2025年暑假生活指导八年级山东教育出版社


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假生活指导八年级山东教育出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年暑假生活指导八年级山东教育出版社》

B. 事实与观点
阅读使人明智。在阅读过程中需要分清事实与观点,才能获取正确的信息,明辨是非,培养批判性思维。如:

A soccer ball is black and white. ( fact,可以证实 )
Soccer is a better sport than dance. ( opinion,需要事实来证明 )
请你阅读下面短文,区分fact and opinion。
A: What have you been doing all day?
B: I’ve been reading a very interesting book.
A: That is exactly why ① I don’t like reading. You could have watched three movies by now!
B: Why don’t you like reading? ② Books are always much better than movies.
A: ③ The Hunger Games movies are pretty good.
B: They leave out a lot of the best details!
A: ④ It’s probably because the details were not that important.
B: ⑤ Details are what makes life interesting!
①______ ②______ ③______
④______ ⑤______
答案: 【解析】:
对于这种区分事实和观点的题目,首先要明确事实是可以被证实或证伪的陈述,它基于客观存在;而观点则是个人或群体的看法、判断,带有主观性,需要事实来支撑其合理性。
①“I don’t like reading”是A表达自己对阅读的主观态度,属于观点。
②“Books are always much better than movies”是B表达自己对书和电影比较后的看法,属于观点。
③“The Hunger Games movies are pretty good”是A对《饥饿游戏》电影的评价,属于观点。
④“It’s probably because the details were not that important”是A对电影省略细节原因的推测,属于观点。
⑤“Details are what makes life interesting!”是B对细节重要性的强调,属于观点。
【答案】:opinion;opinion;opinion;opinion;opinion
A
在假期里你读了哪些书,看过哪些电影呢?你最喜欢哪一本(部)呢?请用英语写一篇A Report About a Book/Film,把它推荐给你的同学。
写作前需要一个思考文章的结构、时态等要素的过程,请把这个过程写下来。
1. 书名/电影名称,作者/演员。______
2. 内容描述要用到的关键词(动词、形容词、副词等)。______
如果要逐条列出喜欢的理由,你可能还会用到______等表示列举顺序的词。
3. 将收获或者感悟写在笔记本上。______
把以上几个要素适当衔接,写成一篇读(观)后感,可以适当添加其他相关要素。(80 ~ 100词) (将文章写在笔记本上)
______
答案: 1. Harry Potter and the Philosopher's Stone, J.K. Rowling
2. magical, exciting, brave, friendly, mysterious, discover, fight, protect; First, Second, Finally
3. It teaches us the importance of courage, friendship and believing in ourselves. It also shows that even in a magical world, love and kindness are the most powerful magic.
A Report About a Book
During the holiday, I read "Harry Potter and the Philosopher's Stone" by J.K. Rowling. It's my favorite book. Harry, an orphan, discovers he's a wizard and goes to Hogwarts. He makes friends with Ron and Hermione. First, the magical world is exciting with flying brooms and mysterious castles. Second, Harry is brave when fighting Voldemort. Finally, the friendship between Harry, Ron and Hermione is touching. I learn courage and friendship are important. I recommend it to you.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭