2026年天利38套中考试题分类英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年天利38套中考试题分类英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第121页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
(二)(2025·黑龙江绥化)
根据文章内容,判断句子正(T)、误(F)。
Interest is the best teacher. For Lu Qirui, running is her favorite. Lu, a girl aged 17, is from Hangzhou, Zhejiang Province. She became famous after a video showed she finished a 100-meter sprint (短跑) in just 12.07 seconds. The number showed she was so excellent that she could run as fast as a national-level athlete. It's almost impossible for a teenager to achieve that speed.
When Lu was a little girl, she fell in love with all kinds of sports. Lu was a fourth grader when she entered the school's track and field (田径) training team. Although she was young, she got up at 6 a. m. every day, started training at 6:30 a. m. and kept it until 7:30 a. m. And she would continue training from 4 p. m. to 6 p. m. after school. She has to spend much time on running, but she has never fallen behind others in her studies. She always makes full use of her time to do what she likes. In the future, Lu plans to make more achievements in running. As for her dream, she said, "I want to be a P. E. teacher so that more students can feel the happiness that sports bring to them."
(
(
(
(
(
根据文章内容,判断句子正(T)、误(F)。
Interest is the best teacher. For Lu Qirui, running is her favorite. Lu, a girl aged 17, is from Hangzhou, Zhejiang Province. She became famous after a video showed she finished a 100-meter sprint (短跑) in just 12.07 seconds. The number showed she was so excellent that she could run as fast as a national-level athlete. It's almost impossible for a teenager to achieve that speed.
When Lu was a little girl, she fell in love with all kinds of sports. Lu was a fourth grader when she entered the school's track and field (田径) training team. Although she was young, she got up at 6 a. m. every day, started training at 6:30 a. m. and kept it until 7:30 a. m. And she would continue training from 4 p. m. to 6 p. m. after school. She has to spend much time on running, but she has never fallen behind others in her studies. She always makes full use of her time to do what she likes. In the future, Lu plans to make more achievements in running. As for her dream, she said, "I want to be a P. E. teacher so that more students can feel the happiness that sports bring to them."
(
F
)1. Lu Qirui, a seven-year-old girl, was able to run as fast as a national-level athlete.(
T
)2. When Lu was in Grade 4, she was on the school's track and field training team.(
T
)3. Lu Qirui trained for 3 hours a day.(
F
)4. Lu Qirui fell behind others in her studies because of running.(
T
)5. In Lu's opinion, sports can make students happy.
答案:
1.F【解析】细节信息题。根据第一段内容尤其是第三句中的“Lu, a girl aged 17”和第一段倒数第二句中的“she could run as fast as a national-level athlete”可知,Lu Qirui是一个17岁的女孩。她用12.07秒完成百米短跑的成绩可与国家级运动员媲美。本句表述错误。
2.T【解析】细节信息题。根据第二段第二句“Lu was a fourth grader when she entered the school’s track and field (田径) training team.”可知,Lu在四年级时就加入了学校的田径训练队。本句表述正确。
3.T【解析】细节信息题。根据第二段第三、四句“... she got up at 6 a.m. every day, started training at 6:30 a.m. and kept it until 7:30 a.m. And she would continue training from 4 p.m. to 6 p.m. after school.”可知,她每天早上六点起床,六点半开始训练,一直持续到七点半。放学后,她还会从下午四点训练到六点。由此可知,她每天训练3个小时。本句表述正确。
4.F【解析】细节信息题。根据第二段第五句“She has to spend much time on running, but she has never fallen behind others in her studies.”可知,她需要花大量时间跑步,但她在学业上从未落后于其他人。本句表述错误。
5.T【解析】细节信息题。根据第二段最后一句“As for her dream, she said, ‘I want to be a P.E. teacher so that more students can feel the happiness that sports bring to them.’”可知,至于她的梦想,她说:“我想成为一名体育老师,这样就能让更多的学生感受到体育运动给他们带来的快乐。”由此可知,Lu认为体育运动能给学生们带来快乐。本句表述正确。
词汇积累
favorite n.特别喜爱的人(或事物) excellent adj.优秀的
impossible adj.不可能的 continue v.继续
fall in love with爱上 fall behind落后于
make full use of充分利用 as for关于,至于
亮点句积累
The number showed she was so excellent that she could run as fast as a national-level athlete.(第一段倒数第二句)
分析showed后接省略了that的宾语从句;so ... that ...引导结果状语从句
译文这个数字表明她如此优秀,以至于能和国家级运动员跑得一样快。
2.T【解析】细节信息题。根据第二段第二句“Lu was a fourth grader when she entered the school’s track and field (田径) training team.”可知,Lu在四年级时就加入了学校的田径训练队。本句表述正确。
3.T【解析】细节信息题。根据第二段第三、四句“... she got up at 6 a.m. every day, started training at 6:30 a.m. and kept it until 7:30 a.m. And she would continue training from 4 p.m. to 6 p.m. after school.”可知,她每天早上六点起床,六点半开始训练,一直持续到七点半。放学后,她还会从下午四点训练到六点。由此可知,她每天训练3个小时。本句表述正确。
4.F【解析】细节信息题。根据第二段第五句“She has to spend much time on running, but she has never fallen behind others in her studies.”可知,她需要花大量时间跑步,但她在学业上从未落后于其他人。本句表述错误。
5.T【解析】细节信息题。根据第二段最后一句“As for her dream, she said, ‘I want to be a P.E. teacher so that more students can feel the happiness that sports bring to them.’”可知,至于她的梦想,她说:“我想成为一名体育老师,这样就能让更多的学生感受到体育运动给他们带来的快乐。”由此可知,Lu认为体育运动能给学生们带来快乐。本句表述正确。
词汇积累
favorite n.特别喜爱的人(或事物) excellent adj.优秀的
impossible adj.不可能的 continue v.继续
fall in love with爱上 fall behind落后于
make full use of充分利用 as for关于,至于
亮点句积累
The number showed she was so excellent that she could run as fast as a national-level athlete.(第一段倒数第二句)
分析showed后接省略了that的宾语从句;so ... that ...引导结果状语从句
译文这个数字表明她如此优秀,以至于能和国家级运动员跑得一样快。
查看更多完整答案,请扫码查看