2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第106页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
Ⅳ. (2025·河南洛阳期中)阅读理解
主题语境: 人与社会 语篇类型: 夹叙夹议文 建议用时: 8
新情境 Different cultures have various festivals, but the joy and eagerness are the same. For us adults, celebrations are a way of taking a break from heavy work, reliving past memories, and keeping traditions alive, but what about children?
Well, for our kids, this is the perfect time to learn and enrich their lives with knowledge. At festivals, I remember, I introduced the value and importance of personal connections and cultural treasure to my kids while they were having fun. Child experts strongly suggest that parents tell their kids various rituals(仪式) of the festivals and have them join in celebratory activities.
I think every festival has a rich backstory, and every story has plenty of lessons and values to teach. Besides, historical and geographical backgrounds connected with festivals give reasons why we celebrate festivals with specific rituals.
Kids need to have a deep-rooted understanding of the identity (身份) of their culture and traditions. Because this not only helps in developing a positive sense of identity but also pushes kids to connect with their cultures through rituals, native decorations, food, etc., to keep continuity over generations. Thus, parents should make kids a central part of all festivals.
It is no secret that gifts bring joy and excitement to children. Every time I give gifts to my kids, I find the gifts excite their senses and make them feel valued. I must make my kids believe that their families care about their interests and desires. Thus, gifting is a meaningful way to express feelings to kids. What's more, the act of giving and receiving gifts helps develop feelings of care and kindness.
1. What do festivals mean for children?
A. A perfect time to have a rest.
B. A chance to increase knowledge.
C. A memory of their old days.
D. An effort to protect traditions.
2. Why should kids be "a central part of all festivals"?
A. They enjoy festival backstories.
B. They love history and geography.
C. They must know who they are.
D. They can bring much happiness.
3. Who are the intended readers of the text?
A. Kids.
B. Teachers.
C. Headmasters.
D. Parents.
4. What is a suitable title of the passage?
A. Importance of Festivals in Kids' Life
B. Parents' Role in Celebrating Festivals
C. Benefits of Festival Rituals to Kids
D. Principles of Kids' Love for Festivals
主题语境: 人与社会 语篇类型: 夹叙夹议文 建议用时: 8
新情境 Different cultures have various festivals, but the joy and eagerness are the same. For us adults, celebrations are a way of taking a break from heavy work, reliving past memories, and keeping traditions alive, but what about children?
Well, for our kids, this is the perfect time to learn and enrich their lives with knowledge. At festivals, I remember, I introduced the value and importance of personal connections and cultural treasure to my kids while they were having fun. Child experts strongly suggest that parents tell their kids various rituals(仪式) of the festivals and have them join in celebratory activities.
I think every festival has a rich backstory, and every story has plenty of lessons and values to teach. Besides, historical and geographical backgrounds connected with festivals give reasons why we celebrate festivals with specific rituals.
Kids need to have a deep-rooted understanding of the identity (身份) of their culture and traditions. Because this not only helps in developing a positive sense of identity but also pushes kids to connect with their cultures through rituals, native decorations, food, etc., to keep continuity over generations. Thus, parents should make kids a central part of all festivals.
It is no secret that gifts bring joy and excitement to children. Every time I give gifts to my kids, I find the gifts excite their senses and make them feel valued. I must make my kids believe that their families care about their interests and desires. Thus, gifting is a meaningful way to express feelings to kids. What's more, the act of giving and receiving gifts helps develop feelings of care and kindness.
1. What do festivals mean for children?
A. A perfect time to have a rest.
B. A chance to increase knowledge.
C. A memory of their old days.
D. An effort to protect traditions.
2. Why should kids be "a central part of all festivals"?
A. They enjoy festival backstories.
B. They love history and geography.
C. They must know who they are.
D. They can bring much happiness.
3. Who are the intended readers of the text?
A. Kids.
B. Teachers.
C. Headmasters.
D. Parents.
4. What is a suitable title of the passage?
A. Importance of Festivals in Kids' Life
B. Parents' Role in Celebrating Festivals
C. Benefits of Festival Rituals to Kids
D. Principles of Kids' Love for Festivals
答案:
语篇导读 本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了节日对于孩子们的重要意义,孩子们在节日中可以学到什么,并给孩子们过节日提供了建议。 1. B 细节理解题。由第二段中“Well, for our kids, this is the perfect time to learn and enrich their lives with knowledge.”可知,节日对孩子们意味着增加知识的机会。故选 B。 2. C 推理判断题。由第四段中内容可知,让孩子成为节日的中心是为了帮助他们了解自己的文化身份,知道自己是谁。故选 C。 3. D 推理判断题。由全文内容(多次提到 parents),第二段中“Well, for our kids, this is the perfect time to learn and enrich their lives with knowledge.”和最后一段中“It is no secret that gifts bring joy and excitement to children.”可知,本文意在指导父母如何通过节日教育孩子,因此目标读者是父母。故选 D。 4. A 主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了节日对于孩子们的重要意义,孩子们在节日中可以学到什么,并对给孩子们过节日提供了建议,A 项“节日在孩子生活中的重要性”适合作标题。故选 A。
Ⅴ. (2025·山西怀仁多校联考期中)完形填空
主题语境: 人与自我 语篇类型: 记叙文 建议用时: 15
跨学科 Friday night meant a family dinner for me at home. There would be discussions and laughter. Even so, I 1 those moments.
Preparations for the dinner would begin 2 that day. As both my parents worked, sometimes I would be given instructions to 3 the chicken in the oven (烤箱) after school. I would repeat the 4 process like a cooking machine. The only 5 was my mother's chicken soup. Once the dinner was ready, the table would be 6. A white lace cloth, the good china, napkins. Though I failed to see any 7, I had to light the candles with my mum.
Years later, my father passed away, and then my mother insisted on going to live in a care home. I seemed to be totally 8 from the boring tradition, but I didn't feel 9. I missed the chicken soup. Although I have her recipe, I've never actually 10 the soup myself. I missed the warm-lighted candles. Standing together, we'd make 11 with our hands around the lit candles, bringing the light into our hearts.
That's why I accepted 12 when my husband advised to 13 the tradition "I can help with the soup". If there's one thing I've 14, these family traditions are really worth cherishing before they 15, from the chicken soup recipes to lighting candles.
1. (
2. (
3. (
4. (
5. (
6. (
7. (
8. (
9. (
10. (
11. (
12. (
13. (
14. (
15. (
主题语境: 人与自我 语篇类型: 记叙文 建议用时: 15
跨学科 Friday night meant a family dinner for me at home. There would be discussions and laughter. Even so, I 1 those moments.
Preparations for the dinner would begin 2 that day. As both my parents worked, sometimes I would be given instructions to 3 the chicken in the oven (烤箱) after school. I would repeat the 4 process like a cooking machine. The only 5 was my mother's chicken soup. Once the dinner was ready, the table would be 6. A white lace cloth, the good china, napkins. Though I failed to see any 7, I had to light the candles with my mum.
Years later, my father passed away, and then my mother insisted on going to live in a care home. I seemed to be totally 8 from the boring tradition, but I didn't feel 9. I missed the chicken soup. Although I have her recipe, I've never actually 10 the soup myself. I missed the warm-lighted candles. Standing together, we'd make 11 with our hands around the lit candles, bringing the light into our hearts.
That's why I accepted 12 when my husband advised to 13 the tradition "I can help with the soup". If there's one thing I've 14, these family traditions are really worth cherishing before they 15, from the chicken soup recipes to lighting candles.
1. (
D
)2. (
A
)3. (
B
)4. (
C
)5. (
B
)6. (
D
)7. (
A
)8. (
A
)9. (
B
)10. (
C
)11. (
C
)12. (
A
)13. (
D
)14. (
D
)15. (
C
)
答案:
语篇导读 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者回忆家庭传统,特别是准备晚餐和点蜡烛的温馨时刻,以及这些传统在父母离去后的延续。 1. D 考查动词词义辨析。A. remembered 记得;B. chose 选择;C. enjoyed 享受;D. hated 讨厌。根据下文“I would repeat the 4 process like a cooking machine.”可知,作者会像一台烹饪机器一样重复这个过程,所以她讨厌那些时光。故选 D。 2. A 考查副词词义辨析。A. early 早地;B. late 晚地;C. already 已 经;D. again 再 次。根 据 上 文“Preparations for the dinner”可知,准备晚餐需要时间,所以很早就开始准备。故选 A。 3. B 考查动词词义辨析。A. kill 杀死;B. get 使处于;C. add 加;D. count 计算。根据下文“the chicken in the oven after school”可知,这里指作者将鸡放进烤箱,即使鸡处于烤箱里。故选 B。 4. C 考查形容词词义辨析。A. natural 自然的;B. formal 正式的;C. dull 枯燥的;D. creative 有创造力的。根据下文“process like a cooking machine”可知,像机器一样重复这个过程,通常是枯燥的。故选 C。 5. B 考查名词词义辨析。A. tradition 传统;B. comfort 安慰;C. upset 烦恼;D. course 过程。根据上文“I would repeat the 4 process like a cooking machine.”可知,作者会像一台烹饪机器一样重复这个过程,空处表示与枯燥的过程相比,令她感到安慰的是有美味的鸡汤喝。故选 B。 6. D 考查动词词义辨析。A. focused 关注;B. turned 转动;C. dressed 穿着;D. set 设置。根据上文“Once the dinner was ready, the table would be”可知,晚餐就绪后,准备吃晚饭,所以开始摆设餐桌。故选 D。 7. A 考查名词词义辨析。A. point 意义;B. dishes 菜肴;C. food 食物;D. forks 叉子。根据下文“I had to light the candles with my mum”可知,作者还是不得不和妈妈一起点蜡烛,是被迫点蜡烛,所以理解不了点蜡烛的意义。故选 A。 8. A 考查动词词义辨析。A. freed 解脱;B. protected 保护;C. recovered 恢复;D. discouraged 使气馁。根据上文“Though I failed to see any 7, I had to light the candles with my mum.”可知,作者看不到点蜡烛的意义,所以觉得是从无聊的传统中解脱出来。故选 A。 9. B 考查形容词词义辨析。A. lost 失落的;B. happy 快乐的;C. curious 好奇的;D. nervous 紧张的。根据“I seemed to be totally 8 from the boring tradition”以及下文“I missed the chicken soup.”可知,作者似乎完全从这无聊的传统中解脱出来了,但怀念母亲做的鸡汤,所以感觉不快乐。故选 B。 10. C 考查动词词义辨析。A. served 服务;B. packed 打包;C. made 制作;D. poured 倒出。根据上文“The only 5 was my mother's chicken soup.”可知,一直以来都是母亲煮鸡汤,所以即使作者有食谱但是从未做过。故选 C。 11. C 考查名词词义辨析。A. fortunes 命运;B. efforts 努力;C. circles 圆圈;D. noises 声音。根据下文“bringing the light into our hearts”可知,蜡烛将光芒带入“我们”的心中,所以是将手弯成圆保护蜡烛不熄火,这样将光亮带到了餐桌,也带入了“我们”心中。故选 C。 12. A 考查副词词义辨析。A. immediately 立刻;B. generally 通常;C. widely 广泛地;D. regretfully 遗憾地。根据上文“I missed the chicken soup.”以及“I missed the warm-lighted candles.”可知,作者怀念鸡汤和蜡烛,所以当丈夫建议继承传统时,她立刻同意。故选 A。 13. D 考查动词短语辨析。A. throw away 扔掉;B. go over 复习;C. put away 收起;D. take over 接管。根据下文“the tradition‘I can help with the soup’”可知,此处指继承之前的家庭传统。故选 D。 14. D 考查动 词 词 义 辨 析。A. controlled 控制;B. forgotten 忘记;C. tracked 追踪;D. learned 学习。根据上文“That's why I accepted 12 when my husband advised to 13 the tradition‘I can help with the soup’.”以及下文“these family traditions are really worth cherishing”可知,家庭传统要被继承,无论是鸡汤的食谱还是点蜡烛,都真的值得珍惜,这是作者从中学到的东西。故选 D。 15. C 考查动词词义辨析。A. exist 存在;B. improve 提高;C. disappear 消失;D. continue 继续。根据上文“these family traditions are really worth cherishing”可知,这些家庭传统值得珍惜,所以要避免传统消失。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看