2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
Ⅳ. 语法填空
We have an old musical instrument. It 1
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
We have an old musical instrument. It 1
is called
(call) a clavichord (古钢琴). It 2 was made
(make) in Germany in 1681. Our clavichord 3 is kept
(keep) in the living room. It 4 has belonged
(belong) to our family for a long time. The instrument 5 was bought
(buy) by my grandfather many years ago. Recently it 6 was damaged
(damage) by a visitor. She tried to play jazz on it! She struck the keys too hard and two of the strings 7 were broken
(break). My father 8 was shocked
(shock). Now we 9 are not allowed
(not allow) to touch it. It 10 is being repaired
(repair) by a friend of my father now.1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
6. ______ 7. ______ 8. ______ 9. ______ 10. ______
答案:
Ⅳ. 1. is called 2. was made 3. is kept 4. has belonged 5. was bought 6. was damaged 7. were broken 8. was shocked 9. are not allowed 10. is being repaired
Ⅴ. (2024·河南焦作十一中期末)阅读理解
主题语境: 人与自然 语篇类型: 记叙文 建议用时: 8
新情境 I have worked as a keeper at the National Zoo for 11 years. Spot and Stripe are the first tiger cubs that have ever been born here. Globally, a third of Sumatran cubs in zoos don’t make it to adulthood, so I decided to give them round - the - clock care at home.
I’ve got two children—the younger one, Kynan, was extremely happy about the tigers arriving—but all of us really looked forward to being part of their lives and watching them grow. I wasn’t worried about bringing them into my home with my wife and kids. These were cubs. They weighed about 2.5 kg and were so small that there was absolutely no risk.
As they grew more mobile, we let them move freely around the house during the day, but when we were asleep we had to contain them in a large room, otherwise they’d get up to mischief. We’d come down in the morning to find they’d turned the room upside down, and left it looking like a zoo.
Things quickly got very intense due to the huge amount of energy required to look after them. There were some tough times and I just felt extremely tired. I was grateful that my family was there to help. We had to have a bit of a production line going, making up “tiger milk”, washing baby bottles, and cleaning the floors.
When Spot and Stripe were four months old, they were learning how to open doors and jump fences, and we knew it really was time for them to go. It was hard for us to finally part with them. For the first few days, Kynan was always a bit disappointed that the cubs weren’t there.
I’m not sad about it. I’m hands - on with them every day at the zoo, and I do look back very fondly on the time that we had them.
1. Why did the author bring the tiger cubs home?
A. To ensure their survival.
B. To observe their differences.
C. To teach them life skills.
D. To let them play with his kids.
2. 新考法 What do the underlined words “get up to mischief” mean in Paragraph 3?
A. Behave badly.
B. Lose their way.
C. Sleep soundly.
D. Miss their mum.
3. What did the author think of raising the tiger cubs at home?
A. Boring.
B. Tiring.
C. Costly.
D. Risky.
4. Why did the author decide to send Spot and Stripe back to the zoo?
A. They frightened the children.
B. They became difficult to contain.
C. They annoyed the neighbours.
D. They started fighting each other.
主题语境: 人与自然 语篇类型: 记叙文 建议用时: 8
新情境 I have worked as a keeper at the National Zoo for 11 years. Spot and Stripe are the first tiger cubs that have ever been born here. Globally, a third of Sumatran cubs in zoos don’t make it to adulthood, so I decided to give them round - the - clock care at home.
I’ve got two children—the younger one, Kynan, was extremely happy about the tigers arriving—but all of us really looked forward to being part of their lives and watching them grow. I wasn’t worried about bringing them into my home with my wife and kids. These were cubs. They weighed about 2.5 kg and were so small that there was absolutely no risk.
As they grew more mobile, we let them move freely around the house during the day, but when we were asleep we had to contain them in a large room, otherwise they’d get up to mischief. We’d come down in the morning to find they’d turned the room upside down, and left it looking like a zoo.
Things quickly got very intense due to the huge amount of energy required to look after them. There were some tough times and I just felt extremely tired. I was grateful that my family was there to help. We had to have a bit of a production line going, making up “tiger milk”, washing baby bottles, and cleaning the floors.
When Spot and Stripe were four months old, they were learning how to open doors and jump fences, and we knew it really was time for them to go. It was hard for us to finally part with them. For the first few days, Kynan was always a bit disappointed that the cubs weren’t there.
I’m not sad about it. I’m hands - on with them every day at the zoo, and I do look back very fondly on the time that we had them.
1. Why did the author bring the tiger cubs home?
A. To ensure their survival.
B. To observe their differences.
C. To teach them life skills.
D. To let them play with his kids.
2. 新考法 What do the underlined words “get up to mischief” mean in Paragraph 3?
A. Behave badly.
B. Lose their way.
C. Sleep soundly.
D. Miss their mum.
3. What did the author think of raising the tiger cubs at home?
A. Boring.
B. Tiring.
C. Costly.
D. Risky.
4. Why did the author decide to send Spot and Stripe back to the zoo?
A. They frightened the children.
B. They became difficult to contain.
C. They annoyed the neighbours.
D. They started fighting each other.
答案:
Ⅴ. 语篇导读 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者为了保证两只老虎幼崽的存活,决定在家里全天候照顾它们。文章还介绍了老虎在作者家生活的情况以及作者照顾老虎的感受。
1.A 细节理解题。根据第一段中的“Globally,a third of Sumatran cubs in zoos don't make it to adulthood,so I decided to give them round-the-clock care at home.”可知,作者把老虎幼崽带回家是为了确保它们的存活。故选A。
2.A 词义猜测题。根据画线短语上下文可知,作者不得不把老虎们关在一个大房间里,否则它们就会调皮捣蛋,表现不好。故画线短语意思是“表现不好”。故选A。
3.B 推理判断题。根据倒数第三段中的“Things quickly got very intense due to the huge amount of energy required to look after them. There were some tough times and I just felt extremely tired.”可推知,作者认为在家里养小老虎很累人。故选B。
4.B 细节理解题。根据倒数第二段中的“When Spot and Stripe were four months old,they were learning how to open doors and jump fences,and we knew it really was time for them to go.”可知,作者决定把Spot和Stripe送回动物园是因为把它们养在家里很难。故选B。
长难句分析 1. As they grew more mobile, we let them move freely around the house during the day,but when we were asleep we had to contain them in a large room,otherwise they'd get up to mischief.
分析:这是一个并列复合句。as引导时间状语从句,let后接省略了to的动词不定式,转折连词but后面的分句中包含when引导的时间状语从句。
译文:随着它们的移动能力越来越强,白天我们让它们在家里自由活动,但当我们睡觉时,我们不得不把它们关在一个大房间里,否则它们会捣乱。
2. When Spot and Stripe were four months old,they were learning how to open doors and jump fences,and we knew it really was time for them to go.
分析:这是一个并列复合句。when引导时间状语从句,learn后接“特殊疑问词+不定式”作宾语,and后面的分句中knew后接省略了that的宾语从句。
译文:Spot和Stripe四个月大的时候,它们正在学习如何开门和跳过栅栏,我们知道它们真的是时候离开了。
1.A 细节理解题。根据第一段中的“Globally,a third of Sumatran cubs in zoos don't make it to adulthood,so I decided to give them round-the-clock care at home.”可知,作者把老虎幼崽带回家是为了确保它们的存活。故选A。
2.A 词义猜测题。根据画线短语上下文可知,作者不得不把老虎们关在一个大房间里,否则它们就会调皮捣蛋,表现不好。故画线短语意思是“表现不好”。故选A。
3.B 推理判断题。根据倒数第三段中的“Things quickly got very intense due to the huge amount of energy required to look after them. There were some tough times and I just felt extremely tired.”可推知,作者认为在家里养小老虎很累人。故选B。
4.B 细节理解题。根据倒数第二段中的“When Spot and Stripe were four months old,they were learning how to open doors and jump fences,and we knew it really was time for them to go.”可知,作者决定把Spot和Stripe送回动物园是因为把它们养在家里很难。故选B。
长难句分析 1. As they grew more mobile, we let them move freely around the house during the day,but when we were asleep we had to contain them in a large room,otherwise they'd get up to mischief.
分析:这是一个并列复合句。as引导时间状语从句,let后接省略了to的动词不定式,转折连词but后面的分句中包含when引导的时间状语从句。
译文:随着它们的移动能力越来越强,白天我们让它们在家里自由活动,但当我们睡觉时,我们不得不把它们关在一个大房间里,否则它们会捣乱。
2. When Spot and Stripe were four months old,they were learning how to open doors and jump fences,and we knew it really was time for them to go.
分析:这是一个并列复合句。when引导时间状语从句,learn后接“特殊疑问词+不定式”作宾语,and后面的分句中knew后接省略了that的宾语从句。
译文:Spot和Stripe四个月大的时候,它们正在学习如何开门和跳过栅栏,我们知道它们真的是时候离开了。
查看更多完整答案,请扫码查看