2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
D(2025·云南昆明官渡区期末)
跨学科 A programme of Abu Dhabi’s environment agency is rescuing sea turtles and returning them to the Persian Gulf (波斯湾).
Members of the programme have released (释放) a total of about 500 sea turtles that were rescued. The environment agency launched the programme three years ago to help turtles struggling to survive. The latest release took place in early June. Members of the agency’s Wildlife Rescue Programme brought about 80 turtles to the water and released them. Scientists placed satellite equipment (卫星设备) on the turtles to better understand where they go. The information will inform scientists about the success of rehabilitation (恢复) methods.
Turtles have historically been hunted for their meat and eggs. Their shells have been used in jewelley. But other causes have decreased the numbers of all seven species of sea turtles. Hind Al-Ameri is a scientist at the Environment Agency Abu Dhabi. She said that problems like plastic pollution, ship strikes, and fishing equipment are harming sea turtles. She added that coastal development reduces the amount of space the turtles have to lay eggs and warming oceans can harm coral reefs, which turtles need to survive. Besides, changing ocean currents (洋流) can bring turtles closer to animals that hunt them and rising sea levels might harm coastal areas where the turtles lay their eggs.
The sex of baby turtles is influenced by the temperature at which the eggs develop. Warmer temperatures produce higher numbers of female turtles. Al-Ameri said conditions in the United Arab Emirates have become so warm that male population numbers should be greatly reduced.
However, she said the turtle groups are healthy and reproducing. “It’s driving us to understand why our species are adapting to the changes,” she said.
32. How did scientists track the turtles?
A. By locating them with special tools.
B. By swimming after them in person.
C. By studying data collected before.
D. By doing various experiments in labs.
33. What’s Paragraph 3 mainly about?
A. Ways to hunt sea turtles.
B. Experiments led by a scientist.
C. Places where sea turtles lay eggs.
D. Reasons for the decrease of sea turtles.
34. What determines the populations of male turtles?
A. The rising sea level.
B. The number of female turtles.
C. The warmer temperatures.
D. The changing ocean currents.
35. 新考法 What’s Al-Ameri’s attitude towards the programme of Abu Dhabi?
A. Negative. B. Supportive. C. Uninterested. D. Doubtful.
跨学科 A programme of Abu Dhabi’s environment agency is rescuing sea turtles and returning them to the Persian Gulf (波斯湾).
Members of the programme have released (释放) a total of about 500 sea turtles that were rescued. The environment agency launched the programme three years ago to help turtles struggling to survive. The latest release took place in early June. Members of the agency’s Wildlife Rescue Programme brought about 80 turtles to the water and released them. Scientists placed satellite equipment (卫星设备) on the turtles to better understand where they go. The information will inform scientists about the success of rehabilitation (恢复) methods.
Turtles have historically been hunted for their meat and eggs. Their shells have been used in jewelley. But other causes have decreased the numbers of all seven species of sea turtles. Hind Al-Ameri is a scientist at the Environment Agency Abu Dhabi. She said that problems like plastic pollution, ship strikes, and fishing equipment are harming sea turtles. She added that coastal development reduces the amount of space the turtles have to lay eggs and warming oceans can harm coral reefs, which turtles need to survive. Besides, changing ocean currents (洋流) can bring turtles closer to animals that hunt them and rising sea levels might harm coastal areas where the turtles lay their eggs.
The sex of baby turtles is influenced by the temperature at which the eggs develop. Warmer temperatures produce higher numbers of female turtles. Al-Ameri said conditions in the United Arab Emirates have become so warm that male population numbers should be greatly reduced.
However, she said the turtle groups are healthy and reproducing. “It’s driving us to understand why our species are adapting to the changes,” she said.
32. How did scientists track the turtles?
A. By locating them with special tools.
B. By swimming after them in person.
C. By studying data collected before.
D. By doing various experiments in labs.
33. What’s Paragraph 3 mainly about?
A. Ways to hunt sea turtles.
B. Experiments led by a scientist.
C. Places where sea turtles lay eggs.
D. Reasons for the decrease of sea turtles.
34. What determines the populations of male turtles?
A. The rising sea level.
B. The number of female turtles.
C. The warmer temperatures.
D. The changing ocean currents.
35. 新考法 What’s Al-Ameri’s attitude towards the programme of Abu Dhabi?
A. Negative. B. Supportive. C. Uninterested. D. Doubtful.
答案:
32.A 细节理解题。根据第二段中的“Scientists place satellite equipment(卫星设备)on the turtles to better understand where they go. The information will inform scientists about the success of rehabilitation(恢复 methods).”可知,科学家通过在海龟身上放置卫星设备来追踪它们,卫星设备属于特殊工具。故选A。33.D 主旨大意题。根据第三段中的“Turtles have historically been hunted for their meat and eggs. Their shells have been used in jewellery. But other causes have decreased the numbers of all seven species of sea turtles.”以及全段内容可知,第三段围绕海龟数量减少这一现象展开,阐述了历史上的猎杀、塑料污染、船只碰撞、捕鱼设备、沿海开发、海洋变暖、洋流变化以及海平面上升等诸多导致海龟数量减少的原因。故选D。34.C 细节理解题。根据第四段中的“The sex of baby turtles is influenced by the temperature at which the eggs develop. Warmer temperatures produce higher numbers of female turtles.”可知,幼龟的性别受龟卵发育时温度的影响,温度越高,孵化出的雌龟数量就越多,这意味着温度越低,孵化出的雄龟数量相对越多,所以温暖的温度会影响雄性海龟的数量。故选C。35.B 推理判断题。根据最后一段“However,she said the turtle groups are healthy and reproducing. ‘It's driving us to understand why our species are adapting to the changes,’she said.”可知,Al-Ameri说项目促使他们探究海龟为何能适应变化,以及提到海龟种群健康且在繁衍,可以推断出她对阿布扎比拯救海龟项目是支持的态度。故选B。
第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
One of the easiest and most effective ways to help wildlife is to protect the environment in which the animals live. 36
Reduce. Manufacturing consumer products uses energy and natural resources, and creates waste and pollution. When we consume less, we need fewer natural resources and produce less waste. 37
Reuse. 38 If you have unwanted books, toys, clothes or other items in good condition, consider giving them to charity instead of throwing them in the trash.
Recycle. Avoid products with much packaging or packaging that cannot easily be recycled. Find out what is recyclable in your area and recycle everyday items such as aluminum cans, glass and plastic containers, and cardboard and paper products.
Save energy. Drive less, use energy-efficient vehicles and appliances, and simply turn off the lights when you leave a room. Many power plants rely on coal and other fossil fuels that damage wildlife habitat when they are taken, and pollute the environment and lead to climate change when burned. 39
40 You should keep a safe distance away, do not approach them, and not remove them from their environment. If you encounter an injured wild animal, contact an animal rescuer in your area.
A. Respect wild animals.
B. Cut down your energy use.
C. Plant more trees if possible.
D. Do not throw it away if it still has a use!
E. Here is what you can do to protect the environment.
F. You can also consider joining a community solar programme or adding solar technology to your home or business.
G. Reduce your use of single-use plastics, which are difficult to recycle and exist in the environment for decades.
36.
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
One of the easiest and most effective ways to help wildlife is to protect the environment in which the animals live. 36
Reduce. Manufacturing consumer products uses energy and natural resources, and creates waste and pollution. When we consume less, we need fewer natural resources and produce less waste. 37
Reuse. 38 If you have unwanted books, toys, clothes or other items in good condition, consider giving them to charity instead of throwing them in the trash.
Recycle. Avoid products with much packaging or packaging that cannot easily be recycled. Find out what is recyclable in your area and recycle everyday items such as aluminum cans, glass and plastic containers, and cardboard and paper products.
Save energy. Drive less, use energy-efficient vehicles and appliances, and simply turn off the lights when you leave a room. Many power plants rely on coal and other fossil fuels that damage wildlife habitat when they are taken, and pollute the environment and lead to climate change when burned. 39
40 You should keep a safe distance away, do not approach them, and not remove them from their environment. If you encounter an injured wild animal, contact an animal rescuer in your area.
A. Respect wild animals.
B. Cut down your energy use.
C. Plant more trees if possible.
D. Do not throw it away if it still has a use!
E. Here is what you can do to protect the environment.
F. You can also consider joining a community solar programme or adding solar technology to your home or business.
G. Reduce your use of single-use plastics, which are difficult to recycle and exist in the environment for decades.
36.
E
37. G
38. D
39. F
40. A
答案:
36.E 上文“One of the easiest and most effective ways to help wildlife is to protect the environment in which the animals live.”说明保护动物生存的环境是帮助野生动物最简单有效的方法之一。空处承接上文,引出下文具体措施,说明接下来将介绍一些具体的保护环境的方法。E项“以下是你可以做些什么来保护环境。”符合语境。故选E。37.G 上文“Reduce. Manufacturing consumer products uses energy and natural resources,and creates waste and pollution. When we consume less,we need fewer natural resources and produce less waste.”说明减少消费可以节省自然资源并减少废物。空处承接上文,进一步说明减少消费的具体方法。G项中的“Reduce your use of single-use plastics”和上文的Reduce相呼应,所以G项“减少使用难以回收且在环境中存在数十年的一次性塑料。”符合语境。故选G。38.D 上文“Reuse.”以及下文“If you have unwanted books,toys,clothes or other items in good condition,consider giving them to charity instead of throwing them in the trash.”说明本段落主题是重复使用物品。空处与不扔掉,还可以使用的物品有关。D项“如果它还有用处,就不要扔掉!”承上启下,符合语境。故选D。39.F 上文“Save energy. Drive less,use energy-efficient vehicles and appliances,and simply turn off the lights when you leave a room. Many power plants rely on coal and other fossil fuels that damage wildlife habitat when they are taken,and pollute the environment and lead to climate change when burned.”说明节约能源的具体做法及发电厂对环境的破坏。空处承接上文,进一步补充节约能源的方法。F项中的“joining a community solar programme or adding solar technology to your home or business”和主题“Save energy.”相呼应,所以F项“你还可以考虑加入社区太阳能计划,或将太阳能技术添加到你的家庭或企业中。”符合语境。故选F。40.A 下文“You should keep a safe distance away,do not approach them,and not remove them from their environment. If you encounter an injured wild animal,contact an animal rescuer in your area.”说明与野生动物的相处方法,空处应与野生动物有关。所以A项“尊重野生动物。”适合作本段的主旨句。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看