2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
C(2025·辽宁凌源期末)
跨学科 Researchers say a number of bird species are in danger of dying out due to habitat loss and nesting places’ disappearance.
These birds depend on previous flight paths across countries which frequently fail to protect the spots where birds can rest, recover, and feed. Researchers examined the migration (迁徙) routes of almost 1, 500 bird species, finding that nearly 91% of them passed through dangerous areas.
The primary threat to these migratory birds is the process in which towns grow larger as more people come to live in there. Buildings and pavements have covered the places where birds stop and feed as they move from one part of the world to another. A researcher involved in the study remarked, “Numerous habitats have been lost due to the growth of urban industry, and agriculture.”
Researchers explain that the core problem is that many of these tiny birds die during their migration due to the absence of safe places to eat and rest. Without these stops, they cannot rebuild their energy for the next parts of their trip. Countries in North Africa, Central Asia, and on the East Asian shores are facing the issue of protecting land for birds’ conservation.
The researchers say these countries do not have enough areas that are safe for birds. One species that is extinct now is the Eskimo curlew, with one scientist saying, “With each species we lose, our world becomes a little less rich.”
The researchers emphasise the need for international collaboration to establish safe rest areas for birds that cross national borders. They stress this by pointing out that although one country may establish protected areas for migratory birds, the absence of similar protections in a neighbouring country could result in a bird’s death.
Speaking to *the Los Angeles Times*, one researcher suggests small but meaningful changes, like enlarging the growth of native plants or taking steps to prevent domestic cats from entering bird-populated zones, which could greatly improve the safety and survival rates of these winged travellers.
28. What is the elementary threat to migratory birds?
A. Animal hunters.
B. City development.
C. Lack of water.
D. Natural disasters.
29. 新考法 What does the underlined word “collaboration” in Paragraph 6 mean?
A. Partnership.
B. Organisation.
C. Investigation.
D. Movement.
30. What do scientists suggest to protect the migrating birds?
A. Putting up more tall buildings.
B. Introducing more domestic cats.
C. Using more poisons to kill insects.
D. Planting a large number of native plants.
31. What is the author’s purpose in writing the text?
A. To promote the protection of birds’ habitats.
B. To present solutions to the issue of birds’ habitats.
C. To inform that many bird species are endangered.
D. To find the causes behind the loss of birds’ habitats.
跨学科 Researchers say a number of bird species are in danger of dying out due to habitat loss and nesting places’ disappearance.
These birds depend on previous flight paths across countries which frequently fail to protect the spots where birds can rest, recover, and feed. Researchers examined the migration (迁徙) routes of almost 1, 500 bird species, finding that nearly 91% of them passed through dangerous areas.
The primary threat to these migratory birds is the process in which towns grow larger as more people come to live in there. Buildings and pavements have covered the places where birds stop and feed as they move from one part of the world to another. A researcher involved in the study remarked, “Numerous habitats have been lost due to the growth of urban industry, and agriculture.”
Researchers explain that the core problem is that many of these tiny birds die during their migration due to the absence of safe places to eat and rest. Without these stops, they cannot rebuild their energy for the next parts of their trip. Countries in North Africa, Central Asia, and on the East Asian shores are facing the issue of protecting land for birds’ conservation.
The researchers say these countries do not have enough areas that are safe for birds. One species that is extinct now is the Eskimo curlew, with one scientist saying, “With each species we lose, our world becomes a little less rich.”
The researchers emphasise the need for international collaboration to establish safe rest areas for birds that cross national borders. They stress this by pointing out that although one country may establish protected areas for migratory birds, the absence of similar protections in a neighbouring country could result in a bird’s death.
Speaking to *the Los Angeles Times*, one researcher suggests small but meaningful changes, like enlarging the growth of native plants or taking steps to prevent domestic cats from entering bird-populated zones, which could greatly improve the safety and survival rates of these winged travellers.
28. What is the elementary threat to migratory birds?
A. Animal hunters.
B. City development.
C. Lack of water.
D. Natural disasters.
29. 新考法 What does the underlined word “collaboration” in Paragraph 6 mean?
A. Partnership.
B. Organisation.
C. Investigation.
D. Movement.
30. What do scientists suggest to protect the migrating birds?
A. Putting up more tall buildings.
B. Introducing more domestic cats.
C. Using more poisons to kill insects.
D. Planting a large number of native plants.
31. What is the author’s purpose in writing the text?
A. To promote the protection of birds’ habitats.
B. To present solutions to the issue of birds’ habitats.
C. To inform that many bird species are endangered.
D. To find the causes behind the loss of birds’ habitats.
答案:
28.B 细节理解题。根据第三段中的“The primary threat to these migratory birds is the process in which towns grow larger as more people come to live in there.”可知,城市发展是候鸟面临的基本威胁。故选B。29.A 词义猜测题。根据画线词下文“They stress this by pointing out that although one country may establish protected areas for migratory birds,the absence of similar protections in a neighbouring country could result in a bird's death.”可知,建立跨国界的鸟类安全的休息区需要各个国家一起合作,所以“collaboration”在此处意为“合作”。故选A。30.D 细节理解题。根据最后一段“Speaking to the Los Angeles Times,... which could greatly improve the safety and survival rates of these winged travellers.”可知,科学家们建议种植大量本土植物来保护候鸟。故选D。31.A 推理判断题。根据第一段“Researchers say a number of bird species are in danger of dying out due to habitat loss and nesting places' disappearance.”和最后一段“Speaking to the Los Angeles Times,... which could greatly improve the safety and survival rates of these winged travellers.”可知,短文主要讲述了鸟类面临着灭绝的危险,以及研究人员给出的保护鸟类的建议,由此可推测出作者写这篇文章的目的是促进鸟类栖息地的保护。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看