2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
阅读理解
【素养解读】科学与科学家对我们来说似乎是很遥远的事情,但是他们和我们的生活密切相关,通过介绍科学家的故事及其巨大成就,可以促使学生思考伟大科学家的科学求真精神,培养学生追求真理的精神和造福人类的意识。
Born on July 1st, 1948, in the small Italian city of Palmi, Roberto Crea was a genius kid. He moved to the Netherlands and majored in Biological Chemistry. It was this university that directed his interest in the synthesis of nucleotides, the basic units that are required to build DNA. At that time, not many researchers studied the combination of genes, but Roberto's strong chemistry background made a historical invention possible.
In 1977, he joined the Genentech, Inc. and the gene synthesis team at City of Hope Medical School. The company funded Dr Crea's ongoing research on gene synthesis. After working day and night, the brilliant individual finally invented a new procedure that improved the chemical synthesis of genes. Thanks to his rich knowledge and the joint efforts of the excellent Genentech team, he made use of this discovery to produce the human insulin genes, A and B. It was his invention that allowed Genentech to be labelled as the first producer of human protein. This benefited hundreds of millions of people suffering from diabetes all over the world.
Today Roberto is known as the father of synthetic insulin and almost won the Nobel Prize. His efforts did not stop after discovering the synthetic insulin; in fact, he was more than driven and tried to make more contributions to the field of biotechnology. His team of experts discovered Ziconotide under his teachings and guidance. According to leading scientists and researchers, this drug is more powerful and effective than morphine, and the best part of this is that it has zero side effects.
Dr Roberto Crea has a long list of creditable discoveries and research that he has achieved in 65 years of his life. He is an inspiration for many individuals who aim to add value to humanity with the help of science.
1. 〔思维品质〕What may contribute to Roberto's invention of the human insulin genes?
A. His good luck in his life.
B. His curiosity about his study.
C. His creative imagination.
D. His knowledge of chemistry.
2. 〔语言能力〕What do the underlined words "this discovery" in Paragraph 2 refer to?
A. A special way of producing human protein.
B. A reliable method for curing people of diabetes.
C. A new procedure for improving gene synthesis.
D. A simple technique of separating human genes.
3. 〔思维品质〕What do we know about Roberto in Paragraph 3?
A. He won a Nobel Prize.
B. He stuck to his scientific research.
C. He discovered morphine with his team.
D. He retired after making the great discovery.
4. 〔思维品质〕Which of the following best describes Roberto?
A. Enthusiastic and generous.
B. Courageous and calm.
C. Ambitious and patient.
D. Committed and talented.
【素养解读】科学与科学家对我们来说似乎是很遥远的事情,但是他们和我们的生活密切相关,通过介绍科学家的故事及其巨大成就,可以促使学生思考伟大科学家的科学求真精神,培养学生追求真理的精神和造福人类的意识。
Born on July 1st, 1948, in the small Italian city of Palmi, Roberto Crea was a genius kid. He moved to the Netherlands and majored in Biological Chemistry. It was this university that directed his interest in the synthesis of nucleotides, the basic units that are required to build DNA. At that time, not many researchers studied the combination of genes, but Roberto's strong chemistry background made a historical invention possible.
In 1977, he joined the Genentech, Inc. and the gene synthesis team at City of Hope Medical School. The company funded Dr Crea's ongoing research on gene synthesis. After working day and night, the brilliant individual finally invented a new procedure that improved the chemical synthesis of genes. Thanks to his rich knowledge and the joint efforts of the excellent Genentech team, he made use of this discovery to produce the human insulin genes, A and B. It was his invention that allowed Genentech to be labelled as the first producer of human protein. This benefited hundreds of millions of people suffering from diabetes all over the world.
Today Roberto is known as the father of synthetic insulin and almost won the Nobel Prize. His efforts did not stop after discovering the synthetic insulin; in fact, he was more than driven and tried to make more contributions to the field of biotechnology. His team of experts discovered Ziconotide under his teachings and guidance. According to leading scientists and researchers, this drug is more powerful and effective than morphine, and the best part of this is that it has zero side effects.
Dr Roberto Crea has a long list of creditable discoveries and research that he has achieved in 65 years of his life. He is an inspiration for many individuals who aim to add value to humanity with the help of science.
1. 〔思维品质〕What may contribute to Roberto's invention of the human insulin genes?
A. His good luck in his life.
B. His curiosity about his study.
C. His creative imagination.
D. His knowledge of chemistry.
2. 〔语言能力〕What do the underlined words "this discovery" in Paragraph 2 refer to?
A. A special way of producing human protein.
B. A reliable method for curing people of diabetes.
C. A new procedure for improving gene synthesis.
D. A simple technique of separating human genes.
3. 〔思维品质〕What do we know about Roberto in Paragraph 3?
A. He won a Nobel Prize.
B. He stuck to his scientific research.
C. He discovered morphine with his team.
D. He retired after making the great discovery.
4. 〔思维品质〕Which of the following best describes Roberto?
A. Enthusiastic and generous.
B. Courageous and calm.
C. Ambitious and patient.
D. Committed and talented.
答案:
1. D 细节理解题。根据第一段中的“but Roberto's strong chemistry background made a historical invention possible”可知,Roberto 能够发明胰岛素基因得益于他的相关化学知识。故选 D。
2. C 推理判断题。根据第二段中的“After working day and night, the brilliant individual finally invented a new procedure that improved the chemical synthesis of genes.”可推知,画线部分“这一发现”是指上文提到的一种改进基因合成的新方法。故选 C。
3. B 推理判断题。根据第三段中的“His efforts did not stop after discovering the synthetic insulin; in fact, he was more than driven and tried to make more contributions to the field of biotechnology.”可推知,Roberto 一直在坚持他的科学研究。故选 B。
4. D 推理判断题。通过文章首句“Born on July 1st,1948, in the small Italian city of Palmi, Roberto Crea was a genius kid.”可知,Roberto Crea 是有天赋的,再通读全文以及最后一段中的“Dr Roberto Crea has a long list of creditable discoveries and research that he has achieved in 65 years of his life.”可推知,Roberto Crea 全心全意地投身于自己的研究领域之中。故选 D。
2. C 推理判断题。根据第二段中的“After working day and night, the brilliant individual finally invented a new procedure that improved the chemical synthesis of genes.”可推知,画线部分“这一发现”是指上文提到的一种改进基因合成的新方法。故选 C。
3. B 推理判断题。根据第三段中的“His efforts did not stop after discovering the synthetic insulin; in fact, he was more than driven and tried to make more contributions to the field of biotechnology.”可推知,Roberto 一直在坚持他的科学研究。故选 B。
4. D 推理判断题。通过文章首句“Born on July 1st,1948, in the small Italian city of Palmi, Roberto Crea was a genius kid.”可知,Roberto Crea 是有天赋的,再通读全文以及最后一段中的“Dr Roberto Crea has a long list of creditable discoveries and research that he has achieved in 65 years of his life.”可推知,Roberto Crea 全心全意地投身于自己的研究领域之中。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看