2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第122页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
阅读理解
【素养解读】读万卷书,行万里路,诗和远方是我们毕生的追求。通过旅行的方式了解外面的世界,学生们可以拓宽自己的视野,启迪自己思考人生,提升自身的学习能力和文化修养。
Hong Kong isn't the first place you'd expect to find a peaceful island. But in a quiet corner of Sai Kung district (西贡区), a tiny green island offers a rare glimpse into the past.
Nicknamed "Ghost Island", Yim Tin Tsai (盐田仔) was once home to a flourishing Hakka (客家) community. They settled on the empty island and built salt pans (盐田) to earn a living. When the salt pans were shut down more than 100 years ago, most residents turned to farming and fishing.
In the 1960s, more and more families moved to other places. The last of the villagers on the island had moved abroad by the 1990s, and, in the following years, Yim Tin Tsai lay empty.
If travellers had visited Yim Tin Tsai a decade ago, they would have found nothing but overgrown weeds and crumbling houses. That's exactly what villager Colin Chan saw when he returned to the island after 40 years. But, for him, the island represented something special—a unique side of Hong Kong's history and culture that shouldn't be forgotten.
"I came back here hoping to recover something I felt I had lost," Colin said. "I found the island was in ruins and I was very sad. This is the place I grew up. This is my father's home and his father's home."
In 1999, Colin was elected as village representative and began what would become a lifelong mission: to make the island come alive. Together with about 10 former villagers, Colin raised money to build a visitor centre for travellers. In 2004, a charitable foundation donated funds to renovate the island's historical chapel (小教堂). In 2005, UNESCO Asia-Pacific Heritage Awards for Cultural Heritage Conservation honoured the chapel with an award of merit (优异奖).
Motivated by this, the villagers organised a regular ferry schedule to enable travellers to reach the island, and set out to showcase the village's unique history. They built a heritage trail, repaired Hakka ancestral homes, created a museum, and even started an organic farm that sits at the foot of the church.
1. [文化意识] According to the article, the Hakka community (
A. all moved to other countries in the 1990s
B. settled on Yim Tin Tsai about 100 years ago
C. made a living by salt mining, farming and fishing on Yim Tin Tsai
D. found Yim Tin Tsai to be a fertile place when they had first arrived there
2. [语言能力] The word "crumbling" in Paragraph 4 could probably be replaced by (
A. frightened
B. broken
C. disappearing
D. decreasing
3. [语言能力] Which of the following is NOT a reason why Colin Chan came back to Yim Tin Tsai? (
A. Because he wanted to recover the special feeling of the place where he grew up.
B. Because as a village representative, he had the duty to bring the village back to life.
C. Because he didn't want to see the hometown of his father and grandfather in ruins.
D. Because he wanted to preserve Hong Kong's history and culture mirrored in the island.
4. [思维品质] We can learn from the article that (
A. UNESCO honoured Yim Tin Tsai with an award of merit in 2005
B. if travellers visit Yim Tin Tsai today, they will find it a lush, green island full of life
C. Colin Chan raised money to build a museum to showcase the village's unique history
D. the villagers on Yim Tin Tsai want to restore the salt pans which were closed
【素养解读】读万卷书,行万里路,诗和远方是我们毕生的追求。通过旅行的方式了解外面的世界,学生们可以拓宽自己的视野,启迪自己思考人生,提升自身的学习能力和文化修养。
Hong Kong isn't the first place you'd expect to find a peaceful island. But in a quiet corner of Sai Kung district (西贡区), a tiny green island offers a rare glimpse into the past.
Nicknamed "Ghost Island", Yim Tin Tsai (盐田仔) was once home to a flourishing Hakka (客家) community. They settled on the empty island and built salt pans (盐田) to earn a living. When the salt pans were shut down more than 100 years ago, most residents turned to farming and fishing.
In the 1960s, more and more families moved to other places. The last of the villagers on the island had moved abroad by the 1990s, and, in the following years, Yim Tin Tsai lay empty.
If travellers had visited Yim Tin Tsai a decade ago, they would have found nothing but overgrown weeds and crumbling houses. That's exactly what villager Colin Chan saw when he returned to the island after 40 years. But, for him, the island represented something special—a unique side of Hong Kong's history and culture that shouldn't be forgotten.
"I came back here hoping to recover something I felt I had lost," Colin said. "I found the island was in ruins and I was very sad. This is the place I grew up. This is my father's home and his father's home."
In 1999, Colin was elected as village representative and began what would become a lifelong mission: to make the island come alive. Together with about 10 former villagers, Colin raised money to build a visitor centre for travellers. In 2004, a charitable foundation donated funds to renovate the island's historical chapel (小教堂). In 2005, UNESCO Asia-Pacific Heritage Awards for Cultural Heritage Conservation honoured the chapel with an award of merit (优异奖).
Motivated by this, the villagers organised a regular ferry schedule to enable travellers to reach the island, and set out to showcase the village's unique history. They built a heritage trail, repaired Hakka ancestral homes, created a museum, and even started an organic farm that sits at the foot of the church.
1. [文化意识] According to the article, the Hakka community (
C
).A. all moved to other countries in the 1990s
B. settled on Yim Tin Tsai about 100 years ago
C. made a living by salt mining, farming and fishing on Yim Tin Tsai
D. found Yim Tin Tsai to be a fertile place when they had first arrived there
2. [语言能力] The word "crumbling" in Paragraph 4 could probably be replaced by (
B
).A. frightened
B. broken
C. disappearing
D. decreasing
3. [语言能力] Which of the following is NOT a reason why Colin Chan came back to Yim Tin Tsai? (
B
)A. Because he wanted to recover the special feeling of the place where he grew up.
B. Because as a village representative, he had the duty to bring the village back to life.
C. Because he didn't want to see the hometown of his father and grandfather in ruins.
D. Because he wanted to preserve Hong Kong's history and culture mirrored in the island.
4. [思维品质] We can learn from the article that (
B
).A. UNESCO honoured Yim Tin Tsai with an award of merit in 2005
B. if travellers visit Yim Tin Tsai today, they will find it a lush, green island full of life
C. Colin Chan raised money to build a museum to showcase the village's unique history
D. the villagers on Yim Tin Tsai want to restore the salt pans which were closed
答案:
1. C 细节理解题。根据第二段中的“They settled on the empty island and built salt pans(盐田) to earn a living. When the salt pans were shut down more than 100 years ago, most residents turned to farming and fishing.”可知,这些客家人在岛上定居后,建造盐田谋生,盐田关闭后,又转向务农和捕鱼。故选C。
2. B 词义猜测题。根据第四段中的“If travellers had visited Yim Tin Tsai a decade ago, they would have found nothing but overgrown weeds and crumbling houses.”可知,如果游客十年前来过盐田仔,那时的盐田仔已经变成荒岛,所以只会看到杂草丛生和摇摇欲坠的房屋。crumbling 表示“破碎的”,同义表达为broken。故选B。→形容词
3. B 细节理解题。根据第四段最后一句话以及第五段中的“I came back here hoping to recover something I felt I had lost,’ Colin said. ‘I found the island was in ruins and I was very sad. This is the place I grew up. This is my father's home and his father's home.’”可知,科林回到盐田仔的原因主要有:为了保存香港历史和文化独特的一面,为了找回自己已经失去的特殊感觉,为了不让自己父亲及祖父的家变为废墟。而B项是他回到盐田仔之后发生的事,不属于原因。故选B。
4. B 推理判断题。根据最后一段内容可知,村民们组织了定期轮渡接送游客,展示村庄独特历史,并修建了遗址古道,恢复了客家祖屋,创建了博物馆,开办了有机农场等。由此可推知,现在的盐田仔已经变成了一个生机勃勃的地方。故选B。
2. B 词义猜测题。根据第四段中的“If travellers had visited Yim Tin Tsai a decade ago, they would have found nothing but overgrown weeds and crumbling houses.”可知,如果游客十年前来过盐田仔,那时的盐田仔已经变成荒岛,所以只会看到杂草丛生和摇摇欲坠的房屋。crumbling 表示“破碎的”,同义表达为broken。故选B。→形容词
3. B 细节理解题。根据第四段最后一句话以及第五段中的“I came back here hoping to recover something I felt I had lost,’ Colin said. ‘I found the island was in ruins and I was very sad. This is the place I grew up. This is my father's home and his father's home.’”可知,科林回到盐田仔的原因主要有:为了保存香港历史和文化独特的一面,为了找回自己已经失去的特殊感觉,为了不让自己父亲及祖父的家变为废墟。而B项是他回到盐田仔之后发生的事,不属于原因。故选B。
4. B 推理判断题。根据最后一段内容可知,村民们组织了定期轮渡接送游客,展示村庄独特历史,并修建了遗址古道,恢复了客家祖屋,创建了博物馆,开办了有机农场等。由此可推知,现在的盐田仔已经变成了一个生机勃勃的地方。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看