2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第34页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
Ⅳ. 课文语法填空
In order to observe Tibetan antelopes, we are here on the plain. We can see snow-covered mountains disappear into clouds 1.
The 1980s and 1990s were bad times for the Tibetan antelope. The population of Tibetan antelopes dropped 5.
In order to save this species from 7.
Watching the stars in the evening, I think about the antelopes and 9.
In order to observe Tibetan antelopes, we are here on the plain. We can see snow-covered mountains disappear into clouds 1.
which/that
seem almost close enough to touch. In front of us, we can just make out a herd of Tibetan antelopes, moving 2. slowly
(slow) across the green grass. Though 3. struck
(strike) by their beauty, I'm also reminded of the danger they were in. They 4. were hunted
(hunt), illegally, for their valuable fur.The 1980s and 1990s were bad times for the Tibetan antelope. The population of Tibetan antelopes dropped 5.
by
more than 50 percent. Hunters were shooting antelopes 6. to make
(make) profits. Their habitats were becoming smaller as new roads and railways were built.In order to save this species from 7.
extinction
(extinct), measures were taken to protect them, which proved to be very 8. effective
(effect). In June 2015, the Tibetan antelope was removed from the endangered species list.Watching the stars in the evening, I think about the antelopes and 9.
what
Zhaxi told me. Much is being done to protect wildlife, but if we really want to save the planet, we must change our way of life. Only when we learn to exist in harmony with nature can we stop 10. being
(be) a threat to wildlife and to our planet.
答案:
1.which/that 2.slowly 3.struck 4.were hunted 5.by 6.to make 7.extinction 8.effective 9.what 10.being
Ⅴ. (2025·陕西西安期末)阅读理解
主题语境: 人与自然 语篇类型: 说明文 建议用时: 8
跨学科 A new United Nations (UN) report says one-fifth of the world's migratory (迁徙的) animals are at risk of disappearing. Animals that migrate move from one area to another at different times of the year.
The threats (威胁) the animals face include habitat loss, illegal hunting, pollution and natural disasters like climate change. Many kinds of migratory animals, including songbirds, sea turtles, whales, sharks and others, move to different environments as the seasons change.
The UN report says about 44 percent of migratory species (物种) around the world are decreasing in population. In addition, about one in five of 1,200 species watched by the UN are at risk of becoming endangered, or completely disappearing.
These are species that move around the globe. They move to feed and breed and also need sites to stop along the way. Any habitat loss or other threats during their trips can make the animal populations fall. "Migration is important to some species. If you cut the migration, you're going to kill the species," said an expert.
The researchers examined existing data, including information from the International Union for Conservation of Nature's Red List of Threatened Species. The list identifies wildlife across the world facing threats at present.
The report was presented at a meeting of the UN's Convention on the Conservation of Migratory Species of Wild Animals in Samarkand, Uzbekistan. Attendees of the gathering are examining suggestions for conservation measures. They are also working to identify new species of concern. Susan Lieberman is vice president of the international policy at the Wildlife Conservation Society, a non-governmental organisation. She said, "One country alone cannot save any of these species."
The report found habitat loss affected up to 75 percent of the species studied. The report said this shows a big need for more connectivity between separated ecosystems. It pushes governments to take steps to avoid harming habitats and migration paths when building dams, pipelines or wind power equipment.
1. What does the UN report mainly show?
A. Most animals are disappearing.
B. Migratory species are increasing.
C. Most species face natural disasters.
D. Migratory animals face some threats.
2. What does migration mean to some species according to the expert in Paragraph 4?
A. A matter of life and death.
B. Losing their competitors.
C. A lack of food and movement.
D. Destroying their habitats.
3. Which of the following can be the best title for the text?
A. Human Activities Are Affecting Wildlife
B. International Meetings Push Animal Protection
C. Some Migratory Animals Are at Risk of Dying Out
D. Many More Animals Are Regarded as Endangered Species
主题语境: 人与自然 语篇类型: 说明文 建议用时: 8
跨学科 A new United Nations (UN) report says one-fifth of the world's migratory (迁徙的) animals are at risk of disappearing. Animals that migrate move from one area to another at different times of the year.
The threats (威胁) the animals face include habitat loss, illegal hunting, pollution and natural disasters like climate change. Many kinds of migratory animals, including songbirds, sea turtles, whales, sharks and others, move to different environments as the seasons change.
The UN report says about 44 percent of migratory species (物种) around the world are decreasing in population. In addition, about one in five of 1,200 species watched by the UN are at risk of becoming endangered, or completely disappearing.
These are species that move around the globe. They move to feed and breed and also need sites to stop along the way. Any habitat loss or other threats during their trips can make the animal populations fall. "Migration is important to some species. If you cut the migration, you're going to kill the species," said an expert.
The researchers examined existing data, including information from the International Union for Conservation of Nature's Red List of Threatened Species. The list identifies wildlife across the world facing threats at present.
The report was presented at a meeting of the UN's Convention on the Conservation of Migratory Species of Wild Animals in Samarkand, Uzbekistan. Attendees of the gathering are examining suggestions for conservation measures. They are also working to identify new species of concern. Susan Lieberman is vice president of the international policy at the Wildlife Conservation Society, a non-governmental organisation. She said, "One country alone cannot save any of these species."
The report found habitat loss affected up to 75 percent of the species studied. The report said this shows a big need for more connectivity between separated ecosystems. It pushes governments to take steps to avoid harming habitats and migration paths when building dams, pipelines or wind power equipment.
1. What does the UN report mainly show?
A. Most animals are disappearing.
B. Migratory species are increasing.
C. Most species face natural disasters.
D. Migratory animals face some threats.
2. What does migration mean to some species according to the expert in Paragraph 4?
A. A matter of life and death.
B. Losing their competitors.
C. A lack of food and movement.
D. Destroying their habitats.
3. Which of the following can be the best title for the text?
A. Human Activities Are Affecting Wildlife
B. International Meetings Push Animal Protection
C. Some Migratory Animals Are at Risk of Dying Out
D. Many More Animals Are Regarded as Endangered Species
答案:
1. D 细节理解题。根据第二段中的“The threats(威胁) the animals face include habitat loss, illegal hunting, pollution and natural disasters like climate change.”可知,联合国报告主要显示迁徙动物面临一些威胁。故选 D。
2. A 细节理解题。根据第四段专家所说“Migration is important to some species. If you cut the migration, you're going to kill the species,”可知,迁徙对一些物种来说是生死攸关的事情。故选 A。
3. C 主旨大意题。根据第一段中的“A new United Nations (UN) report says one-fifth of the world's migratory(迁徙的) animals are at risk of disappearing.”以及通读全文可知,本文简单介绍了联合国一份关于迁徙动物面临消失风险的报告。报告指出全球五分之一的迁徙动物面临消失风险,迁徙物种数量正在减少,迁徙对动物而言很重要,任何栖息地丧失或其他威胁都可能导致动物数量减少。该报告呼吁各国政府采取措施对其保护。由此可知,C选项 “Some Migratory Animals Are at Risk of Dying Out die from 死于(外因 ) die of 死于(内因)← (一些迁徙动物正面临灭绝的危险)”适合作文章标题。故选 C。
2. A 细节理解题。根据第四段专家所说“Migration is important to some species. If you cut the migration, you're going to kill the species,”可知,迁徙对一些物种来说是生死攸关的事情。故选 A。
3. C 主旨大意题。根据第一段中的“A new United Nations (UN) report says one-fifth of the world's migratory(迁徙的) animals are at risk of disappearing.”以及通读全文可知,本文简单介绍了联合国一份关于迁徙动物面临消失风险的报告。报告指出全球五分之一的迁徙动物面临消失风险,迁徙物种数量正在减少,迁徙对动物而言很重要,任何栖息地丧失或其他威胁都可能导致动物数量减少。该报告呼吁各国政府采取措施对其保护。由此可知,C选项 “Some Migratory Animals Are at Risk of Dying Out die from 死于(外因 ) die of 死于(内因)← (一些迁徙动物正面临灭绝的危险)”适合作文章标题。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看