2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
Ⅶ. (2024·吉林毓文中学期末)七选五
主题语境: 人与自然 语篇类型: 说明文 建议用时: 7
跨学科 For a bird to fly hundreds or thousands of miles each spring and fall is a difficult and dangerous journey, one that not all birds survive. 1 ______ There is more than one single reason for different birds to migrate (迁移), but it all comes down to survival.
Migrating for a Meal
For all birds, one of the main driving forces behind migration is food scarcity. If all birds were to stay in the south year - round, food would become scarce and breeding (繁殖) would be less successful. 2 ______ As the food supplies then decrease in the fall, they return to the south.
Migrating for Their Family
Over millions of years, birds have developed different migration patterns, timing and destinations to live around the world to breed. This helps birds take advantage of a wide variety of suitable conditions to raise their young. 3 ______
Migrating for Climate
4 ______ And changes in those climates can affect migration. Many birds leave the northern breeding grounds, for example, when temperatures begin to fall and they need warmer habitats. Similarly, the hottest southern places can be bad for raising fine chicks, and it is better to lay eggs further north in cooler areas.
Migrating for Predators (捕食者)
5 ______ Birds that migrate to different habitats can avoid being eaten by predators, giving their young a better chance of growing up. Many birds even migrate to certain habitats that are nearly impossible for predators to arrive, such as coastal cliffs or rocky offshore islands.
A. So why do birds migrate?
B. So how do little birds migrate?
C. This increases the survival chances of the chicks.
D. Birds have adapted themselves to global climate changes.
E. Birds have developed different types of feathers to survive different climates.
F. Habitats that have rich food sources year - round also attract a greater number of predators that can threaten nests.
G. But as food sources are rich in the north each spring, millions of birds migrate to those areas to take advantage of it.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
主题语境: 人与自然 语篇类型: 说明文 建议用时: 7
跨学科 For a bird to fly hundreds or thousands of miles each spring and fall is a difficult and dangerous journey, one that not all birds survive. 1 ______ There is more than one single reason for different birds to migrate (迁移), but it all comes down to survival.
Migrating for a Meal
For all birds, one of the main driving forces behind migration is food scarcity. If all birds were to stay in the south year - round, food would become scarce and breeding (繁殖) would be less successful. 2 ______ As the food supplies then decrease in the fall, they return to the south.
Migrating for Their Family
Over millions of years, birds have developed different migration patterns, timing and destinations to live around the world to breed. This helps birds take advantage of a wide variety of suitable conditions to raise their young. 3 ______
Migrating for Climate
4 ______ And changes in those climates can affect migration. Many birds leave the northern breeding grounds, for example, when temperatures begin to fall and they need warmer habitats. Similarly, the hottest southern places can be bad for raising fine chicks, and it is better to lay eggs further north in cooler areas.
Migrating for Predators (捕食者)
5 ______ Birds that migrate to different habitats can avoid being eaten by predators, giving their young a better chance of growing up. Many birds even migrate to certain habitats that are nearly impossible for predators to arrive, such as coastal cliffs or rocky offshore islands.
A. So why do birds migrate?
B. So how do little birds migrate?
C. This increases the survival chances of the chicks.
D. Birds have adapted themselves to global climate changes.
E. Birds have developed different types of feathers to survive different climates.
F. Habitats that have rich food sources year - round also attract a greater number of predators that can threaten nests.
G. But as food sources are rich in the north each spring, millions of birds migrate to those areas to take advantage of it.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
答案:
Ⅶ. 语篇导读 本文是一篇说明文。文章分析了鸟类迁徙的原因。
1.A 本处需要一个主题句。本文主要分析了鸟类迁徙的原因,A项符合主题句的要求,且前后句一问一答,前后呼应,语意连贯。故选A。
2.G 后一句讲到秋天北方食物减少,鸟类飞回温暖的南方,故可判断前一句应讲鸟类北飞的情形。故选G。
3.C 鸟类迁徙的另一个原因是为了利用各种有利条件繁殖后代,延续家族,这些有利条件提高了小鸟的成活率。故选C。
4.E 根据小标题“Migrating for Climate”可知,本段主要讲鸟类因气候的原因迁徙,故E项最佳。选项中的climate是解题的关键。D项中虽然也出现了“climate”这个关键词,但是与小标题提示的主旨不相符,此处并不是说鸟类已经适应了全球气候变化。故选E。
5.F 本段主要讲鸟类因为避开肉食动物而迁徙,predators是一个重要的信息线索词。故选F。
1.A 本处需要一个主题句。本文主要分析了鸟类迁徙的原因,A项符合主题句的要求,且前后句一问一答,前后呼应,语意连贯。故选A。
2.G 后一句讲到秋天北方食物减少,鸟类飞回温暖的南方,故可判断前一句应讲鸟类北飞的情形。故选G。
3.C 鸟类迁徙的另一个原因是为了利用各种有利条件繁殖后代,延续家族,这些有利条件提高了小鸟的成活率。故选C。
4.E 根据小标题“Migrating for Climate”可知,本段主要讲鸟类因气候的原因迁徙,故E项最佳。选项中的climate是解题的关键。D项中虽然也出现了“climate”这个关键词,但是与小标题提示的主旨不相符,此处并不是说鸟类已经适应了全球气候变化。故选E。
5.F 本段主要讲鸟类因为避开肉食动物而迁徙,predators是一个重要的信息线索词。故选F。
查看更多完整答案,请扫码查看