2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高二英语选择性必修第二册人教版》

Ⅳ. 课文语法填空
Zhang Tao, who was eating at a restaurant, should owe his safety to a fellow diner, Chen Wei. During the dinner, he suddenly ____1____ (choke) on some steak, while what his friends could do was only slap him on the back ____2____ (desperate). Fortunately, Chen had learned how ____3____ (give) first aid in school. He remained calm and performed the Heimlich manoeuvre right away, thus forcing out the food instantly and ____4____ (make) Zhang breathe again.
The Heimlich manoeuvre, ____5____ was created by Henry Heimlich, an American doctor, has saved thousands of lives around the world. ____6____ (do) the Heimlich manoeuvre is quick, ____7____ (practice) and easy. However, ____8____ is not recommended to perform it on a small child, as it may hurt him.
With choking victims, every minute counts. So, we shouldn’t stand ____9____ and do nothing. We are all ____10____ (human) and we all have a responsibility to look after one another’s welfare.
1.
choked
2.
desperately
3.
to give
4.
making
5.
which

6.
Doing
7.
practical
8.
it
9.
by
10.
humans
答案: 1. choked 2. desperately 3. to give 4. making 5. which 6. Doing 7. practical 8. it 9. by 10. humans
Ⅴ. (2024·皖中联盟期末)阅读理解
Online Annual Refresher
This interactive yearly refresher course provides first aiders with an opportunity to practise and update their skills as qualified first aiders, at any time while their first aid certificates (证书) are valid (有效的).
Course description
Employers are legally required to ensure their first aiders are competent and maintain their skills throughout the three years in which their certificates are valid.
The Health and Safety Executive (HSE) strongly recommends that first aiders attend a refresher course once every year during this three - year period.
Course content
Session (阶段) 1:
Choking—30 minutes to complete.
After this session, you will be able to help an individual who is choking.
Session 2:
Chest Pains—30 minutes to complete.
After this session, you will be able to help an individual who is experiencing chest pains.
Session 3:
Severe Bleeds—45 minutes to complete.
After this session, you will be able to help an individual who is bleeding severely.
Session 4:
Recovery Position—45 minutes to complete.
After this session, you will be able to help an individual who is unresponsive and breathing normally.
Session 5:
Basic Life Support & AED (Automated External Defibrillator)—30 minutes to complete.
After this session, you will be able to help an individual who is unresponsive and not breathing normally.
Booking details
Please click this button below if you are the person who wishes to buy and sign up for the course. You will be directed to our Learner Management System where you will be asked to log in or register for an account. You will then be given the option to buy access to the course.
1. What is HSE’s suggestion for first aiders?
A. Buying a four - year first aid course.
B. Attending a yearly refresher course.
C. Updating identity information regularly.
D. Downloading their certificates from the Internet.
2. At which session can first aiders learn how to help people with chest pains?
A. Session 1.
B. Session 2.
C. Session 3.
D. Session 4.
3. What is the text?
A. A news report.
B. A diary entry.
C. A research article.
D. An advertisement.
答案: 语篇导读 本文是一篇应用文。文章介绍了一个有关急救的课程。
1. B 细节理解题。根据 Course description 部分“The Health and Safety Executive (HSE) strongly recommends that first aiders attend a refresher course once every year during this three-year period.”可知,健康与安全执行局建议急救员每年参加一次进修课程。故选 B。
2. B 细节理解题。根据 Session 2 对应的内容“After this session, you will be able to help an individual who is experiencing chest pains.”可知,在第二阶段,急救员可以学习如何帮助胸痛患者。故选 B。
3. D 推理判断题。通读全文,尤其是第一段以及最后一段中的“Please click this button below if you are the person who wishes to buy and sign up for the course. 可推知,本文是一则网页广告。故选 D。
词汇拓展
interactive yearly refresher course 互动式年度进修课程
recovery position 恢复姿势 unresponsive adj. 无反应的

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭