2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第34页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
Ⅵ. 阅读理解
“How can you be okay with living in a country so far away and so different?” “The language is so hard. How are you going to be able to find your way around?” These are the most common questions I heard after I told people I was going to study abroad in China, a country that seemed so far away. Why risk dealing with that when Paris or London would be so much more accessible?
But a part of studying abroad is about embracing(欣然接受)the inaccessible. I took Chinese in high school and fell in love with it. Ever since I started college, I was determined to study in China. Three years later, I made it happen.
Of course, it was not easy. At the airport, people spoke English so I didn't worry too much about finding my way around. And then I met other foreign students who would become my best friends for five straight months. But once leaving the airport and downtown areas, we were fully immersed(沉浸)in China. I lived in a more suburb-like(类似城郊的)area, more residential than the rest of Shanghai. People always looked at us curiously as we went about our days and few of them spoke English. It was awkward at first. Slowly, as we got more used to the language, people talked with us. Of course, they wanted to know the differences between living in America and living in China.
My roommate studied abroad in Ireland last semester while I was in China. There is nothing wrong with going to Europe, but if you want to broaden your horizons, I would suggest looking elsewhere. Living in a place that is so different from what I am used to gives me valuable experiences I can't get any other way. My Chinese teacher was so amazing and patient with us, and my other Chinese friends helped me through the difficult part of feeling out of place in the unknown. In a strange way, not being able to express everything I want brings me closer to people.
1. How did people feel when knowing the author's decision?
A. Excited.
B. Puzzled.
C. Appreciated.
D. Disappointed.
2. When did the author fall in love with Chinese?
A. When she started college.
B. When she was in high school.
C. Three years after she went to college.
D. The third year she studied in China.
3. What do we learn about the author's experience in China?
A. She failed to get on with other foreign students.
B. She once had difficulty finding her way to college.
C. She spent little time sightseeing in the rest of Shanghai.
D. She was uncomfortable with people's curious stares at first.
4. What might the author agree with according to the last paragraph?
A. Language won't be a problem for making friends.
B. It isn't wise for her roommate to study in Ireland.
C. Her English-speaking friends make China a place of comfort.
D. Nations need to clear up misunderstandings between each other.
“How can you be okay with living in a country so far away and so different?” “The language is so hard. How are you going to be able to find your way around?” These are the most common questions I heard after I told people I was going to study abroad in China, a country that seemed so far away. Why risk dealing with that when Paris or London would be so much more accessible?
But a part of studying abroad is about embracing(欣然接受)the inaccessible. I took Chinese in high school and fell in love with it. Ever since I started college, I was determined to study in China. Three years later, I made it happen.
Of course, it was not easy. At the airport, people spoke English so I didn't worry too much about finding my way around. And then I met other foreign students who would become my best friends for five straight months. But once leaving the airport and downtown areas, we were fully immersed(沉浸)in China. I lived in a more suburb-like(类似城郊的)area, more residential than the rest of Shanghai. People always looked at us curiously as we went about our days and few of them spoke English. It was awkward at first. Slowly, as we got more used to the language, people talked with us. Of course, they wanted to know the differences between living in America and living in China.
My roommate studied abroad in Ireland last semester while I was in China. There is nothing wrong with going to Europe, but if you want to broaden your horizons, I would suggest looking elsewhere. Living in a place that is so different from what I am used to gives me valuable experiences I can't get any other way. My Chinese teacher was so amazing and patient with us, and my other Chinese friends helped me through the difficult part of feeling out of place in the unknown. In a strange way, not being able to express everything I want brings me closer to people.
1. How did people feel when knowing the author's decision?
A. Excited.
B. Puzzled.
C. Appreciated.
D. Disappointed.
2. When did the author fall in love with Chinese?
A. When she started college.
B. When she was in high school.
C. Three years after she went to college.
D. The third year she studied in China.
3. What do we learn about the author's experience in China?
A. She failed to get on with other foreign students.
B. She once had difficulty finding her way to college.
C. She spent little time sightseeing in the rest of Shanghai.
D. She was uncomfortable with people's curious stares at first.
4. What might the author agree with according to the last paragraph?
A. Language won't be a problem for making friends.
B. It isn't wise for her roommate to study in Ireland.
C. Her English-speaking friends make China a place of comfort.
D. Nations need to clear up misunderstandings between each other.
答案:
语篇导读 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在中国留学的宝贵经历。 1. B 细节理解题。根据第一段“‘你怎么能接受住在一个如此遥远、如此不同的国家呢?’‘语言太难了。你怎么才能找到路呢?’这是我告诉别人我要去中国留学后最常听到的问题,这个国家似乎很遥远”可知,当人们知道作者的决定时,感到困惑。故选 B。 2. B 细节理解题。根据第二段中的“I took Chinese in high school and fell in love with it.”可知,作者是在高中的时候爱上中文的。故选 B。 3. D 细节理解题。根据第三段中的“People always looked at us curiously as we went about our days and few of them spoke English. It was awkward at first.”可知,一开始作者对人们好奇的目光感到不舒服。故选 D。 4. A 推理判断题。根据最后一段内容可推知,作者可能会认同语言对交朋友来说不是问题。故选 A。 长难句分析 Living in a place that is so different from 动名词作主语 that引导定语从句 what I am used to gives me valuable experiences I can't what引导宾语从句 谓语 间宾 直宾 定语从句 get any other way. 分析:其中在定语从句“I can't get any other way”中,关系代词 that 作宾语被省略了。 译文:住在一个和之前大不相同的地方所给予了我无法从别处获得的宝贵经历。
查看更多完整答案,请扫码查看