2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第88页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
D(2025·甘肃兰州第一中学期末)
The biggest criticism (批评) of social networking is that our young people are losing their offline friends to online friends. In fact there is a lot of research that shows these criticisms are generally unfounded. Research by the Pew Internet and American Life Project found that people are not replacing offline friends with online companions but are using them to support their offline relationships.
However, there is one part of social networking that is deeply worrying. We find ourselves in a hyper-connected world where people access social media day and night, excited to make announcements about the tiniest details of their lives. Research is starting to show that this culture is negatively affecting not our friendships but our character.
Professor Larry Rosen, in his book *iDisorder*, says that young people who overuse social networking sites can become vain, aggressive. But perhaps an even more disturbing effect is that one of our most basic emotions seems to be disappearing—empathy. This is the emotion that bonds us together; it allows us to see the world from our friends, points of view. Without it, we are far less able to connect and form meaningful adult relationships.
Sherry Turkle, a professor of Social Studies of Science and Technology at MIT, suggests that people are no longer comfortable being alone. This is something confirmed by a study where 200 university students were asked to go without social media for 24 hours. Many admitted an addiction to their online social network; most complained that they felt cut off from their family and friends. But being alone is a time, Turkle argues, when we self-reflect and get in touch with who we really are. It is only when we do this that we can make meaningful friendships with others. She believes, as is the title of her book, that we are simply “Alone Together”.
These potential changes in our characters are rather disturbing. If nothing is done, our young people could well be in trouble. Therefore, suggestions about ways to encourage our young people to avoid the problems of social networking should be made, so they can develop the kinds of friendships that are required to grow into well-adjusted and happy adults.
32. What does the underlined word “unfounded” in Paragraph 1 probably mean?
A. Undoubted. B. False.
C. Acceptable. D. Illegal.
33. What can we learn from the passage?
A. The advantages of social media outweigh the disadvantages.
B. Young people tend to develop offline friendships.
C. Young people can’t go without social media.
D. We are becoming unable to understand others well.
34. According to Sherry Turkle, how can we make meaningful friendships with others?
A. By getting in touch with online friends.
B. By avoiding the problems of social networking.
C. By reflecting and getting in touch with ourselves.
D. By having discussions with a much more diverse set of people.
35. What does the passage mainly talk about?
A. Internet culture causes various problems.
B. We are losing some most important emotions.
C. Online friendships do good to offline friendships.
D. Social networking affects young people’s personalities.
The biggest criticism (批评) of social networking is that our young people are losing their offline friends to online friends. In fact there is a lot of research that shows these criticisms are generally unfounded. Research by the Pew Internet and American Life Project found that people are not replacing offline friends with online companions but are using them to support their offline relationships.
However, there is one part of social networking that is deeply worrying. We find ourselves in a hyper-connected world where people access social media day and night, excited to make announcements about the tiniest details of their lives. Research is starting to show that this culture is negatively affecting not our friendships but our character.
Professor Larry Rosen, in his book *iDisorder*, says that young people who overuse social networking sites can become vain, aggressive. But perhaps an even more disturbing effect is that one of our most basic emotions seems to be disappearing—empathy. This is the emotion that bonds us together; it allows us to see the world from our friends, points of view. Without it, we are far less able to connect and form meaningful adult relationships.
Sherry Turkle, a professor of Social Studies of Science and Technology at MIT, suggests that people are no longer comfortable being alone. This is something confirmed by a study where 200 university students were asked to go without social media for 24 hours. Many admitted an addiction to their online social network; most complained that they felt cut off from their family and friends. But being alone is a time, Turkle argues, when we self-reflect and get in touch with who we really are. It is only when we do this that we can make meaningful friendships with others. She believes, as is the title of her book, that we are simply “Alone Together”.
These potential changes in our characters are rather disturbing. If nothing is done, our young people could well be in trouble. Therefore, suggestions about ways to encourage our young people to avoid the problems of social networking should be made, so they can develop the kinds of friendships that are required to grow into well-adjusted and happy adults.
32. What does the underlined word “unfounded” in Paragraph 1 probably mean?
A. Undoubted. B. False.
C. Acceptable. D. Illegal.
33. What can we learn from the passage?
A. The advantages of social media outweigh the disadvantages.
B. Young people tend to develop offline friendships.
C. Young people can’t go without social media.
D. We are becoming unable to understand others well.
34. According to Sherry Turkle, how can we make meaningful friendships with others?
A. By getting in touch with online friends.
B. By avoiding the problems of social networking.
C. By reflecting and getting in touch with ourselves.
D. By having discussions with a much more diverse set of people.
35. What does the passage mainly talk about?
A. Internet culture causes various problems.
B. We are losing some most important emotions.
C. Online friendships do good to offline friendships.
D. Social networking affects young people’s personalities.
答案:
32. B 词义猜测题。根据画线词上文“The biggest criticism (批评) of social networking is that our young people are losing their offline friends to online friends.”可知,目前存在对社交网络的批评,批评的观点认为社交网络会让人们失去线下朋友。以及下文“Research by the Pew Internet and American Life Project ... shows the opposite: technology use actually strengthens offline relationships.”可知,研究发现和这些批评的观点并不相符。由此可推测出,这些批评一般来说是没有事实依据的。unfounded 意为“不依据事实的”,与 B 项“错误的,不真实的”意思最接近。故选 B。
33. D 推理判断题。根据第三段“But perhaps an even more disturbing effect ... connect and form meaningful adult relationships.”可推知,我们越来越不能很好地理解别人。故选 D。
34. C 细节理解题。根据第四段“But being alone is a time, Turkle argues, when we self-reflect and get in touch with who we really are. It is only when we do this that we can make meaningful friendships with others.”可知,Turkle 认为与他人建立有意义的友谊的方式是自我反思并接触自我。故选 C。
35. D 主旨大意题。根据第二段“However, there is one part of social networking that is deeply worrying. ... to show that this culture is negatively affecting not our friendships but our character.”结合文章主要讲述了社交网络有助于让我们与比现实世界中更加多元的人交流,提升我们的幸福感,它不会对我们的友谊产生负面影响,但会对我们的性格产生负面影响,所以需要提出建议避免社交网络的问题可知,这篇文章主要讲了社交网络影响年轻人的个性。故选 D。
33. D 推理判断题。根据第三段“But perhaps an even more disturbing effect ... connect and form meaningful adult relationships.”可推知,我们越来越不能很好地理解别人。故选 D。
34. C 细节理解题。根据第四段“But being alone is a time, Turkle argues, when we self-reflect and get in touch with who we really are. It is only when we do this that we can make meaningful friendships with others.”可知,Turkle 认为与他人建立有意义的友谊的方式是自我反思并接触自我。故选 C。
35. D 主旨大意题。根据第二段“However, there is one part of social networking that is deeply worrying. ... to show that this culture is negatively affecting not our friendships but our character.”结合文章主要讲述了社交网络有助于让我们与比现实世界中更加多元的人交流,提升我们的幸福感,它不会对我们的友谊产生负面影响,但会对我们的性格产生负面影响,所以需要提出建议避免社交网络的问题可知,这篇文章主要讲了社交网络影响年轻人的个性。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看