2025年智慧学习明天出版社八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年智慧学习明天出版社八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年智慧学习明天出版社八年级英语上册人教版》

听第三段对话,回答第12—15小题。
13. What is a giant panda like?
A. Shy. B. Clever. C. Beautiful. (
A
)
14. What are giant pandas not good at?
A. Swimming.
B. Climbing trees.
C. Catching fish. (
C
)
15. Where is the biggest panda reserve(自然保护区)?
A. In Shanxi.
B. In Heilongjiang.
C. In Sichuan. (
C
)
答案: 13.A 14.C 15.C
(三)听力填词。
请听一段短文,根据所听内容完成下方的表格,每空限填一词。短文读两遍。

16.
whales
17.
feet
18.
largest
19.
land
20.
legs
答案: 16. whales 17. feet 18. largest 19. land 20. legs
Ⅱ. 阅读短文,从每小题的四个选项中,选出能回答所给问题或完成所给句子的最佳答案。
Bees are truly fascinating insects that we often see flying around gardens or woods. They move from one flower to another and might even come inside our homes. They make the skies of gardens or forests more beautiful with their presence.
What does a bee look like? A bee has six legs and two sets of wings on each side of its body. Its body is divided into three parts: the head, thorax (胸部), and abdomen(腹部). Bees have two feelers on their heads called antennae and two large eyes on each side. They come in different colors and shapes.
Then, are all bees the same? No, they come in different colors and shapes, and there are many different kinds of bees. In Ireland, there are 101 different kinds of bees. However, only honey bees make honey that we eat, while other bees don’t make honey at all. There is only one kind of honey bee that lives in Ireland. The places that honey bees live in are also different, including hives (蜂箱), holes and even nests made from leaves.
What does a bee eat? Bees feed themselves with nectar and pollen, which they collect from flowers. Nectar, a sweet liquid (液体) found in flowers, serves as the primary energy source for bees. Honey bees use it to make honey.
Meanwhile, yellow pollen sticks to the bees’ hairy legs as they gather food.
Why are bees important? While we enjoy honey as a sweet treat and beeswax (蜂蜡) for candle- making, bees play a far more important role in our life. Besides, bees are very important to the environment because they bring pollen from one plant to another on their hairy legs. Without the hardworking bees, the growth of fruits and crops would be seriously affected, highlighting their special role in protecting our environment and food supply.
1. Which shows the right part called “antennae” of a bee?

2. What does the underlined word “it” refer to in Para. 4?
A. Flower.
B. Nectar.
C. Honey.
D. Pollen.
(
B
)
3. Why does the author mention bees’ colors and shapes?
A. To show how beautiful bees look.
B. To show what people like about bees.
C. To tell there’re different kinds of bees.
D. To tell why bees like food from flowers.
(
C
)
4. What does the author think of bees according to the last paragraph?
A. Bees work hard to plant crops.
B. Bees make our world colorful.
C. Bees help keep nature in balance.
D. Bees are good for making honey.
(
C
)
答案: 1.A 2.B 3.C 4.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭