2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第48页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
阅读理解
【素养解读】文章涉及自然保护、野生动物摄影等主题,能够培养学生的环保意识和科学素养。文章不仅传达了环保和自然保护的重要性,还鼓励读者克服困难,追求自己的梦想。
跨学科 Hamza Yassin,a naturalist,conservationist and wildlife cameraman,has written a book called Hamza's Wild World,which shares his passion(热爱)for wildlife and also his experiences with dyslexia,a condition that affects the way a person learns. His new book has a dyslexic-friendly layout,full of fun animal photos,so all children can find out about the natural world.
For Hamza Yassin,being in nature is about letting your imagination run free. From a young age,Yassin has been exploring the wonders of nature. At 12 years old,Yassin got his first camera,and he now keeps a camera with him all the time. “It's part of me,” he says.
Yassin didn't follow the usual route to becoming a cameraman,though. Instead of trying for a job doing research for documentary films,for his dyslexia made that difficult,he moved to the Scottish Highlands to be close to nature.
Yassin says the key to filming or photographing animals is,“understanding the wildlife,getting eye-level with it and having a connection with them”. He says it doesn't matter what sort of camera you have. “Cameras are not as important as you think,” he says,adding that it's about how close to nature you can get. To do this,you need to gain some knowledge of what you're taking a photo of. “Knowledge is power,” he says.
Now that he's doing “the best job ever”,Yassin says he doesn't feel like he's working because “I get paid to go and do the thing that I love the most,my hobby.” Now,Yassin hopes to inspire the next generation with his work. “Being where I am and having the ability to share my love of the natural world with people—that's what it's all about,” he says.
1.〔学习能力〕Which of the following best describes Hamza's Wild World?
A. Scientific.
B. Humorous.
C. Understandable.
D. Confusing.
2.〔语言能力〕Why did Hamza Yassin choose an unusual career path?
A. He wanted to be different.
B. He liked staying outdoors.
C. He lacked work experience.
D. He had difficulty in learning.
3.〔语言能力〕What matters most in filming wildlife according to Hamza Yassin?
A. Photography techniques.
B. The type of camera used.
C. Natural talents in science.
D. Closeness to wild animals.
4.〔思维品质〕Why does Hamza Yassin consider his job “the best job ever”?
A. It allows him to express love for nature.
B. It encourages the following generation.
C. It connects his passion with his profession.
D. It ensures him a large amount of fortune.
【素养解读】文章涉及自然保护、野生动物摄影等主题,能够培养学生的环保意识和科学素养。文章不仅传达了环保和自然保护的重要性,还鼓励读者克服困难,追求自己的梦想。
跨学科 Hamza Yassin,a naturalist,conservationist and wildlife cameraman,has written a book called Hamza's Wild World,which shares his passion(热爱)for wildlife and also his experiences with dyslexia,a condition that affects the way a person learns. His new book has a dyslexic-friendly layout,full of fun animal photos,so all children can find out about the natural world.
For Hamza Yassin,being in nature is about letting your imagination run free. From a young age,Yassin has been exploring the wonders of nature. At 12 years old,Yassin got his first camera,and he now keeps a camera with him all the time. “It's part of me,” he says.
Yassin didn't follow the usual route to becoming a cameraman,though. Instead of trying for a job doing research for documentary films,for his dyslexia made that difficult,he moved to the Scottish Highlands to be close to nature.
Yassin says the key to filming or photographing animals is,“understanding the wildlife,getting eye-level with it and having a connection with them”. He says it doesn't matter what sort of camera you have. “Cameras are not as important as you think,” he says,adding that it's about how close to nature you can get. To do this,you need to gain some knowledge of what you're taking a photo of. “Knowledge is power,” he says.
Now that he's doing “the best job ever”,Yassin says he doesn't feel like he's working because “I get paid to go and do the thing that I love the most,my hobby.” Now,Yassin hopes to inspire the next generation with his work. “Being where I am and having the ability to share my love of the natural world with people—that's what it's all about,” he says.
1.〔学习能力〕Which of the following best describes Hamza's Wild World?
A. Scientific.
B. Humorous.
C. Understandable.
D. Confusing.
2.〔语言能力〕Why did Hamza Yassin choose an unusual career path?
A. He wanted to be different.
B. He liked staying outdoors.
C. He lacked work experience.
D. He had difficulty in learning.
3.〔语言能力〕What matters most in filming wildlife according to Hamza Yassin?
A. Photography techniques.
B. The type of camera used.
C. Natural talents in science.
D. Closeness to wild animals.
4.〔思维品质〕Why does Hamza Yassin consider his job “the best job ever”?
A. It allows him to express love for nature.
B. It encourages the following generation.
C. It connects his passion with his profession.
D. It ensures him a large amount of fortune.
答案:
1. C 推理判断题。根据第一段中的“His new book has a dyslexic-friendly layout, full of fun animal photos, so all children can find out about the natural world.”可知,Hamza Yassin的新书采用了对阅读障碍者友好的版式,充满了有趣的动物照片,因此所有的孩子都能了解自然界。由此可以推断出,这本书的内容是容易理解的。故选C。
2. D 细节理解题。根据第三段中的“Instead of trying for a job doing research for documentary films, for his dyslexia made that difficult, he moved to the Scottish Highlands to be close to nature.”可知,Hamza Yassin选择了不同寻常的职业道路是因为他患有阅读障碍,即他在学习上有困难。故选D。
3. D 细节理解题。根据第四段中的“Yassin says the key to filming or photographing animals is,‘understanding the wildlife, getting eye-level with it and having a connection with them’.”以及“‘Cameras are not as important as you think,’ he says, adding that it's about how close to nature you can get.”可知Yassin说拍摄动物的关键是了解野生动物,与它们处于同一视线水平并与它们建立联系,同时他指出相机并不如所想的那么重要,关键在于有多能接近自然。由此可知,在拍摄野生动物时,最重要的是与野生动物的亲近程度。故选D。
4. A 推理判断题。根据最后一段中的“Now that he's doing ‘the best job ever’, Yassin says he doesn't feel like he's working because ‘I get paid to go and do the thing that I love the most, my hobby.’”以及“‘Being where I am and having the ability to share my love of the natural world with people—that's what it's all about,’ he says. 可知,Yassin说他感觉自己不像是在工作,因为这是在做他最喜欢的事情,既能满足自己的爱好,又能拿到报酬,而且他指出能分享自己对自然世界的热爱是意义所在。由此可以推断出,他认为自己的工作是“有史以来最好的工作”是因为这份工作能让他表达对自然的热爱。故选A。
2. D 细节理解题。根据第三段中的“Instead of trying for a job doing research for documentary films, for his dyslexia made that difficult, he moved to the Scottish Highlands to be close to nature.”可知,Hamza Yassin选择了不同寻常的职业道路是因为他患有阅读障碍,即他在学习上有困难。故选D。
3. D 细节理解题。根据第四段中的“Yassin says the key to filming or photographing animals is,‘understanding the wildlife, getting eye-level with it and having a connection with them’.”以及“‘Cameras are not as important as you think,’ he says, adding that it's about how close to nature you can get.”可知Yassin说拍摄动物的关键是了解野生动物,与它们处于同一视线水平并与它们建立联系,同时他指出相机并不如所想的那么重要,关键在于有多能接近自然。由此可知,在拍摄野生动物时,最重要的是与野生动物的亲近程度。故选D。
4. A 推理判断题。根据最后一段中的“Now that he's doing ‘the best job ever’, Yassin says he doesn't feel like he's working because ‘I get paid to go and do the thing that I love the most, my hobby.’”以及“‘Being where I am and having the ability to share my love of the natural world with people—that's what it's all about,’ he says. 可知,Yassin说他感觉自己不像是在工作,因为这是在做他最喜欢的事情,既能满足自己的爱好,又能拿到报酬,而且他指出能分享自己对自然世界的热爱是意义所在。由此可以推断出,他认为自己的工作是“有史以来最好的工作”是因为这份工作能让他表达对自然的热爱。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看