2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
Ⅳ. 完成句子
1. 除此之外,团队应该开始为自己正在所做的事寻求一个目标。
____ ____
2. 过去由李先生主管的项目现在正由林女士负责。
The project which Mr Li was
3. 霍乱成为严重健康隐患的原因是如果不及时治疗,它会导致严重脱水、甚至死亡。
The reason why cholera is a serious health threat is
4. 吉姆已经退休了,但他仍然记得和学生们一起度过的快乐时光。
Jim has retired, but he still remembers the happy time
5. 问题是我们怎样能得到我们需要的东西。
The problem is
6. 我告诉他的是我会给他找个好剧本。
What I told him was
7. 她在我昨天站的地方站了一个小时。
She has remained
1. 除此之外,团队应该开始为自己正在所做的事寻求一个目标。
____ ____
Apart from
this, teams should start looking for a purpose in what they are doing.2. 过去由李先生主管的项目现在正由林女士负责。
The project which Mr Li was
in charge of
is ____ ____ ____ ____in the charge of
Miss Lin at present.3. 霍乱成为严重健康隐患的原因是如果不及时治疗,它会导致严重脱水、甚至死亡。
The reason why cholera is a serious health threat is
that it can cause severe dehydration
and even death if not treated promptly.4. 吉姆已经退休了,但他仍然记得和学生们一起度过的快乐时光。
Jim has retired, but he still remembers the happy time
spent with
his students.5. 问题是我们怎样能得到我们需要的东西。
The problem is
how we can
get the things we need.6. 我告诉他的是我会给他找个好剧本。
What I told him was
that I would find him
a good play.7. 她在我昨天站的地方站了一个小时。
She has remained
where I stood yesterday
for an hour.
答案:
1. Apart from 2. in charge of;in the charge of 3. that it can cause severe dehydration 4. spent with 5. how we can 6. that I would find him 7. where I stood yesterday
Ⅴ. 课文语法填空
Perhaps no other scientist has had a greater impact 1
Perhaps no other scientist has had a greater impact 1
on/upon
China's aerospace science than Qian Xuesen. When Qian Xuesen was young, he realised China needed air force 2to defend
(defend) the country, so he went to America to study aviation. With his great efforts, he became 3a
pioneer in jet and rocket technology. When Qian Xuesen returned to China in 1995, he 4was put
(put) in charge of developing China's rocket science. Under his 5leadership
(leader), China made outstanding progress in rockets, missiles and man-made satellites. Because of this, he earned the name of “the father of China's aerospace”. Another scientist who is worth mentioning is Stephen Hawking. He was a 6gifted
(gift) scientist. Since he came down with a disease 7causing
(cause) him unable to walk or speak, his world became one of abstract thought. In general, there were two main theories on the origin of the universe. The first was the steady state theory, thinking that the universe has no beginning or end. The other was the big bang theory, 8which
holds that the universe began at a single point in time and space. His own work on the big bang theory was proven by astronomers with 9telescopes
(telescope). He was determined and willing to admit his faults. This 10combination
(combine) of his characteristics made him one of the greatest thinkers of modern times.
答案:
1. on/upon 考查介词。句意:也许没有其他科学家比钱学森对中国的航天科学产生的影响更大。have an impact on/upon意为“对……有影响”。故填on/upon。固定搭配 2. to defend 考查非谓语动词。句意:钱学森年轻时意识到中国需要空军来保卫国家,所以他去美国学习航空。need sb/sth to do sth意为“需要某人/物做某事”,是固定结构。故填to defend。 3. a 考查冠词。句意:凭借他巨大的努力,他成为喷气式飞机和火箭技术的一位先驱。根据语境可知,此处泛指钱学森成为一名先驱,因此用不定冠词,且pioneer读音以辅音音素开头。故填a。 4. was put 考查时态、语态及主谓一致。句意:当1995年钱学森回国时,他被委任为中国火箭科学发展的负责人。分析句子结构可知,空处作谓语,且为被动语态,结合时间状语“in 1995”可知,应该用一般过去时的被动语态,且主语he是单数,be动词用was。故填was put。 5. leadership 考查名词。句意:在他的领导下,中国在火箭、导弹和人造卫星方面取得了显著进步。根据句意及his可知,此处应用抽象名词。故填leadership。 6. gifted 考查形容词。句意:他是一名有天赋的科学家。修饰后面的名词scientist,应该用形容词。故填gifted。 7. causing 考查非谓语动词。句意:自从他得了一种疾病,导致他不能走路或说话,他的世界就变成了一个抽象的思想世界。分析句子结构可知,空处作后置定语修饰前面的名词disease,因cause与其所修饰的名词disease属于主动关系,应用现在分词形式。故填causing。 8. which 考查定语从句。句意:另一种是大爆炸理论,认为宇宙起源于某个特定的时间和空间点。空处引导非限制性定语从句,附加说明前面的“the big bang theory”,指物,用引导词which。故填which。 9. telescopes 考查名词的复数。句意:他自己关于宇宙大爆炸的学说被许多天文学家用望远镜证实了。telescope是可数名词,根据句意可知,用于观察的望远镜不止一台,因此这里用复数形式。故填telescopes。 10. combination 考查名词。句意:这些特点在他身上的融合使他成为现代最伟大的思想家之一。空处作主语,因此用名词形式。故填combination。
Ⅵ. 阅读理解
Scientists today are making greater effort to study ocean currents (洋流). Most do it using satellites and other high-tech equipment. However, ocean expert Curtis Ebbesmeyer does it in a special way—studying movements of random floating garbage (垃圾). As a scientist with many years' experience, he started this type of research in the early 1990s when he heard about hundreds of athletic shoes washing up on the shores of the northwest coast of the United States. There were so many shoes that people were setting up swap meets to try and match left and right shoes to sell or wear.
Ebbesmeyer found out in his researches that the shoes—about 60,000 in total—fell into the ocean in a shipping accident. He phoned the shoe company and asked if they wanted the shoes back. As expected, the company told him that they didn't. Ebbesmeyer realised this could be a great experiment. If he learned when and where the shoes went into the water and tracked where they landed, he could learn a lot about the patterns of ocean currents.
The Pacific Northwest is one of the world's best areas for beachcombing (海滩搜寻) because winds and currents join here, and as a result, there is a group of serious beachcombers in the area. Ebbesmeyer got to know a lot of them and asked for their help in collecting information about where the shoes landed. In a year he collected reliable information on 1, 600 shoes. With this data, he and a colleague were able to test and improve a computer programme designed to model ocean currents, and publish the findings of their study.
As the result of his work, Ebbesmeyer has become known as the scientist to call with questions about any unusual objects found floating in the ocean. He has even started an association of beachcombers and ocean experts, with 500 subscribers from West Africa to New Zealand. They have recorded all lost objects ranging from potatoes to golf gloves.
1. Ebbesmeyer phoned the shoe company to find out (
A. how much they lost in the shipping accident
B. whether it was all right to use their shoes
C. when and where the shoes went missing
D. what caused the shipping accident
2. How did Ebbesmeyer prove his assumption? (
A. By searching the web for ocean currents models.
B. By studying the shoes found by beachcombers.
C. By researching ocean current data in the library.
D. By collecting information from beachcombers.
3. 新考法 What is the purpose of the author in writing this passage? (
A. To give tips on how to search for lost objects on the beach.
B. To explain a unique way of studying ocean currents.
C. To call people's attention to ocean pollution.
D. To warn people of shipping safety in the ocean.
Scientists today are making greater effort to study ocean currents (洋流). Most do it using satellites and other high-tech equipment. However, ocean expert Curtis Ebbesmeyer does it in a special way—studying movements of random floating garbage (垃圾). As a scientist with many years' experience, he started this type of research in the early 1990s when he heard about hundreds of athletic shoes washing up on the shores of the northwest coast of the United States. There were so many shoes that people were setting up swap meets to try and match left and right shoes to sell or wear.
Ebbesmeyer found out in his researches that the shoes—about 60,000 in total—fell into the ocean in a shipping accident. He phoned the shoe company and asked if they wanted the shoes back. As expected, the company told him that they didn't. Ebbesmeyer realised this could be a great experiment. If he learned when and where the shoes went into the water and tracked where they landed, he could learn a lot about the patterns of ocean currents.
The Pacific Northwest is one of the world's best areas for beachcombing (海滩搜寻) because winds and currents join here, and as a result, there is a group of serious beachcombers in the area. Ebbesmeyer got to know a lot of them and asked for their help in collecting information about where the shoes landed. In a year he collected reliable information on 1, 600 shoes. With this data, he and a colleague were able to test and improve a computer programme designed to model ocean currents, and publish the findings of their study.
As the result of his work, Ebbesmeyer has become known as the scientist to call with questions about any unusual objects found floating in the ocean. He has even started an association of beachcombers and ocean experts, with 500 subscribers from West Africa to New Zealand. They have recorded all lost objects ranging from potatoes to golf gloves.
1. Ebbesmeyer phoned the shoe company to find out (
B
).A. how much they lost in the shipping accident
B. whether it was all right to use their shoes
C. when and where the shoes went missing
D. what caused the shipping accident
2. How did Ebbesmeyer prove his assumption? (
D
)A. By searching the web for ocean currents models.
B. By studying the shoes found by beachcombers.
C. By researching ocean current data in the library.
D. By collecting information from beachcombers.
3. 新考法 What is the purpose of the author in writing this passage? (
B
)A. To give tips on how to search for lost objects on the beach.
B. To explain a unique way of studying ocean currents.
C. To call people's attention to ocean pollution.
D. To warn people of shipping safety in the ocean.
答案:
1. B 推理判断题。根据第二段中的“He phoned the shoe company and asked if they wanted the shoes back. As expected,the company told him that they didn't. Ebbesmeyer realised this could be a great experiment.”可知,Ebbesmeyer打电话给该公司想弄清楚他们是否想要回这些鞋子,得到“不想要”的答复之后,Ebbesmeyer决定利用这些鞋子做实验。因此,Ebbesmeyer打电话给制鞋公司的目的是确定自己是否有权使用这些鞋子。故选B。 2. D 细节理解题。根据第三段中的“In a year he collected reliable information on 1,600 shoes. With this data, he and a colleague were able to test and improve a computer programme designed to model ocean currents, and publish the findings of their study.”可知,Ebbesmeyer通过收集这些海滩搜寻者找到的鞋子的信息来验证并得到研究结果。故选D。 3. B 推理判断题。根据第一段中的“Scientists today are making greater effort to study ocean currents(洋流). Most do it using satellites and other high-tech equipment. However, ocean expert Curtis Ebbesmeyer does it in a special way—studying movements of random floating garbage(垃圾).”可知,作者写这篇文章的目的是介绍一种特殊的研究海洋洋流的方式。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看