2025年青于蓝暑假作业七年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年青于蓝暑假作业七年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年青于蓝暑假作业七年级》

三、情景交际。
根据情景提示,用得体的英语完成下列各题。
1. 朋友祝你元旦快乐,你可以这样应答:
The same to you/Happy New Year
!
2. 你想知道 Helen 最喜欢哪个季节,你可以这样问:
Which season do you like best/Which is your favourite season
, Helen?
3. 你的好友打算去度假,你建议她最好带把伞,你可以这样说:
You'd
better take an umbrella
.
4. 你想了解 Tom 在空闲的时间做什么,你可以这样问:
What do you do
in your free time, Tom?
5. 你想知道怎样去火车站,你可以这样问:
Excuse me, how can I get to the railway station
?
答案: 1.The same to you/Happy New Year
2.Which season do you like best/Which is your favourite season
3.better take an umbrella
4.What do you do
5.Excuse me, how can I get to the railway station
四、阅读理解。
阅读下面短文,根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳答案。
Have you ever heard the saying "the quiet before the storm(暴风雨)"? It means a quiet time before a busy or hard time arrives.
The saying was first used by fishermen. They found that just before a storm the sea(海洋)and the air would be very quiet. Soon, the clouds would get together and they'd hear the first thunder(雷声).
How does this happen(发生)? Let's see the science behind it!
Warm air goes up.
Warm air is lighter than the cooler air around it. Just before a storm, warm air near the ground begins to go up quickly. Low pressure(气压)takes shape. As the warm air goes up, taking away a lot of energy(能量), it shapes a low air pressure area near the ground.
Clouds build up.
At the same time, high up in the sky, the warm air is cooling and getting together to become clouds. These clouds go on building up, getting heavier and darker.
Storm arrives.
At last, this build-up of energy in the air makes the storm itself. The quiet ends as rain, wind, and thunder arrive.
So, when things become quiet, don't be fooled! Remember, this quiet doesn't last long. A big storm might be just around the corner. Nature(自然)always has its ways to surprise us!
(
C
)1. Just before a storm, the fishermen found ______.
A. the sea would be scary
B. the rain would be heavy
C. the clouds would build up
D. the wind would blow strongly
(
C
)2. The underlined word "it" in Paragraph 3 refers to(指的是)______.
A. the air
B. the wind
C. the quiet
D. the cloud
(
D
)3. According to(根据)the text, which one is TRUE?
A. Clouds build up and become brighter.
B. Warm air is heavier than the cooler air.
C. The quiet before the storm lasts for a long time.
D. Low pressure takes shape near the ground before a storm.
(
B
)4. From the text, which picture can show how the storm happens?

(
B
)5. What can be the best title for the text?
A. The Build-up of the Clouds.
B. The Quiet before the Storm.
C. The Arrival of the Storm.
D. The Moving of Warm Air.
答案: 1.C 2.C 3.D 4.B 5.B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭