2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第79页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
Ⅰ. (2025·江苏镇江丹阳高级中学一模)阅读理解
主题语境: 人与社会 语篇类型: 说明文 建议用时: 8
新情境 Social media use has been linked to depression, especially in teenage girls. But a new study argues that the issue may be more complex than experts think.
The research involved interviews with 10, 000 teenagers in England. “Our results suggest social media itself doesn't cause harm, but that frequent use may disturb activities that positively impact mental health such as sleeping and exercising, while increasing exposure of young people to harmful content, particularly cyberbullying (网络欺凌),” study co - author Russell Viner said in a statement.
Bob Patton, a lecturer of the University of Surrey, said this means strategies focusing only on reducing social media use to improve mental health might not help. He said, “Building strategies to increase resilience (适应力) to cyberbullying and promote better sleep and exercise is needed to reduce psychological (心理的) harm.”
The research was conducted by interviewing teenagers once a year. They would report the frequency of their using social media. More than three times daily was considered “very frequent”. The researchers noted that they did not record how much time the participants spent on these websites, which was a limitation of the study. “For boys, the impact on their mental health may result from other reasons,” the authors said.
The researchers found that, in both sexes, very frequent social media use was associated with greater psychological harm. The effect was especially clear among girls: The more often they checked social media, the greater their psychological harm was.
But most impact on psychological harm in girls could be accounted for by lower sleep quality and greater exposure to cyberbullying, with decreased physical activities playing a lesser role. But for boys, those factors explained only 12% of the effects of very frequent social media use on psychological harm.
“It's an important difference,” said Ann DeSmet, a professor at Ghent University in Belgium. “If healthy lifestyles can be replaced, the positive effects of social media use, such as encouraging social interactions, can be more supported.”
1. What does Paragraph 2 mainly talk about?
A. The risk of cyberbullying.
B. The report of the statement.
C. The functions of social media.
D. The findings of the research.
(
2. What did Bob Patton mainly tell us?
A. The proper way to improve mental health.
B. The need to fight against mental harm.
C. The benefit of limiting social media use.
D. The impact of social media use on people.
(
3. What can we know about the research?
A. It was the first in its class.
B. It needed more attention.
C. It had shortcomings.
D. It was difficult to carry out.
(
4. Which of the following may be the best title for the text?
A. The Research on Teenage Girls
B. Social Media Use Influences Girls Especially
C. Social Interactions Are Encouraged
D. The Harm of Using Social Media
(
主题语境: 人与社会 语篇类型: 说明文 建议用时: 8
新情境 Social media use has been linked to depression, especially in teenage girls. But a new study argues that the issue may be more complex than experts think.
The research involved interviews with 10, 000 teenagers in England. “Our results suggest social media itself doesn't cause harm, but that frequent use may disturb activities that positively impact mental health such as sleeping and exercising, while increasing exposure of young people to harmful content, particularly cyberbullying (网络欺凌),” study co - author Russell Viner said in a statement.
Bob Patton, a lecturer of the University of Surrey, said this means strategies focusing only on reducing social media use to improve mental health might not help. He said, “Building strategies to increase resilience (适应力) to cyberbullying and promote better sleep and exercise is needed to reduce psychological (心理的) harm.”
The research was conducted by interviewing teenagers once a year. They would report the frequency of their using social media. More than three times daily was considered “very frequent”. The researchers noted that they did not record how much time the participants spent on these websites, which was a limitation of the study. “For boys, the impact on their mental health may result from other reasons,” the authors said.
The researchers found that, in both sexes, very frequent social media use was associated with greater psychological harm. The effect was especially clear among girls: The more often they checked social media, the greater their psychological harm was.
But most impact on psychological harm in girls could be accounted for by lower sleep quality and greater exposure to cyberbullying, with decreased physical activities playing a lesser role. But for boys, those factors explained only 12% of the effects of very frequent social media use on psychological harm.
“It's an important difference,” said Ann DeSmet, a professor at Ghent University in Belgium. “If healthy lifestyles can be replaced, the positive effects of social media use, such as encouraging social interactions, can be more supported.”
1. What does Paragraph 2 mainly talk about?
A. The risk of cyberbullying.
B. The report of the statement.
C. The functions of social media.
D. The findings of the research.
(
D
)2. What did Bob Patton mainly tell us?
A. The proper way to improve mental health.
B. The need to fight against mental harm.
C. The benefit of limiting social media use.
D. The impact of social media use on people.
(
A
)3. What can we know about the research?
A. It was the first in its class.
B. It needed more attention.
C. It had shortcomings.
D. It was difficult to carry out.
(
C
)4. Which of the following may be the best title for the text?
A. The Research on Teenage Girls
B. Social Media Use Influences Girls Especially
C. Social Interactions Are Encouraged
D. The Harm of Using Social Media
(
B
)
答案:
1. D 主旨大意题。根据第二段中的“The research involved interviews with 10,000 teenagers... particularly cyberbullying(网络欺凌),' study co-author Russell Viner said in a statement.”可知,第二段主要介绍了这个研究的结果。故选 D。
2. A 细节理解题。根据第三段中的“He said, ‘Building strategies to increase resilience(适应力) to cyberbullying and promote better sleep and exercise is needed to reduce psychological(心理的) harm.’”可知,Bob Patton 主要告诉了我们改善心理健康的正确方法。故选 A。
3. C 推理判断题。根据第四段中的“The researchers note that they did not record how much time the participants spent on these websites,which was a limitation of the study.”可知,这个研究的局限在于它没有监测参与者上网的时间,故可推知这个研究是有不足之处的。故选 C。
4. B 主旨大意题。通读全文,尤其是第一段“Social media use has been linked to depression,especially in teenage girls. But a new study argues that the issue may be more complex than experts think”可知,文章主要介绍了频繁地使用社交媒体尤其会给女孩造成心理危害,因此最好的题目是 B 选项“Social Media Use Influences Girls Especially”。故选 B。
2. A 细节理解题。根据第三段中的“He said, ‘Building strategies to increase resilience(适应力) to cyberbullying and promote better sleep and exercise is needed to reduce psychological(心理的) harm.’”可知,Bob Patton 主要告诉了我们改善心理健康的正确方法。故选 A。
3. C 推理判断题。根据第四段中的“The researchers note that they did not record how much time the participants spent on these websites,which was a limitation of the study.”可知,这个研究的局限在于它没有监测参与者上网的时间,故可推知这个研究是有不足之处的。故选 C。
4. B 主旨大意题。通读全文,尤其是第一段“Social media use has been linked to depression,especially in teenage girls. But a new study argues that the issue may be more complex than experts think”可知,文章主要介绍了频繁地使用社交媒体尤其会给女孩造成心理危害,因此最好的题目是 B 选项“Social Media Use Influences Girls Especially”。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看