2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
B(2025·山东菏泽期末)
新情境 When Stanford University student Ellen Xu, now 18, was a five-year-old in San Diego, California, she clearly remembers that her parents rushed her little sister to the hospital. Three-year-old Kate had fallen seriously ill; she had a fever, reddened eyes, and some swelling (肿胀) in her hands and tongue.
At first, the puzzled doctors thought she had flu, but when her condition didn’t improve, the Xus returned to the clinic room, where a doctor by chance had a similar earlier experience with such symptoms (症状) in the blood known as Kawasaki disease. Though rare (罕见的), it’s the leading cause of the heart disease in babies and young children, and its causes remain unknown.
The doctor knew how to treat it: He ordered some medicine for Kate, and finally she shook off-the illness without suffering damage to her heart.
Xu remembers being curious about her sister’s illness condition and was amazed that the grown-ups couldn’t answer her questions about why it was so hard to check. “In my mind, it was this puzzle I wanted to solve,” she says.
Ten years later, wanting to enter a high school science fair, she had an idea. What if we had a doctor in our pocket? So she created just that: Using AI, Xu designed a programme that uses visual facts to check the disease based on five physical symptoms.
The technology works the same way as apps that can identify birds and plants with photos you’ve taken on your cellphone. Worried parents can upload a photo that they have taken of their child, and the technology will scan the picture for symptoms of the disease, which often have strong visual factors, such as a swollen tongue.
Xu’s invention has been applied as a web app on the website. “The technology could also be developed for recognising some other diseases,” she says. “It means a lot to me. I want to use AI to help people live happier and healthier lives.”
Xu says that her sister Kate, now in her third year of high school with dreams of becoming an environmental engineer, is strong and healthy.
24. Why did the author mention Kate’s illness?
A. To explain who treated Kate’s illness.
B. To prove how serious Kale’s illness was.
C. To show how much Ellen loved her sister.
D. To tell why Ellen wanted to solve the puzzle in her mind.
25. Why did Ellen design the programme?
A. To save her sister.
B. To earn a prize.
C. To check a rare disease.
D. To identify birds and plants.
26. 新考法 What can best describe Ellen according to the text?
A. Determined and careful.
B. Creative and helpful.
C. Diligent and selfless.
D. Active and easy-going.
27. What is the best title for the text?
A. An App That Detects a Rare Disease
B. An Invention Helping Doctors
C. A Girl Recovering from a Disease
D. A New Method to Treat a Disease
新情境 When Stanford University student Ellen Xu, now 18, was a five-year-old in San Diego, California, she clearly remembers that her parents rushed her little sister to the hospital. Three-year-old Kate had fallen seriously ill; she had a fever, reddened eyes, and some swelling (肿胀) in her hands and tongue.
At first, the puzzled doctors thought she had flu, but when her condition didn’t improve, the Xus returned to the clinic room, where a doctor by chance had a similar earlier experience with such symptoms (症状) in the blood known as Kawasaki disease. Though rare (罕见的), it’s the leading cause of the heart disease in babies and young children, and its causes remain unknown.
The doctor knew how to treat it: He ordered some medicine for Kate, and finally she shook off-the illness without suffering damage to her heart.
Xu remembers being curious about her sister’s illness condition and was amazed that the grown-ups couldn’t answer her questions about why it was so hard to check. “In my mind, it was this puzzle I wanted to solve,” she says.
Ten years later, wanting to enter a high school science fair, she had an idea. What if we had a doctor in our pocket? So she created just that: Using AI, Xu designed a programme that uses visual facts to check the disease based on five physical symptoms.
The technology works the same way as apps that can identify birds and plants with photos you’ve taken on your cellphone. Worried parents can upload a photo that they have taken of their child, and the technology will scan the picture for symptoms of the disease, which often have strong visual factors, such as a swollen tongue.
Xu’s invention has been applied as a web app on the website. “The technology could also be developed for recognising some other diseases,” she says. “It means a lot to me. I want to use AI to help people live happier and healthier lives.”
Xu says that her sister Kate, now in her third year of high school with dreams of becoming an environmental engineer, is strong and healthy.
24. Why did the author mention Kate’s illness?
A. To explain who treated Kate’s illness.
B. To prove how serious Kale’s illness was.
C. To show how much Ellen loved her sister.
D. To tell why Ellen wanted to solve the puzzle in her mind.
25. Why did Ellen design the programme?
A. To save her sister.
B. To earn a prize.
C. To check a rare disease.
D. To identify birds and plants.
26. 新考法 What can best describe Ellen according to the text?
A. Determined and careful.
B. Creative and helpful.
C. Diligent and selfless.
D. Active and easy-going.
27. What is the best title for the text?
A. An App That Detects a Rare Disease
B. An Invention Helping Doctors
C. A Girl Recovering from a Disease
D. A New Method to Treat a Disease
答案:
24. D 推理判断题。根据第四段内容可推知,文章提到 Kate 的病,是为了说明 Ellen 想解开心中难题的动机。故选 D。
25. C 细节理解题。根据第五段“So she created just that: Using AI, Xu designed a programme that uses visual facts to check the disease based on five physical symptoms.”可知,Ellen 设计这款程序是为了检测这种罕见病。故选 C。
26. B 推理判断题。根据第五段“So she created just that: Using AI, Xu designed a programme that uses visual facts to check the disease based on five physical symptoms.”可知,Ellen 自己设计了一个用于检查疾病的程序;再根据倒数第二段“It means a lot to me. I want to use AI to help people live happier and healthier lives,”可知,Ellen 想用人工智能帮助人们改善生活。由此可推知,Ellen 是一个有创造力且乐于助人的人。故选 B。
27. A 主旨大意题。结合本文主要讲述了 Ellen 利用人工智能技术开发了一个程序,可以根据症状检测疾病,帮助人们快速地获得诊断,改善健康状况。由此可推知,A 选项“一款检测罕见疾病的应用”最适合作文章标题。故选 A。
25. C 细节理解题。根据第五段“So she created just that: Using AI, Xu designed a programme that uses visual facts to check the disease based on five physical symptoms.”可知,Ellen 设计这款程序是为了检测这种罕见病。故选 C。
26. B 推理判断题。根据第五段“So she created just that: Using AI, Xu designed a programme that uses visual facts to check the disease based on five physical symptoms.”可知,Ellen 自己设计了一个用于检查疾病的程序;再根据倒数第二段“It means a lot to me. I want to use AI to help people live happier and healthier lives,”可知,Ellen 想用人工智能帮助人们改善生活。由此可推知,Ellen 是一个有创造力且乐于助人的人。故选 B。
27. A 主旨大意题。结合本文主要讲述了 Ellen 利用人工智能技术开发了一个程序,可以根据症状检测疾病,帮助人们快速地获得诊断,改善健康状况。由此可推知,A 选项“一款检测罕见疾病的应用”最适合作文章标题。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看