.D 推理判断题。根据第三段中的"When we were young, the whole family would usually get together for Chinese New Year."以及第五段中的"I must have learned how to crack sunflower seeds back then."等内容可知,作者提到中国新年是为了证明它和嗑葵花籽有关。故选D。
4.A 推理判断题。根据最后一段中的"In Denmark, they put salted red fish on bread and eat it for dinner, no matter how much it ruins their breath. They think it's a delicacy, and it's connected with their culture. I think it's a wonderful tradition."可推知,作者认为丹麦人吃面包的方式是可接受的。故选A。
2.C 细节理解题。根据第二段中的"I realised that whenever I'm watching TV or typing a report, I always start mindlessly cracking sunflower seeds."可知,作者意识到了自己有嗑葵花籽的习惯。故选C。
3.D 推理判断题。根据第三段中的"When we were young, the whole family would usually get together for Chinese New Year."以及第五段中的"I must have learned how to crack sunflower seeds back then."等内容可知,作者提到中国新年是为了证明它和嗑葵花籽有关。故选D。
4.A 推理判断题。根据最后一段中的"In Denmark, they put salted red fish on bread and eat it for dinner, no matter how much it ruins their breath. They think it's a delicacy, and it's connected with their culture. I think it's a wonderful tradition."可推知,作者认为丹麦人吃面包的方式是可接受的。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看