第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
Ⅲ. 根据语境,从方框中选择合适的词组,并用其适当形式完成下列句子
search for; can't... too; make mistakes; pay attention to; be ready to
1. One ____ be ____ careful in matters like this.
2. We usually use the computer ____ information.
3. You should ____ what the teachers say in class.
4. Don't be afraid of ____ while learning English.
5. He was very helpful and ____ help others at any time.
search for; can't... too; make mistakes; pay attention to; be ready to
1. One ____ be ____ careful in matters like this.
2. We usually use the computer ____ information.
3. You should ____ what the teachers say in class.
4. Don't be afraid of ____ while learning English.
5. He was very helpful and ____ help others at any time.
答案:
1. can't;too 2. to search for 3. pay attention to 4. making mistakes 5. was ready to
Ⅳ. 翻译句子
1. 现在我们买不起房子。
______
2. 她的绘画给你留下印象了吗?
______
3. 他总是高标准地工作。
______
4. 人生就像一场赛跑。你要么领先,要么落后。
______
5. 这位老人日复一日地做着同样的事情。
______
6. 他们不仅在课堂上说英语,在家里也说。
______
1. 现在我们买不起房子。
______
2. 她的绘画给你留下印象了吗?
______
3. 他总是高标准地工作。
______
4. 人生就像一场赛跑。你要么领先,要么落后。
______
5. 这位老人日复一日地做着同样的事情。
______
6. 他们不仅在课堂上说英语,在家里也说。
______
答案:
1. We can't afford (to buy) a house now. 2. Did she impress you with her drawings? 3. He always works to high standards. 4. Life is like a race. You either take the lead or fall behind. 5. The old man did the same thing day after day. 6. They speak English not only in class but also at home.
Ⅴ. 新语篇 网络跟贴展示表 阅读理解
如何让自己做事变得有效率、有条理呢? 阅读下面短文,学习艾米的做法吧!
Tips for being a super-organized student
Posted 2 hours ago by Amy
I have always admired students who hand in their homework on time and never forget to do it. Me, on the other hand, ... OK, I admit. I'm terrible at getting myself organized!
So I was wondering: What are your tips for getting organized? Post your tips below. Thanks!

Comments
Gloria: 25 February, 2025—09:36
Recently I've started keeping a small study diary. I write down everything I need to do and when it needs to be done. Then I write a reminder a few days before the date just in case. It's helping.
Amy: Thanks, Gloria! I agree.
Nick: 25 February, 2025—08:33
The most important thing is to start studying a few weeks before the exams and not leave it until the night before! That's just common sense, I think.
Amy: Nice tip! Thanks, Nick.
Leo: 25 February, 2025—08:06
Hi! Amy. My tip is to have a big noticeboard in your bedroom, divided (分开) into different sections. I've got one. It's a whiteboard. I've got a section for each school subject and another one for other stuff (事情). I use board pens to write reminders and I make sure I look at it every day. The best part is when I remove something from the board!
Amy: Great tip! I've got a board. I'll try to use it in the same way. Thanks, Leo.
实验班提优训练 英语九年级 上 YL
1. Amy started the post to get ____.
A. comments on her homework
B. tips on how to be well organized
C. suggestions on not forgetting things
D. advice on how to do her homework
2. Which of the following is TRUE?
A. Gloria was the first to give comments.
B. Amy didn't agree with what Leo said.
C. Gloria wrote down things she needed to do in a study diary.
D. Nick thought it was the most important thing to study hard the night before the exam.
3. 中考新考法 句意理解 What did Leo mean by saying "The best part is when I remove something from the board!"?
A. The things he removes are the best part.
B. He is good at cleaning the noticeboard.
C. He feels excited when finishing the most difficult task.
D. He enjoys the moment when the tasks are completed.
如何让自己做事变得有效率、有条理呢? 阅读下面短文,学习艾米的做法吧!
Tips for being a super-organized student
Posted 2 hours ago by Amy
I have always admired students who hand in their homework on time and never forget to do it. Me, on the other hand, ... OK, I admit. I'm terrible at getting myself organized!
So I was wondering: What are your tips for getting organized? Post your tips below. Thanks!
Comments
Gloria: 25 February, 2025—09:36
Recently I've started keeping a small study diary. I write down everything I need to do and when it needs to be done. Then I write a reminder a few days before the date just in case. It's helping.
Amy: Thanks, Gloria! I agree.
Nick: 25 February, 2025—08:33
The most important thing is to start studying a few weeks before the exams and not leave it until the night before! That's just common sense, I think.
Amy: Nice tip! Thanks, Nick.
Leo: 25 February, 2025—08:06
Hi! Amy. My tip is to have a big noticeboard in your bedroom, divided (分开) into different sections. I've got one. It's a whiteboard. I've got a section for each school subject and another one for other stuff (事情). I use board pens to write reminders and I make sure I look at it every day. The best part is when I remove something from the board!
Amy: Great tip! I've got a board. I'll try to use it in the same way. Thanks, Leo.
实验班提优训练 英语九年级 上 YL
1. Amy started the post to get ____.
A. comments on her homework
B. tips on how to be well organized
C. suggestions on not forgetting things
D. advice on how to do her homework
2. Which of the following is TRUE?
A. Gloria was the first to give comments.
B. Amy didn't agree with what Leo said.
C. Gloria wrote down things she needed to do in a study diary.
D. Nick thought it was the most important thing to study hard the night before the exam.
3. 中考新考法 句意理解 What did Leo mean by saying "The best part is when I remove something from the board!"?
A. The things he removes are the best part.
B. He is good at cleaning the noticeboard.
C. He feels excited when finishing the most difficult task.
D. He enjoys the moment when the tasks are completed.
答案:
1. B [解析]细节理解题。根据艾米发帖内容中的“So I was wondering: What are your tips for getting organized? Post your tips below. Thanks!”可知,她想寻求能让自己变得高效、有条理的建议。故选 B。
2. C [解析]推理判断题。根据格洛丽亚的回复中的“Recently I've started keeping a small study diary. I write down everything I need to do and when it needs to be done.”可知,C 项正确。故选 C。
易错警示 A 项(格洛丽亚是第一个回帖的。)与原文中三条回帖对应的时间不符,利奥才是最早回帖的;B 项(艾米不同意利奥的说法。)与原文利奥的回帖下方艾米的回复内容不符;D 项中的“the night before the exam”与原文尼克回帖中的“a few weeks before the exams”不符。
3. D [解析]推理判断题。根据利奥的回帖可知,他把布告栏分成了两部分,一部分用于处理校内的功课,一部分用于处理其他事项。根据画线句“每当我从布告栏上除去任务时,那是最棒的时刻!”可知,利奥很享受任务完成的时刻。故选 D。
长难句分析 I have always admired students who hand in their homework on time and never forget to do it. 分析:本句含有 who 引导的定语从句。译文:我总是很羡慕那些按时上交作业,并从不忘记做作业的学生。
2. C [解析]推理判断题。根据格洛丽亚的回复中的“Recently I've started keeping a small study diary. I write down everything I need to do and when it needs to be done.”可知,C 项正确。故选 C。
易错警示 A 项(格洛丽亚是第一个回帖的。)与原文中三条回帖对应的时间不符,利奥才是最早回帖的;B 项(艾米不同意利奥的说法。)与原文利奥的回帖下方艾米的回复内容不符;D 项中的“the night before the exam”与原文尼克回帖中的“a few weeks before the exams”不符。
3. D [解析]推理判断题。根据利奥的回帖可知,他把布告栏分成了两部分,一部分用于处理校内的功课,一部分用于处理其他事项。根据画线句“每当我从布告栏上除去任务时,那是最棒的时刻!”可知,利奥很享受任务完成的时刻。故选 D。
长难句分析 I have always admired students who hand in their homework on time and never forget to do it. 分析:本句含有 who 引导的定语从句。译文:我总是很羡慕那些按时上交作业,并从不忘记做作业的学生。
查看更多完整答案,请扫码查看