2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版》

Ⅴ. 新情境 (2025·山东青岛即墨区一中月考)七选五 主题语境: 人与社会 语篇类型: 记叙文 建议用时: 8
For most people travelling abroad, their first choice is probably to rush directly to tourist sights. For me, I find lots of joy in grocery shopping on holiday.
As a vegetarian, finding restaurants that meet my needs is not always easy abroad. 1 The first thing I do, after dropping my bags off, is to go to a grocery store. That enables me to cook breakfast in the morning without walking around for hours trying to find “vegan breakfast” near me.
The variety of foods attracts me every time I travel somewhere new. In Malta, I found the most delicious chocolate-filled cakes, the ones I would struggle to find even in the UK. 2 I was so delighted that I could enjoy such an unexpected treat. Another surprise was their selection of ice cream available even in the smallest grocery stores.
3 Looking for smoked tofu and corn pancakes turns into quite a mission whenever I visit Cluj-Napoca in Romania. There is usually only one variety of smoked tofu, sold in a very small tub (食品盒) and only in the cafeteria section. 4 That is because they are never available at the smaller ones.
Grocery shopping on holiday sounds unusual. But it means being involved in the day-to-day lives of a country’s citizens. I can pretend I am a local and put myself in their shoes. I can watch kids begging their parents for sweets, an international experience that needs no language, or watch couples pick up snacks and drinks for a party on a Friday night. 5
 A. I ended up eating these every day for breakfast. 
 B. The challenge of finding food is interesting. too. 
 C. The smoked product is unique and specially packed. 
 D. So I always make sure to book a place with a kitchen. 
 E. It’s an act of understanding people as much as of buying food. 
 F. Corn pancakes always require a trip to the bigger grocery store. 
 G. By wandering around in a new country, I start to see what they value. 
1. ____
D
2. ____
A
3. ____
B
4. ____
F
5. ____
E
答案: 语篇导读 本文是一篇记叙文。本文介绍了作者作为素食主义者在旅行中喜欢去当地的食品杂货店购物,以便制作自己的食物。作者在不同的国家发现了各种各样的食品,并通过购物体验当地市民的日常生活。作者认为这是一个有趣而且可以让自己像当地人一样融入当地文化的做法。1. D 根据前文“As a vegetarian,finding restaurants that meet my needs is not always easy abroad.”可知,作者是一名素食主义者,因此在旅游时找到满足自己需求的餐馆并不容易,因此设空处应该指出作者在旅游时如何解决该问题。D 项“所以我总是确保预订一个带厨房的地方”承接前文,指出为解决在外旅游饮食问题,作者总是确保预订一个带厨房的地方,符合语境。故选 D。2. A 根据前文“In Malta,I found the most delicious chocolate-filled cakes,the ones I would struggle to find even in the UK.”可知,作者遇到了一个美味的巧克力夹心蛋糕。A 项“后来我每天早餐都吃这个”中的 these 指代前文的 chocolate-filled cakes,指出作者每天早餐都吃夹心巧克力蛋糕,符合语境。故选 A。3. B 根据后文“Looking for smoked tofu and corn pancakes turns into quite a mission whenever I visit Cluj-Napoca in Romania.”可知,此处强调作者喜欢在旅游过程中寻找食物。B 项“寻找食物的挑战也很有趣”引起下文,指出作者将寻找食物看作是有趣的挑战,符合语境。故选 B。4. F 根据后文“That is because they are never available at the smaller ones.”指出玉米煎饼在较小的商店里永远都买不到。F 项“玉米煎饼总是需要去大一点的杂货店”与后文的 they 进行呼应,指出玉米煎饼总是需要去大一点的杂货店购买,因为在较小的商店里永远都买不到它们,符合语境。故选 F。5. E 根据前文“But it means being involved in the day-to-day lives of a country's citizens.”以及“I can watch kids begging their parents for sweets,an international experience that needs no language,or watch couples pick up snacks and drinks for a party on a Friday night.”可知,前文强调作者通过购物能够参与一个国家公民的日常生活。E 项“这是一种理解他人的行为,就像购买食物一样”承接前文,指出通过购物可以让自己像当地人一样融入当地文化的意义。故选 E。长难句分析 I can watch kids begging their parents for sweets,an international experience that needs no language,or watch couples pick up snacks and drinks for a party on a Friday night. 主语 谓语 宾语 宾语补足语 同位语 that 定语从句 谓语 宾语 宾语补足语 译文:我可以看到孩子们缠着父母要糖果,这是一种无需语言的国际体验,或者看到情侣们在周五晚上为聚会挑选零食和饮料。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭