2026年天利38套中考试题分类英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年天利38套中考试题分类英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第122页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
(2025·安徽)根据所给材料,选择最佳选项。
Zara Lachlan, aged 21, from the United Kingdom, became the first woman—and the youngest person—to row from mainland Europe to mainland South America with no one else to help her. Zara set off in a special rowing boat from Portugal on October 27. She completed the Atlantic crossing in just over 97 days. On February 1, she arrived in French Guiana. “Nobody knew I was coming in,” she said. “But I got clapped(鼓掌) by lots of fishermen from Brazil.”
Zara faced many challenges(挑战) along the way. A high wind turned her boat over. She hurt her arm and broke a finger. At one point, she was nearly run over by a large ship. And one time, she was hit by a flying fish. But there were many bright things, too. For Zara, the trip was a chance to see nature as few people ever do. “The sunrises and night skies were really exciting,” she said. “The trip gave me many memories (回忆). They will stay with me for life.”
“I took on a big challenge and won,” Zara said. “I hope my effort will inspire(激励) others to challenge themselves.”
1. Where did Zara arrive on February 1?
A. In the UK.
B. In Portugal.
C. In French Guiana.
D. In Brazil.
2. What did Zara find exciting during the journey?
A. The flying fish.
B. The night skies.
C. The high wind.
D. The large ship.
3. Which of the following best describes Zara?
A. Strong-willed.
B. Honest.
C. Easy-going.
D. Humorous.
Zara Lachlan, aged 21, from the United Kingdom, became the first woman—and the youngest person—to row from mainland Europe to mainland South America with no one else to help her. Zara set off in a special rowing boat from Portugal on October 27. She completed the Atlantic crossing in just over 97 days. On February 1, she arrived in French Guiana. “Nobody knew I was coming in,” she said. “But I got clapped(鼓掌) by lots of fishermen from Brazil.”
Zara faced many challenges(挑战) along the way. A high wind turned her boat over. She hurt her arm and broke a finger. At one point, she was nearly run over by a large ship. And one time, she was hit by a flying fish. But there were many bright things, too. For Zara, the trip was a chance to see nature as few people ever do. “The sunrises and night skies were really exciting,” she said. “The trip gave me many memories (回忆). They will stay with me for life.”
“I took on a big challenge and won,” Zara said. “I hope my effort will inspire(激励) others to challenge themselves.”
1. Where did Zara arrive on February 1?
A. In the UK.
B. In Portugal.
C. In French Guiana.
D. In Brazil.
2. What did Zara find exciting during the journey?
A. The flying fish.
B. The night skies.
C. The high wind.
D. The large ship.
3. Which of the following best describes Zara?
A. Strong-willed.
B. Honest.
C. Easy-going.
D. Humorous.
答案:
【语篇导读】本文是一篇记叙文。来自英国的21岁女孩Zara Lachlan成为首位最年轻的独自从欧洲大陆划船到南美大陆的女性。她在旅途中面临着许多挑战,但也收获了许多美好的回忆。
1.C【解析】细节信息题。根据第一段第四句“On February 1,she arrived in French Guiana.”可知,2月1日,Zara到达法国圭亚那地区。
2.B【解析】细节信息题。根据第二段倒数第三句中的“The sunrises and night skies were really exciting”可知,Zara在旅途中发现夜空是令人兴奋的。
3.A【解析】最佳描述题。第二段提到Zara在旅途中面临着许多挑战,如大风将她的船掀翻、她受了伤、她差点被大船轧到和她被飞鱼撞击,但她仍然坚持完成了旅程。结合最后一段第一句中的“I took on a big challenge and won”可推知,Zara是一个意志坚强的人。
词汇积累
special adj.特殊的 complete v.完成
set off出发 turn over翻转 run over撞倒并碾轧
take on接受,承担
亮点句积累
Zara Lachlan, aged 21, from the United Kingdom, became the first woman—and the youngest person—to row from mainland Europe to mainland South America with no one else to help her.(第一段第一句)
分析aged 21是过去分词短语作定语,修饰Zara Lachlan
译文来自英国的21岁女孩Zara Lachlan成为首位最年轻的独自从欧洲大陆划船到南美大陆的女性。
1.C【解析】细节信息题。根据第一段第四句“On February 1,she arrived in French Guiana.”可知,2月1日,Zara到达法国圭亚那地区。
2.B【解析】细节信息题。根据第二段倒数第三句中的“The sunrises and night skies were really exciting”可知,Zara在旅途中发现夜空是令人兴奋的。
3.A【解析】最佳描述题。第二段提到Zara在旅途中面临着许多挑战,如大风将她的船掀翻、她受了伤、她差点被大船轧到和她被飞鱼撞击,但她仍然坚持完成了旅程。结合最后一段第一句中的“I took on a big challenge and won”可推知,Zara是一个意志坚强的人。
词汇积累
special adj.特殊的 complete v.完成
set off出发 turn over翻转 run over撞倒并碾轧
take on接受,承担
亮点句积累
Zara Lachlan, aged 21, from the United Kingdom, became the first woman—and the youngest person—to row from mainland Europe to mainland South America with no one else to help her.(第一段第一句)
分析aged 21是过去分词短语作定语,修饰Zara Lachlan
译文来自英国的21岁女孩Zara Lachlan成为首位最年轻的独自从欧洲大陆划船到南美大陆的女性。
查看更多完整答案,请扫码查看