2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第87页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
C(2025·广西贵百河武鸣高中期中)
Between 1997 and 2007, it seemed that every child was reading J. K. Rowling’s *Harry Potter* series. Kids worldwide spent long hours reading the thick hardcovers two, three, four, or more times. But since the dawn of the 21st century, when digital reading of website articles, blogs, emails, social media posts, and chats began replacing print reading, the rate of children who read for fun has fallen suddenly. We may never again see another book series catch kids’ attention as *Harry Potter* did.
A recent analysis finds that digital reading may negatively affect kids’ reading comprehension skills. In 2011, scientists reviewed 99 studies exploring the effect of print reading on children’s comprehension skills. They found the more the kids were exposed to print reading, the better they were able to understand and recall what they were reading. Moreover, as young readers consumed longer and more complex texts, their reading abilities improved, causing them to pursue even more complex written works, further boosting their abilities.
For the new analysis, scientists collected 26 studies with close to 470,000 participants. Each study explored the effect of leisure-time digital reading on comprehension. They found that digital reading improves comprehension skills, but the beneficial effect is between six and seven times smaller than print reading, and it’s the smallest for children.
Because the youth tend to have weak impulse (冲动) control, they can be more susceptible (易受影响的) to distractions than adults when engaging in digital reading. They are also less likely to have mastered vocabulary and grammar rules, meaning they will be exposed to more fundamental writing on social media and in chats with friends. So parents and teachers should limit kids’ time with digital content, or at least emphasise print works or using basic e-readers with ink-screens. A 2019 study for the most part showed no difference in reading comprehension when reading works in print form vs on an e-reader, like the Kindle.
Will teens follow their elders’ advice? People of Generation Z (aged 13—29) are not only reading more books per month (probably for pleasure) than those of Generation Y (aged 30—44) but also reading more print books than their older brothers. I hope more subsequent generations come back to print books.
28. What phenomenon does the author describe at the beginning of the text?
A. Print books are too hard to understand.
B. Kids still enjoy reading the *Harry Potter* series.
C. Kids’ passion for print reading has greatly declined.
D. Social media has changed people’s way of having fun.
29. Which term can best describe the relationship between print reading and kids’ reading abilities?
A. A positive cycle.
B. A role effect.
C. A butterfly effect.
D. A random change.
30. What might the author advise parents and teachers to do?
A. Use e-readers with colourful screens.
B. Reduce kids’ exposure to digital content.
C. Encourage kids to read more fantasy novels.
D. Expose kids to merely fundamental writing.
31. 新考法 What’s the author’s attitude towards the future return of print reading?
A. Doubtful. B. Pessimistic.
C. Positive. D. Indifferent.
Between 1997 and 2007, it seemed that every child was reading J. K. Rowling’s *Harry Potter* series. Kids worldwide spent long hours reading the thick hardcovers two, three, four, or more times. But since the dawn of the 21st century, when digital reading of website articles, blogs, emails, social media posts, and chats began replacing print reading, the rate of children who read for fun has fallen suddenly. We may never again see another book series catch kids’ attention as *Harry Potter* did.
A recent analysis finds that digital reading may negatively affect kids’ reading comprehension skills. In 2011, scientists reviewed 99 studies exploring the effect of print reading on children’s comprehension skills. They found the more the kids were exposed to print reading, the better they were able to understand and recall what they were reading. Moreover, as young readers consumed longer and more complex texts, their reading abilities improved, causing them to pursue even more complex written works, further boosting their abilities.
For the new analysis, scientists collected 26 studies with close to 470,000 participants. Each study explored the effect of leisure-time digital reading on comprehension. They found that digital reading improves comprehension skills, but the beneficial effect is between six and seven times smaller than print reading, and it’s the smallest for children.
Because the youth tend to have weak impulse (冲动) control, they can be more susceptible (易受影响的) to distractions than adults when engaging in digital reading. They are also less likely to have mastered vocabulary and grammar rules, meaning they will be exposed to more fundamental writing on social media and in chats with friends. So parents and teachers should limit kids’ time with digital content, or at least emphasise print works or using basic e-readers with ink-screens. A 2019 study for the most part showed no difference in reading comprehension when reading works in print form vs on an e-reader, like the Kindle.
Will teens follow their elders’ advice? People of Generation Z (aged 13—29) are not only reading more books per month (probably for pleasure) than those of Generation Y (aged 30—44) but also reading more print books than their older brothers. I hope more subsequent generations come back to print books.
28. What phenomenon does the author describe at the beginning of the text?
A. Print books are too hard to understand.
B. Kids still enjoy reading the *Harry Potter* series.
C. Kids’ passion for print reading has greatly declined.
D. Social media has changed people’s way of having fun.
29. Which term can best describe the relationship between print reading and kids’ reading abilities?
A. A positive cycle.
B. A role effect.
C. A butterfly effect.
D. A random change.
30. What might the author advise parents and teachers to do?
A. Use e-readers with colourful screens.
B. Reduce kids’ exposure to digital content.
C. Encourage kids to read more fantasy novels.
D. Expose kids to merely fundamental writing.
31. 新考法 What’s the author’s attitude towards the future return of print reading?
A. Doubtful. B. Pessimistic.
C. Positive. D. Indifferent.
答案:
28. C 细节理解题。根据第一段第三句可知,孩子们对纸质阅读的热情已大大下降。故选 C。
29. A 推理判断题。根据第二段最后一句可知,随着阅读文本长度和难度的增加,孩子的阅读能力会相应提高,这又促使他们阅读更加复杂的作品,从而进一步提高阅读能力,这是个良性循环。故选 A。
30. B 细节理解题。根据第四段第三句可知,作者建议家长和老师应该限制孩子接触数字内容的时间。故选 B。
31. C 推理判断题。根据最后一段“Will teens follow their elders' advice?... I hope more subsequent generations come back to print books.”可知,Z 时代的人(互联网世代)比 Y 时代(千禧一代)的人更喜欢阅读纸质书籍,这表明作者对未来纸质阅读的回归持积极的态度。故选 C。
29. A 推理判断题。根据第二段最后一句可知,随着阅读文本长度和难度的增加,孩子的阅读能力会相应提高,这又促使他们阅读更加复杂的作品,从而进一步提高阅读能力,这是个良性循环。故选 A。
30. B 细节理解题。根据第四段第三句可知,作者建议家长和老师应该限制孩子接触数字内容的时间。故选 B。
31. C 推理判断题。根据最后一段“Will teens follow their elders' advice?... I hope more subsequent generations come back to print books.”可知,Z 时代的人(互联网世代)比 Y 时代(千禧一代)的人更喜欢阅读纸质书籍,这表明作者对未来纸质阅读的回归持积极的态度。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看