第134页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
中考新考法 开放式谈节目观后感 Have you watched the TV show China in the Classics? What do you think of it?
______
______
答案:
Yes. I think it is a good TV show, which helps to stimulate people's interest in reading and inherit Chinese culture. (开放性试题,答案不唯一,符合情理即可。)
阅读下面短文,从文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。有两项为多余选项。
I have interviewed three students at my school about their TV viewing habits. 1. ______
Anita is a Grade 7 student. She is the member of the Art Club. 2. ______ Usually she spends about one and a half hours every week watching TV. Her favourite programme is Animal World. She does not like the programmes about cooking. 3. ______
Philips is a Grade 8 student. He is a very good football player, so he likes programmes about sports. 4. ______ His favourite TV programme is Sports World. He spends about an hour every week watching TV. He does not like the programmes about animals—he does not find them interesting.
Sam is a grade 9 student. He is a member of Drama Club. He likes music programmes because he thinks they are really fun. 5. ______ He watches TV for about half an hour every week. He finds programmes about sports boring.
A. She thinks they are boring.
B. She gets up early and goes to school on foot.
C. I found that they are different from each other.
D. He thinks they are very exciting.
E. He wants to be an actor in the future.
F. She is interested in programmes about animals.
G. His favourite programme is Music Videos.
I have interviewed three students at my school about their TV viewing habits. 1. ______
Anita is a Grade 7 student. She is the member of the Art Club. 2. ______ Usually she spends about one and a half hours every week watching TV. Her favourite programme is Animal World. She does not like the programmes about cooking. 3. ______
Philips is a Grade 8 student. He is a very good football player, so he likes programmes about sports. 4. ______ His favourite TV programme is Sports World. He spends about an hour every week watching TV. He does not like the programmes about animals—he does not find them interesting.
Sam is a grade 9 student. He is a member of Drama Club. He likes music programmes because he thinks they are really fun. 5. ______ He watches TV for about half an hour every week. He finds programmes about sports boring.
A. She thinks they are boring.
B. She gets up early and goes to school on foot.
C. I found that they are different from each other.
D. He thinks they are very exciting.
E. He wants to be an actor in the future.
F. She is interested in programmes about animals.
G. His favourite programme is Music Videos.
答案:
1. C [解析]根据下文可知,下文是三位同学不同的看电视的习惯,因此空格处应为总领全文的句子,选项C"我发现他们彼此不同"符合题意。故选C。
2. F [解析]根据"Her favourite programme is Animal Watch."可知,她最喜欢的是动物类的节目。选项F"她对有关动物的节目感兴趣"符合题意。故选F。
3. A [解析]根据"She does not like the programmes about cooking."可知,她不喜欢烹饪类节目,由此推测她认为这些节目无聊。选项A"她认为它们无聊"符合题意。故选A。
4. D [解析]根据"He is a very good football player, so he likes programmes about sports."可知,他喜欢运动类节目,因此推测他认为这类节目令人激动。选项D"他认为它们令人兴奋"符合题意。故选D。
5. G [解析]根据"He likes music programmes because he thinks they are really fun."可知,他喜欢音乐。选项G"他最喜欢的节目是《音乐录像》"符合题意。故选G。
2. F [解析]根据"Her favourite programme is Animal Watch."可知,她最喜欢的是动物类的节目。选项F"她对有关动物的节目感兴趣"符合题意。故选F。
3. A [解析]根据"She does not like the programmes about cooking."可知,她不喜欢烹饪类节目,由此推测她认为这些节目无聊。选项A"她认为它们无聊"符合题意。故选A。
4. D [解析]根据"He is a very good football player, so he likes programmes about sports."可知,他喜欢运动类节目,因此推测他认为这类节目令人激动。选项D"他认为它们令人兴奋"符合题意。故选D。
5. G [解析]根据"He likes music programmes because he thinks they are really fun."可知,他喜欢音乐。选项G"他最喜欢的节目是《音乐录像》"符合题意。故选G。
1. 中考新考法 开放式谈个人习惯 How many hours do you spend in watching TV every week?
______
2. 中考新考法 开放式谈电视节目偏好 What kind of TV programmes do you like most?
______
______
2. 中考新考法 开放式谈电视节目偏好 What kind of TV programmes do you like most?
______
答案:
1. About six hours. (开放性试题,答案不唯一,符合情理即可)
2. I like documentaries best. (开放性试题,答案不唯一,符合情理即可)
2. I like documentaries best. (开放性试题,答案不唯一,符合情理即可)
Sitting in front of the television may be relaxing, but spending too much time in front of it may take years off your life. Watching less television may help you live a much longer life.
Australian researchers(研究人员) surveyed more than 11, 000 people over the age of 25. Their study showed that if people watched TV for six hours a day, they lived about 4.8 years less than those who didn't watch any television. Also, people who are over the age of 25 lose 22 minutes of life for each hour of TV that they watch.
Sitting in front of the television isn't healthy. The more TV you watch, the less exercise you'll get. And the less exercise you get, the more likely it is that you'll get sick.
Lennert Veerman, the researcher who led the study, says watching too much TV will influence people's life expectancies(预期寿命), even for people who have a good diet. He thinks it's reasonable for doctors to start asking their patients about how much TV they watch, as it can be an indicator(指标) of someone's overall health.
Therefore, Veerman has called on people to turn off the TV and get off the sofa to get some exercise. “Exercise is good,” he said. “Even light activity is good for health.”
1. Australian researchers did a study on ______.
A. how much time people spend watching TV
B. what people usually do to relax
C. how watching TV can affect people's life expectancies
D. what people should do to make them live longer
2. According to the study, if a 35-year-old man watches TV for two hours, he will lose ______ of life.
A. 6 hours
B. 4.8 years
C. 22 minutes
D. 44 minutes
3. 中考新考法 推断段落大意 What's the main idea of Paragraph 3?
A. How watching TV can affect people's diets.
B. Why watching TV can be bad for our health.
C. Why people don't exercise enough.
D. How long people should exercise to stay healthy.
4. What does the underlined word “influence” in Paragraph 4 mean?
A. 伤害
B. 影响
C. 导致
D. 危及
5. According to Veerman, ______.
A. say NO to TV
B. the more exercise we take, the healthier we will be
C. the more TV we watch, the shorter life we will live
D. watching less TV and taking some exercise may help us live a longer life
Australian researchers(研究人员) surveyed more than 11, 000 people over the age of 25. Their study showed that if people watched TV for six hours a day, they lived about 4.8 years less than those who didn't watch any television. Also, people who are over the age of 25 lose 22 minutes of life for each hour of TV that they watch.
Sitting in front of the television isn't healthy. The more TV you watch, the less exercise you'll get. And the less exercise you get, the more likely it is that you'll get sick.
Lennert Veerman, the researcher who led the study, says watching too much TV will influence people's life expectancies(预期寿命), even for people who have a good diet. He thinks it's reasonable for doctors to start asking their patients about how much TV they watch, as it can be an indicator(指标) of someone's overall health.
Therefore, Veerman has called on people to turn off the TV and get off the sofa to get some exercise. “Exercise is good,” he said. “Even light activity is good for health.”
1. Australian researchers did a study on ______.
A. how much time people spend watching TV
B. what people usually do to relax
C. how watching TV can affect people's life expectancies
D. what people should do to make them live longer
2. According to the study, if a 35-year-old man watches TV for two hours, he will lose ______ of life.
A. 6 hours
B. 4.8 years
C. 22 minutes
D. 44 minutes
3. 中考新考法 推断段落大意 What's the main idea of Paragraph 3?
A. How watching TV can affect people's diets.
B. Why watching TV can be bad for our health.
C. Why people don't exercise enough.
D. How long people should exercise to stay healthy.
4. What does the underlined word “influence” in Paragraph 4 mean?
A. 伤害
B. 影响
C. 导致
D. 危及
5. According to Veerman, ______.
A. say NO to TV
B. the more exercise we take, the healthier we will be
C. the more TV we watch, the shorter life we will live
D. watching less TV and taking some exercise may help us live a longer life
答案:
1. C [解析]推理判断题。根据"Their study showed that if people watched TV for six hours a day, they lived about 4.8 years less than those who didn't watch any television. Also, people who are over the age of 25 lose 22 minutes of life for each hour of TV that they watch."可推知,他们做了一项关于看电视如何能影响人们寿命的研究。故选C。
2. D [解析]推理判断题。根据"Also, people who are over the age of 25 lose 22 minutes of life for each hour of TV that they watch."可推知,25岁以上的人每看一小时电视就会失去22分钟的生命,因此一个35岁的人看两个小时电视,将会失去22×2=44分钟的生命。故选D。
3. B [解析]主旨大意题。根据第三段可知,我们看电视的时间越长,锻炼的时间就越少,从而更容易生病,因此本段主要说明了为什么看电视会对我们健康有害。故选B。
4. B [解析]词义猜测题。根据"watching too much TV will influence people's life expectancies(预期寿命), even for people who have a good diet"可知,看太多电视会影响人的寿命,即使是那些饮食良好的人。因此画线单词表示"影响"。故选B。
5. D [解析]推理判断题。根据最后一段可推知,维尔曼认为少看电视多锻炼可能会有助于我们长寿。故选D。
2. D [解析]推理判断题。根据"Also, people who are over the age of 25 lose 22 minutes of life for each hour of TV that they watch."可推知,25岁以上的人每看一小时电视就会失去22分钟的生命,因此一个35岁的人看两个小时电视,将会失去22×2=44分钟的生命。故选D。
3. B [解析]主旨大意题。根据第三段可知,我们看电视的时间越长,锻炼的时间就越少,从而更容易生病,因此本段主要说明了为什么看电视会对我们健康有害。故选B。
4. B [解析]词义猜测题。根据"watching too much TV will influence people's life expectancies(预期寿命), even for people who have a good diet"可知,看太多电视会影响人的寿命,即使是那些饮食良好的人。因此画线单词表示"影响"。故选B。
5. D [解析]推理判断题。根据最后一段可推知,维尔曼认为少看电视多锻炼可能会有助于我们长寿。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看