2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
阅读理解
【素养解读】交流以语言为媒介,以文化为基础,与不同文化背景的人进行交流能开阔学生的视野,也能加深学生对自己国家文化的了解。留学是学习知识、了解多元文化、培养国际视野的一个重要途径,阅读相关主题的文本有利于提升学生的学习策略,培养学生的文化意识。
There is no doubt that to study abroad gives you an excellent opportunity to learn things which are very helpful in your career building. Today Canada has earned a good name in providing quality education and safe and healthy environment for its students. That is why more than 130, 000 international students enroll every year in famous Canadian universities. It is an ideal education destination and gives students a unique experience of education and its diverse arts and culture. Canada spends a lot on education and is ranked the highest in G7 countries.
To study in Canada is very cost-effective. These universities are affordable compared to other universities in the world such as in the US, New Zealand and the UK where cost of education and living is very high. According to a survey in 2006, Canada offered the lowest tuition fees for foreign students compared to the UK and Australia.
The low rate of crimes and the peaceful and safe environment of the country also attracts a lot of international students to Canadian universities. Canada has 92 universities and 175 community colleges and university degrees have three levels—Bachelor’s, Master’s and Doctoral.
A Bachelor’s degree in Canada is for three or four years’ full-time study depending on the nature of the programme you are doing. On the other hand, a Master’s degree consists of two years of study. For a Doctoral programme in Canadian universities, you require a minimum of three to four or sometimes five years of research and study.
You can also find many diploma and certification programmes in Canadian universities where the time is generally one year. Some of the Canadian universities are well-regarded worldwide and the degree and diploma gained from these Canadian universities are recognised globally and promise a bright future. After the completion of studies, a person could also find great job offers in Canada itself. International students require a work permit to work on campus.
1. 〔思维品质〕What can we infer from the passage?
A. Canada has 267 community colleges in all.
B. To study in Canada is cheaper than in Australia.
C. Canada is the richest one among G7 countries.
D. 130, 000 Chinese students come to Canada yearly.
2. 〔语言能力〕How long at least will it take to gain your Doctoral degrees if you go to university in Canada?
A. 8 years.
B. 9 years.
C. 10 years.
D. 11 years.
3. 〔语言能力〕Which advantage isn’t mentioned according to the passage?
A. Quality education.
B. Safe environment.
C. Diverse culture.
D. High scholarships.
4. 〔思维品质〕What’s the author’s attitude towards studying in Canada?
A. Indifferent.
B. Doubtful.
C. Supportive.
D. Opposing.
【素养解读】交流以语言为媒介,以文化为基础,与不同文化背景的人进行交流能开阔学生的视野,也能加深学生对自己国家文化的了解。留学是学习知识、了解多元文化、培养国际视野的一个重要途径,阅读相关主题的文本有利于提升学生的学习策略,培养学生的文化意识。
There is no doubt that to study abroad gives you an excellent opportunity to learn things which are very helpful in your career building. Today Canada has earned a good name in providing quality education and safe and healthy environment for its students. That is why more than 130, 000 international students enroll every year in famous Canadian universities. It is an ideal education destination and gives students a unique experience of education and its diverse arts and culture. Canada spends a lot on education and is ranked the highest in G7 countries.
To study in Canada is very cost-effective. These universities are affordable compared to other universities in the world such as in the US, New Zealand and the UK where cost of education and living is very high. According to a survey in 2006, Canada offered the lowest tuition fees for foreign students compared to the UK and Australia.
The low rate of crimes and the peaceful and safe environment of the country also attracts a lot of international students to Canadian universities. Canada has 92 universities and 175 community colleges and university degrees have three levels—Bachelor’s, Master’s and Doctoral.
A Bachelor’s degree in Canada is for three or four years’ full-time study depending on the nature of the programme you are doing. On the other hand, a Master’s degree consists of two years of study. For a Doctoral programme in Canadian universities, you require a minimum of three to four or sometimes five years of research and study.
You can also find many diploma and certification programmes in Canadian universities where the time is generally one year. Some of the Canadian universities are well-regarded worldwide and the degree and diploma gained from these Canadian universities are recognised globally and promise a bright future. After the completion of studies, a person could also find great job offers in Canada itself. International students require a work permit to work on campus.
1. 〔思维品质〕What can we infer from the passage?
A. Canada has 267 community colleges in all.
B. To study in Canada is cheaper than in Australia.
C. Canada is the richest one among G7 countries.
D. 130, 000 Chinese students come to Canada yearly.
2. 〔语言能力〕How long at least will it take to gain your Doctoral degrees if you go to university in Canada?
A. 8 years.
B. 9 years.
C. 10 years.
D. 11 years.
3. 〔语言能力〕Which advantage isn’t mentioned according to the passage?
A. Quality education.
B. Safe environment.
C. Diverse culture.
D. High scholarships.
4. 〔思维品质〕What’s the author’s attitude towards studying in Canada?
A. Indifferent.
B. Doubtful.
C. Supportive.
D. Opposing.
答案:
1. B 细节理解题。根据第二段中的“According to a survey in 2006, Canada offered the lowest tuition fees for foreign students compared to the UK and Australia.”可知,在加拿大上学比在澳大利亚上学便宜。故选B。
2. A 细节理解题。根据第四段内容可知,如果在加拿大的大学读本科并获得博士学位,至少需要花费8年时间。故选A。
3. D 细节理解题。根据第一段中的“Today Canada has earned a good name in providing quality education and safe and healthy environment for its students.”和“It is an ideal education destination and gives students a unique experience of education and its diverse arts and culture.”可知,在加拿大读书的优点是高质量的教育、安全的环境和多样的文化。文章并没有提到高额奖学金。故选D。
4. C 推理判断题。根据第一段中的“Today Canada has earned a good name in providing quality education and safe and healthy environment for its students.”和“It is an ideal education destination and gives students a unique experience of education and its diverse arts and culture.”、第二段中的“To study in Canada is very cost-effective.”及最后一段中的“Some of the Canadian universities are well-regarded worldwide and the degree and diploma gained from these Canadian universities are recognised globally and promise a bright future.”可知,作者想通过这篇文章来介绍在加拿大读书的优点,所以作者对在加拿大上大学持支持态度。故选C。
2. A 细节理解题。根据第四段内容可知,如果在加拿大的大学读本科并获得博士学位,至少需要花费8年时间。故选A。
3. D 细节理解题。根据第一段中的“Today Canada has earned a good name in providing quality education and safe and healthy environment for its students.”和“It is an ideal education destination and gives students a unique experience of education and its diverse arts and culture.”可知,在加拿大读书的优点是高质量的教育、安全的环境和多样的文化。文章并没有提到高额奖学金。故选D。
4. C 推理判断题。根据第一段中的“Today Canada has earned a good name in providing quality education and safe and healthy environment for its students.”和“It is an ideal education destination and gives students a unique experience of education and its diverse arts and culture.”、第二段中的“To study in Canada is very cost-effective.”及最后一段中的“Some of the Canadian universities are well-regarded worldwide and the degree and diploma gained from these Canadian universities are recognised globally and promise a bright future.”可知,作者想通过这篇文章来介绍在加拿大读书的优点,所以作者对在加拿大上大学持支持态度。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看